Çıksın artık ya. 500 tane füze fırlatıp kimseyi öldürememek nedir? 500 tane füzeyi aynı anda tel avive fırlatsalar taş üstünde taş kalmaz be. Gerçekten bu İran komedi...
Bana göre, Ortadoğu'daki karmaşık dinamikler ve aktörlerin çıkar çatışmaları, topyekûn bir savaş riskini her zaman gündemde tutuyor. Ancak, büyük çaplı bir savaş yerine yerel çatışmaların ve vekalet savaşlarının devam etmesi daha olası görünüyor.
İran neyine güveniyor? Onu düşündüm daha ziyade. Hayır yani , Türkiye ile de sınır. Oraya saldırsa buraya da sıçrar. Az önce bununla alakalı ben de soru sordum ve Lübnan ve Yayladağ arası da iki saatmiş. Lübnan’dan da sıçrama ihtimali var öyleyse.
Herkes İran a tiyatro diyor ama herkes de nedense izliyor. Nasrallah kaç tane çocuğunu torununu feda etti kendisi de şehit düştü. Tiyatro için mi canından oldu biraz mantıklı konuşalım artık. Çevreden duyduklarınıza inanıyorsunuz
İran'a tiyatro demelerinin sebebi asarız keseriz yaparız diyip hiçbir şey yapmaya cesaretlerinin olmayışı. O kadar teknolojisi var, istese tel avivi gerçekten vurup binlerce israilliyi öldürebilir ama yapmıyor çünkü abd ve batılı ülkelerden korkuyor.
Böyle şov yapıp hiçbir şey yapamamaktansa rezil olmaktansa ses çıkarmayıp oturmak daha iyidir. Ayrıca savaşa girilecekse öyle bir anda girmek lazım ki düşmana sağlam darbe vurup yere yıkmak lazım. Eli sopalı kaslı 2-3 tane adam sana bakıyorken mi onlara saldırırsın yoksa aklını kullanıp en beklemedikleri anda mı?
Şu da var, ben cumhurbaşkanı olsaydım elimde ne var ne yok her şeyi hazırlardım, 1 ay içinde hazırlıklarımı tamamlayıp israili bir gecede haritadan silerdim veya bunu denerdim. Ülkemiz batarsa da batsın, en azından öteki tarafta Allah'a "Ben elimden geleni yaptım Ey Rabbim" diyebilirdim. Boynumu büküp oturup izledim diyenlerden olmazdım.
İsrail i bir gecede nasıl haritadan siliyorsun anlatır mısın. Dünyayı yöneten adamlar bunlar zaten. En iyi istihbarat İsrail de. Sen savaşa hazırlanmadan yok ederler. Nükleer güçleri de var adamların ayrıca İran 67 yıldır savaşıyor bunlarla tamamen savaş ilan edilse Ortadoğu diye bir şey kalmayacak arkalarında büyük güç ABD var kolay mı öyle savaş açıp İsrail i yok etmeleri. Adamlar bir ambargo koysa türklyeye sefaletten taş kaynatırız. Kolay değil bu işler çok basit anlatıyorsunuz
Hocam Ortadoğu'nun en büyük askeri gücüyüz. Hatay'dan İsrail'e birkaç saat. İstanbul-Adana arası mesafeden daha yakın. Türkiye istese İsrail'i bir gecede haritadan siler o kadar basit. Tamamını alamasak da Tel Aviv'e gireriz. Biz bunları yaparken Abd uçak gemileri bize müdahale eder, jetleri belki havada bizim aslanlarla kapışır. Hava savunma sistemlerimiz, roketlerimiz, kaldı ki hava üstünlüğümüz ve kara gücümüz bölgeye yakın olduğumuz için çok fazla. Askeri gücümüz tecrübe olarak dünyanın en iyisi. Bu olaylar ilk başladığında zaten Abd Ortadoğu'ya 3 tane uçak gemisi gönderdi. Biri Basra körfezinde, ikisi ise kıbrısla israil arasında bir yerlerdeydi. Bunun tek amacı Türkiye saldırır mı acaba diye çekinmeleriydi. Onlar bile bu kadar tedbir alıyorken bizim vatandaşın kahramanlarımıza güvenmemesi gerçekten gurur kırıcı.
Bolgedeyim. 500 değil. 200 gerçek sayı. Çoğu Demir kubbe ve ABD savaş gemilerindeki kalkanlar tarafından engellendi. Disenlerin çoğu ise boş alana düştü. Bir kaç füze hedefi buldu