Esad: Türk halkına yük olduğunuz yeter gelin ülkemizde birlik beraberlik içerisinde yaşayalım Suriye halkının geleceği için geçmiş kırgınlıklarımızı küstüklerimizi bir kenara bırakalım.

Esad: Türk halkına yük olduğunuz yeter gelin ülkemizde birlik beraberlik içerisinde yaşayalım Suriye halkının geleceği için geçmiş kırgınlıklarımızı küstüklerimizi bir kenara bırakalım.
Ya çağırsa ne yazar. Başımızdaki onları bırakmadıktan vatandaşlık verdikten sonra. Daha dün bir haber gördüm. Suriyeli kadınlar daha çok doğum yaptıkları için onlara özel kadın doğum hastanesi açacaklar. Onlara Türkiye de mülteci gibi değil de buranın esas vatandaşlarıymış gibi davranılırsa tabi ki gitmezler. Bu ülkenin hangi vatandaşına bu imkanlar sağlandı? Kendi ülkemizde asıl mülteci olanlar bizler
Suriye'nin bir kısmında barış var. Bir kısmı ise teröristler tarafından savaş altında. Adam 2000'li yılların başında uyarıyor zaten. Türkiye'yi de bu konu da uyarıyor. Bizim bop eşbaşkanı ise kendisine verilen bop sürecini yönetti. Irak'ın kuzeyini Barzani'ye peşkeş çekti. Suriye'yi İsraile hizmet eden Öso'ya. Yine pkklıların Suriye tarafına geçmesine izin verdi. O pkklılar şimdi abd tarafından bir asker gibi eğitiliyor. Araç gereçler veriliyor. Abd tarafından uyarıldık. Abd ile birlikte nato ülkesi olmamıza rağmen, abd onları bize saldırttacağını söyledi çok yakın zaman da. Yine Türkiye ateş ablukasında. Arkasına abd ve ab'yi alan Yunanistan sınır ihlalleri yapıyor. Dedeağaç'ın silahlandırılması yasakken, abd ile birlikte orayı donattı. Aynı şekilde Yunanistan ve ya Güney Kıbrıs (ya da birlikte) yine antlaşmalar da yasak olmasına rağmen abd, Fransa, İtalya, Mısır vb. ülkelerle tatbikat yaptı. Türkiye'nin ege adalarını (egeydi yanılmıyorsam) işgal edeceklerini söylediler. Yine geçen yıl meclis oylamasından geçen tezkere de yabancı askerlerin varlığı ülkeye giriş iznine verildi. Bugün bir savaş çıksa o askerler ülkemize girecek. Sözde yardım edecekler değil mi? Hayır öldürmeye gelecekler. Toprak hayali olan bundan asla vazgeçmez. İşte burada abd'nin askerlerini yapan Taliban askerleri ve işid, İsrail maşalığı yapan öso iç savaşta çok önemli bir rol oynayacak. Bugün gitmeyen Suriyeliler hiç şüphesiz o gün ülkelerine kaçacaklar. Bazıları da savaşa katılacak. Esad'ın ülkesini kalkındırmak için insan gücüne ihtiyaçı var. Türkiye'deki Suriyeliler bunu anlamıyor galiba.
Teşekkür ederim.
Uzun süredir Türk yetkililerle temas halindeler. Bu açıklamayı da bizimkiler desteklemiştir.
Kendi batırdıkları işi temizlemeye çalışıyorlar tam olarak.
O sebeple samimiyetine inanıyorum..
parayı cepleyip geri trye gelir dopikler
Cevap
36Cevap
Hayır inandırıcı değil.
Hadi bakalım kimler gidecek görelim gadası
Bu açıklama IŞİD, Nusra ve ÖSO gibi terör örgütlerine katılmış ve suça bulaşmış Suriyelileri kapsamıyor. Kaldı ki onların bir kısmı İdlib'te diğer kısmı ise Türkiye'de yaşıyor.
Beşar Esad'ın af ilanı Suriye'den olumsuz ekonomik şartlar ve savaş nedeniyle Türkiye'ye kaçan kendi işinde gücünde olan Suriyelileri kapsıyor. Kaldı ki Türkiye'deki birçok Suriyeli savaşa taraf değil ve ekmeğiyle canının derdinde.
Bu adam vatandaşlarını özlememiş ya...
Sadece çıkar için çağırıyor. Ya savaşta on safhada yer vericektir. Ülkenin maddi güce için ihtiyacı vardır.
Tamamen bir çıkar meselesi..
Çağırsa nolacak? Şimdi Erdoğan kalkıp Almanyadaki vatandaşlarını Türkiyeye çağırsa gelirler mi? Gelmezler. Suriyeliler de düzen kurmuşlar, devlet serbest bırakmış adamlar ticaretten her köşede iş yerleri var. Ben olsam ben de gitmezdim.
İnandırıcı evet
Samimi olsun olmasın bir an önce evli evine köylü köyüne gitsin de başka bir şey istemiyoruz🙏
Samimiye hiç inanmıyorum. Geçen güya genel af çıkarmıştı, ondada 2 madde var. Yani afta yalan, zaten milletin malına mülküne çöktü. Ateşi bol olur inşallah.
Isıtıp ısıtıp 6 ayda düzenli buna benzer haberler çıkarıyorlar. Bunun gerçeklik payı olabilmesi için siyasilerin bu haber üzerinden fikir beyan etmeleri gerekmezmi?
Yak, dök, Suriye'nin içinden geç, dünyanın dengesini boz. Türkiye'nin huzurunu boz, sonra da geri çağır 😃 Gelenleri de vuracağını düşünüyorum, başka bir ihtimal gelmiyor aklıma.
Suriye'yi bu hale Esad'ın mı getirdiğini düşünüyorsun? Dünyanın her yerinden ipini koparmış cihatçı kan emici vampir teröristleri sınırları açıp Suriye'ye sok, sonra devlet de onların kökünü kazıyınca ağla. Yok öyle yağma.
Tabi bildiğin çok belli. Esad hepsini varil bombası manyağı yaptı. Cihatçıları destekleyen malum zat da şu an barışmak için Esad'a yalvarıyor neredeyse.
O zaman bir cihatçı neden savaştığı mahallede çoluğunu çocuğunu ve karısını tutar? Adam savaştığı meskun mahalde ailesiyle yaşıyor, bomba yedikten sonra da ölen eşinin çocuğunun videosunu çekiyor. Suriyeli muhaliflerin çektiği For Sama adlı belgeseli izle; adamlar savaşın ortasında bile çocuk yapıp doğurma derdinde. Bu kadar bilinçsiz ve başıbozuk insanlar.
Suriye'nin Şam (Dımeşk), Lazkiye, Tartus, Humus, Hama ve Halep gibi şehirlerinde Türkiye'de olduğu gibi rutin gündelik hayat devam ediyor. Lübnan ve Ürdün bile Arap ülke olmalarına rağmen zorla kamyonlara bindirerek Suriyeli mültecileri Suriye'ye gönderdi. O insanlara dokunulmadı. Suriyeli mültecilerin Suriye'ye göçme nedenleri çoğunlukla siyasi muhalif olmaları değil, savaş nedeniyle ülkedeki elektrik ve su gibi altyapının çökmesiyle ekonominin darbe alması. Suriyeli milli yüzücü Yüsra Mardini var mesela, kız Esad yanlısı Hıristiyan bir Arap. O kız da Suriye'den göç edip mülteci durumuna düştü. Şu an Almanya'da yaşıyor. Netflix kızın hayatını canlandıran The Swimmers adlı filmi çekti. Yani demem o ki Suriye'de güvenlik büyük ölçüde sağlandı. Sadece İdlib'te IŞİD ve Nusra'ya sempati duyan HTŞ artıkları var. Daracık alana sıkışmış vaziyetteler. Türkiye ve TSK ise bu radikalleri koruyor. Türkiye gibi laik bir ülke adına utanç verici bir manzara. İdlib'teki okulların duvarında Nusra (şimdiki adıyla HTŞ) lideri Ebu Muhammed el-Colani resimleri ile Recep Tayyip Erdoğan resimleri yan yana. Bu örgütler PKK gibi tehlikelidir. Daha geçen aylarda gördük; Erdoğan Esadla görüşmek istiyoruz dedi hepsi Türk bayrağı yakıp Türk askerine ateş açtılar.
Ha bak bir de Avrupa'da rahatı bulmuş ve düzeni kurmuş Suriyeliler Avrupa ülkelerinden kovulmamak için "Geri gönderirseniz Esad bizi öldürür." yalanını söylüyorlar. Bir de işkence gördük falan diyorlar ki çoğunlukla yalan hepsi iltica alabilmek için. En koyu Esadçı bile Avrupa'ya iltica edebilmek için kendisini Esad karşıtı gibi gösterip mülteci bürolarına Esad bizi öldürecek diyorlar. Özellikle bak gör yarın Suriyelileri göndermeye kalkalım onlar da bu yalanı söyleyecek.
Defolup gitsinler de esed ne yaparsa yapsın banane bize ne ister kaziga oturttsun ister alnindan opsun
Gitsinler hepsi ayırmadan istiyoruz habire doğum yapan bedava yaşayan suriyeli ler hızlı bir şekilde Vatanımız ı terk etsinler !
Aa ne güzelmiş ya ben de gidebilirim aslında 🙄surilelilere benzer bi tipim var zaten almazlar mi ki benii🙄🙄
Turkiye cennet İstanbul guzel Suriye Esad kotu yok ben gelmiyor.
Diyecekleri sözler yukarıda alayının gidelermi hiç
Aaa burası onların ülkesi değil miydi.. 😄 Kendi ülkemizde biz yabancı gibiyiz oysaki.. 😅
Çocuk bile inanmaz..
Şimdi bunların çocukları trde doğup büyüdü ve Suriye nasıl bir yer haberi bile yok. Sizce giderler mi şimdi bunlar?
Ulkekenin yarisi turkiyedeyken suriye nasil kalkinacak... tabiki de geri dönün diyecek
Abi sen manyak mısın Ne yapacaksın Bu yamyamları tekrar ülkende
Ulan sıfır daire iş yeri veriyorsa biz gidelim anasını satıyım bari Türkler olarak ahahhaha
Evet, çünkü halkın elit kısmının büyük çoğunluğu ülkesini terketti
Onun vatandaşı sayılanlardanım
Türkiye'deyim ve inanmıyorum hiçbir sözüne şeyine
Gitmek isteyen gitsin gideceksen oraya değil Allah'ın yanına giderim daha iyi
Atatürk 'ü çıkartırsan ülke bir ortadoğu çöplüğüne dündü zaten kimsenin gideceğini sanmıyorum.
Babam bunu 6 ay önce demişti 😅😂 biliyordum
Samimi buluyorum. Bizim ülkemizi bize bırakıp gitsinler!
evet inanıyorum Beşar Esad Suriyelilerin nüfusunu çoğaltacak ve onları ABDye yem edecek
Çağırsa bile Suriyeli gidecek mi hayır keşke gitseler Türkiye ne olduğu belli değil
Bu adam surilerden daha iyi ve masum olan bize bi de buna oldu
Hepsini alsın ölüsünü dirisini ne varsa götürsünler yeter besledigimiz
Bilemiyorum da gitseler bizim için iyi olacak
Çağırsa ne olacak gitmek isteseler bile zorla tutar bizimkiler.
Gitmezler Onlar burada Avrupa ülkesinde Yaşar gibi rahat yaşıyorlar bu rahatlık bırakılır mı
Yeterince kaldılar samimiyet aramayın ülkenize dönün
Biraz daha kalirlarlarsa zaten Esad bizi çağıracak bırakın onlara ülkeyi gelin buraya diye
Burdaki hazıra alıştılar giderler mi hc leş kargaları
Suriye, iş gücü ve vergi mükellefi istiyor, tabii ki isteyecek vatandaşını
Samimi konuşması bile inandırıcı değil, kim inanır ki!
Kaç yıl önce de af çıkartmıştı yalan Suriye'nin bazı bölgelerde hala güvenlik sorunu çözülmüş değil bu sorunu cumhurbaskani çözmesi lazım ki gitsinler kurtulalim.
Ben Suriyeli olsam gitmem 😂😂 bu halde
bu tür genel af çağrılarını zaman içerisinde sık sık yapıyordu , bölgesel oalrak rahat yaşamak pekala mümkün
Hepsini bir yere yerleştirecek ve ilk fırsatta hepsini bombalayacak
Kesinlikle evet
İnanıyorum gitsinler
Bazı liderlerden daha samimi evet
İnan hiç inanmıyorum böyle bir şey olucagina dair
Sende gel. Yanlız sıkılırsın
Tehlikeli adamdır.
Gitsinler artık bir zahmet ama sanmıyorum.
gitmez vatansız şeref yoksunları
Abi gitsinler şu ülkeden ya
Samimiyet aramaya ne gerek var.
Tabi çağıracak itrail için öne sürecek Onalrı
Biz mi suriyeye gitsek orada hayat daha iyi sanki
Çok erken değil mi ya
Samimi gelmiyor. Keşke samimi olsa
Hiç samimi gelmiyor bu adam bana
gitmezler artik. turkler almanyadan donuyo mu
İster samimi, ister değil... Hepsi gitsin. yeter
Esad soylemez boyle.
lafügüzaf
Vardır bir çıkarı
keşke putinde böyle bir şey yapsa 🤢
neden Ruslar san ne yaptı
evet haklısın savaşlarda sadece üç ülke haklıdır Rusya , Belarus, Kaliningrad yani üçüncü Rusya
soruma cevap ver Rosecik Ruslar ne yaptı
Gitmelerini istemek için illa bir şey mi yapmaları lazım? ona bakarsak Suriyeliler de bana bir şey yapmadı, çevreme de yapmadılar? Ve evet ülke ruslarla da doldu ama kimse sesini çıkarmıyor. Neden? Çünkü ülke insanımız gittikçe daha çok sapıklaşıyor ve ruslara ses çıkarmama sebepleri rusların ucuz karakterli olmaları ve daha çok kadınlarının ülkemize gelmesi oluyor.
evet? ben hep erkeklerin rus kadın rus kadın diye öldüğünü görüyorum? her yerde onları övüp allah katına çıkarıyorlar? ama bi kadın en ufak bir şekilde rus erkeğini beğendiğini söylese o rusları öven tüm erkekler kadına tepki gösteriyor? yok rus erkeklerine güvenilmez içiciler yok şöyleler böyleler diyorlar?
tamam da Rosecik Ruslar Suriyeli değil Rus demek dost demek
tabi ki Ruslara laf dedirtmem Ruslar kırmızı çizgimiz
neden sanki sizin yapmadığınız bir şey Rus dedik diye bize etmediğiniz küfür kalmadı kimilerin yok olacağı belli
Ve rus kadınları kendi ülkelerinde bu kadar ilgi görmüyorlar çünkü onların ülkelerindeki erkekler abaza değiller her gördükleri kıza yanaşmıyorlar. o yüzden de rus kadınları türkiyeye gelip abaza erkeklerin ilgisiyle var oluyorlar aynı şey gibi hani sana şimdi desem ki tc erkeği yani senin gibileri aynı hintlilere benziyor desem tepki göstereceksin ne alaka diyeceksin ama gerçekten de hintli erkeklerden farkınız yok
gerçi hintli erkekler ülkelerine gelen yabancı erkeklere de bakıyorlar merak ettikleri için ama siz sadece kadınlara bakıyorsunuz kendi sapıklığınız için 🤢🤢
biz sadece sizin gibi abazaları görmek istemiyoruz ülkede. ülkenin ismini kötülüyorsunuz suriyelilere laf ediyorsun ama suriyeliler kadar akıllı değilsin suriyelilere sapık diyen tc erkeklerinin sayfasına bi bakıyorum full yarı çıplak kadınları takip ediyorlar ahahyaha senin gibi
he he tabi tabi sizin Rus düşmanlığınız yüzünden Ruslar Türkiyeye gelmez oldu
çünkü onlar çok güzeller
aaa dediğin şeye bak Ukrayna onlar saldırıyor
Rose uzun süredir sen kadar haklı birini görmedim tatlım
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?