Yüz ölçümü çok geniş. Türkiye’nin ticaret merkezi olabilecek bir şehir.
1- büyük firmalar o bölgeye yatırım yapsa , Türkiye’nin en büyük sanayisi olabilir.
2- Türkiye’nin en büyük tarımı olabilir ki zaten tarım da çok iyi işler yapıyorlar.
3- En büyük demir ağı olabilir. Şehir içinde çok iyi tramvay hattı kurulabilir. Trafik sorunu hiç olmaz.
4- demir yolları ile taşıma yapılabilir.
5- Türkiye’nin en büyük üniversitesi açılıp öğrenciler o tarafa yönlendirilebilir. Memurlar polisler ve çeşitli merkez kurumlar ile bölge canlandırılabilir ve nüfus yoğunluğu o bölgeye çekilebilir.
6- Türkiye’nin en büyük ormanı o bölge de olabilir.
Konum olarak da aşırı iyi.
Neden değerlendirilmiyor?
1- büyük firmalar o bölgeye yatırım yapsa , Türkiye’nin en büyük sanayisi olabilir.
2- Türkiye’nin en büyük tarımı olabilir ki zaten tarım da çok iyi işler yapıyorlar.
3- En büyük demir ağı olabilir. Şehir içinde çok iyi tramvay hattı kurulabilir. Trafik sorunu hiç olmaz.
4- demir yolları ile taşıma yapılabilir.
5- Türkiye’nin en büyük üniversitesi açılıp öğrenciler o tarafa yönlendirilebilir. Memurlar polisler ve çeşitli merkez kurumlar ile bölge canlandırılabilir ve nüfus yoğunluğu o bölgeye çekilebilir.
6- Türkiye’nin en büyük ormanı o bölge de olabilir.
Konum olarak da aşırı iyi.
Neden değerlendirilmiyor?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Dünya Kupası
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
3Cevap
Konya zaten sanayi olarak fena bir şehir değil. Hızlı tren var diye biliyorum Ankara 'ya, büyük bir de üniversitesi var. Daha fazlası Konya eşrafının çabasına kalmış.
Konya gelişmiş Bir şehir
Potansiyelinin altında hala. Daha iyisi olabilir.
O konuda haklısın
Dediklerim ols bırak Konya Türkiye ihya olur.
Aynen
Deniz yok o yüzden diye düşünüyorum
Denizin olmamasının bir sorun oluşturacağını düşünmüyorum tren hatları sayesinde bu dezavantaj ortadan kaldırılabilir.
Benim takıldığım en büyük mevzu da şu kenarı olan yerleri tercih edersin tamam ama yarın bir gün Marmara depremi olacak belki bugün belki on yıl sonra belki 20 yıl sonra
Şimdi bunu bile bile önlem almamak akıl dışı bir şeydir şu anda istatistiklere göre göre deprem olma olasılığı en düşük il Konya
Liman yok Avrupa ya uzak
Demir yolu ile bu sorun aşılabilir. Akdeniz’e ve diğer yerlere demiryolu ile yoğun çalışma ile gönderilebilir. Ayrıca her şey bununla da alakalı değil. Bunlar bir şekilde aşılır.
1- nüfus dengeleme.
2- Yeşillik arttırılması.
3- Yurt içi dağıtımda sorun olmaz zaten.
4- sanayi ‼️
🔥En sorun deprem riski. Marmara da deprem bekleniyor. Ve ülke ekonomisi net bayat. Arkamızı 10-20 yıl toplayamayız.
🔥 güvenlik sorunu , bir anda tecavüzler olur. Milletin malını çalarlar. ( Marmara depremin de kadınım kolunu kesip bileziklerini almışlar. Askerler adamın kafasına sıkmış. )
Bir çok insan kaçırılır. Çocuklar , genç kızlar. Organ mafyaları cirit atar. Kızlar kaçırılıp satılır. Terör örgütleri boş durmaz.
Türkiye’nin sanayisi Konya’ya gitmek zorunda. Sanayi geniş şekilde yayılırsa çok sorun olmaz. Marmara da ki sanayi konyanın 4/1 İri kadar bile yoktur.
Konya deprem riski en düşük şehirlerden biri
O kadar çalışmaya para ayirmak yerine hazır olan yerler varken neden para harcasinlar fabriklar zaten depreme dayanıklı yapılıyor
Zaten ben de orada ya hazır olan yerler sıkıntılı deprem olduğunda o sağlam bir yerde kalmıyor ya da şu anda Marmara bölgesinde yerler çok da sağlam değil ya da depremin şiddeti ya da deprem sonrası nasıl bir aksiyon alınacağı faaliyetin olabileceği olmayacağı bilinemez.
Şimdi bir miktar bunu çıkarırsın , yarın bir gün deprem olur Marmara depremi ve dersin ki lan iyi ki sanayi yoğunluk olarak Konya’yı taşımışım dersin
İnsanları yüzünden
İnsanları yüzünden olduğunu düşünmüyorum zaten yıllar geçtikçe zihniyetler değişiyor bence bazı şeyler yapılmak istenmiyor.
Hadi Konya halkı üniversiteye karşı çıktı bir şeyler dedi Allah aşkına fabrikaya da mı bir şey diyecekler
Bozkır şehri ondan
Yöneticilerine sor
Yönetici değilde bence devlet görevlileri , Konya milletvekililleri neden bu konu üstünde durmuyor bu garip biraz 😅😅
Zaten özel kurum getir memurları aldım.
Askeri bi üs kur askerler geldi.
Üniversite kur Türkiye’nin en büyüğü binlerce öğrenci geldi ( kontenjanları yönlendir )
Firmaları yönlendir
Bitti gitti
Cebini dolduracaklar