1- marsall yardımları alınmaz ya da alınırken yerli sanayi sekteye uğramazdı. ( en az yardım alıp yerli sanayisi en çok zarara uğrayan ülkeyiz ve tam para da alamadık 😅 )
2- Şuanda uçak ve arabalarımız olurdu ve bir çok model geliştirirdik , Almanya ile rahat kapışırdık.
3- ABD nin çıkartması sağ sol gibi çatışmalar olmazdı.
4- adalar biz de olurdu.
5- darbeler olmazdı.
6- Gerek Kürt ve sonraki yıllarda diğer göçmenler doğru şekilde politika ile yönetilir nüfus sorunu oluşturmaz ve ülkelerine dönerdi.
7- Yerli silah vs. Çoktan kurulmuş dışarıdan ithalat çok çok düşük olurdu , ithalat az olurdu. O da domates değil salça satardık. Buğday değil makarna anlayan anlar.
8- PKK ve diğer terör örgütleri türeyemezdi.
9- cemaat tarikat sorunu olmazdı.
10- taciz tecavüz ve diğer absürt olaylar yaşanmazdı. ya da çok çok düşük olurdu.
11- nüfus da denge olur. İstanbul’a çok göç olmazdı.
13- kimsenin dini dili yüzünden dışlanmaz. Giyimine karışılmazdı? Nüfus camiye gider diyanetten doğru şekilde eğitim alırdı.
Sonuç : insan gibi yaşardık.
Peki ya sizce
2- Şuanda uçak ve arabalarımız olurdu ve bir çok model geliştirirdik , Almanya ile rahat kapışırdık.
3- ABD nin çıkartması sağ sol gibi çatışmalar olmazdı.
4- adalar biz de olurdu.
5- darbeler olmazdı.
6- Gerek Kürt ve sonraki yıllarda diğer göçmenler doğru şekilde politika ile yönetilir nüfus sorunu oluşturmaz ve ülkelerine dönerdi.
7- Yerli silah vs. Çoktan kurulmuş dışarıdan ithalat çok çok düşük olurdu , ithalat az olurdu. O da domates değil salça satardık. Buğday değil makarna anlayan anlar.
8- PKK ve diğer terör örgütleri türeyemezdi.
9- cemaat tarikat sorunu olmazdı.
10- taciz tecavüz ve diğer absürt olaylar yaşanmazdı. ya da çok çok düşük olurdu.
11- nüfus da denge olur. İstanbul’a çok göç olmazdı.
13- kimsenin dini dili yüzünden dışlanmaz. Giyimine karışılmazdı? Nüfus camiye gider diyanetten doğru şekilde eğitim alırdı.
Sonuç : insan gibi yaşardık.
Peki ya sizce
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Cinsel Yaşam
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
Yavrum insanları niye zirve dönemlerine göre değerlendiriyorsun? Atatürk'ü Atatürk yapan dönemler 100 yıl daha devam edecek mi sanıyordun :d
Ronaldo bugün niye Real Madrid'de değil, Arap liginde koşturuyor :d
Zaten olsaydı diyorum hani. 😅 bunu Atatürk zihniyetinde insanlar olsaydı diye de yorumlayabilirsin.
Aynı bakış açısına aynı kişiliği de aynı görüşlere sahip.
Atatürk'ün zirve döneminde Türkiye yönetilseydi, ne Irak, ne İran, ne Rusya olurdu muhtemelen. Ama bunlar ütopya tabi, gerçek dünyada mümkün olması mümkün olmayan hayaller :d
Aslında Atatürk’e de gerek yok devletini milletini seven insanlar olsa yani Atatürk’ten sonra yine bu dediklerimin hepsi hepsi olurdu
Sadece vatanını milletini sevecek ülkesini çıkarlarına göre hareket edecek
Bu zor bir şey olmamalı
Eminim çok güzel şeyler yapardı ama Atamı daha fazla yormak istemezdim. O bizler için yeterince savaştı. Ömrü cephelerde geçti...
Gelenlerin hepsi Atatürk zihniyetinde olsaydı onun görüşlerine sahip olsaydı zaten bu saydıklarımın hepsini net bir şekilde olurdu belki daha fazlası olurdu.
Ülke olarak o kadar kötü politikalar izliyoruz ki.
Hammaddeyi işleyip satacağımız hammadde satıyoruz
Vatan hainleri dışarıda vatan sevdalıları içeride
Mülteci sorunu ayrı bir sürü sebep var ya
Söylenilecek inan çok şey var ama maalesef düşünce özgürlüğü yok. Ne desek davalık oluyoruz.