Bir Türk olarak, Kürtlerin Kürtçe konuşmasını anlayışla karşılıyorum. rahatsız olduğum nokta şu; İstanbul'da çoğunluk Türkçe dışında dil bilmiyor, bağırarak Arapça, İngilizce veya Kürtçe konuşulduğunda bir rahatsızlık oluşuyor ama bu dilin kendisine veya ırkçı bir rahatsızlık değil, ne dediklerini anlamadığımız için oluşan bir rahatsızlık. Bu rahatsızlık ben de olunca onu susturuyorum anlamsız bir rahatsızlık, alışmamız gerek saygı duymamız gerek, eğer haber doğruysa çok üzücü, herkes istediği dili konuşsun, umarım beni yanlış anlamamışsındır Kürtçe kıymetli bir dil, Arapça ve Türkçe gibi. Rahatsızlık sadece anlamamaktan oluyor bence onu da bizim kişisel meselemiz
Ortalığı karıştırmak için yapılan bir eylem olabilir. Ben çevremde bir Kürt düşmanı tanımadım var ise de ben bilmiyorum fakat gerçekten büyük bir oyun dönüyor. Kürt adı altında hem futbolda hem siyasette hem halk içerisinde ağır terör sempatizanlığı yapılıyor.
0
3 Yorumla
Soran
1 yıl
Futbol derken amedspordanmi bahsediyon amedspor Türkiye takımıdır ona buna terör diyemezsin geçen hafta yeni TFF başkanı amedsporu ziyaret etti ve misafirperverce karşılandı Diyarbakırda
O dediğim semp zaten mülteci semti ama dediğim 12 kişilik grup dediğim bu nazi örgütünden de olabilir çok tehlikeli böyle yapılanmalara devletin dur demesi gerekiyor