İngiltere neden hâlâ krallıkla yönetiliyor?

İngiltere'de kraliyet ailesi sembolik değil. Birçok yasa, kraliyet ailesinin onayından geçmeden, yürürlüğe girmiyor. Hatta kraliyet ailesi, başbakandan bile daha çok yetkiye sahip. İngiltere'yi evanjelistlerin yönettiğini duymuştum. Bütün bunlara baktığımızda, İngiltere'de demokrasi yok aslında. Babadan oğula geçen monarşik bir yönetim sistemi var. Hatta bu durumda kraliyet ailesi, meclisten bile daha yetkili bir konumda oluyor. Velev ki, sembolik olsun. Neden İngiliz halkının vergileri, kraliyet ailesi için harcanıyor? Kraliyet ailesi, sarayda, lüks içinde yaşarken; halkın içinde kirada oturan ve geçimini zorla sağlayan insanlar var. Bu insanların vergileri, neden kraliyet ailesinin şatafatlı yaşamı için harcanıyor? İngiltere halkının içinde, bu sebeple kraliyet ailesine karşı çıkanların olduğunu duymuştum. Siz, bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz?

Güncellemeler
1 yıl
Şunu eklemeyi unutmuşum. İngiltere'de taç giyen kraliyet ailesi üyesi, kiliseye gider ve ona papaz tarafından taç giydirilir. İncil üstüne yemin edilir. Halbuki İngiltere'de sadece Hıristiyanlar yaşamıyor, başka inançlardan insanlar da yaşıyor. Bu durum, inanç özgürlüğüne aykırı bir durum değil mi?
Güncellemeler
1 yıl
Yanlış anlaşılma olmasın. Ülkemize saltanat geri gelsin demiyorum. Biz, saltanat yönetiminden 100 yıl önce vazgeçtik ama İngiltere hâlâ saltanat yöntemiyle yönetiliyor. O zaman İngiltere, yönetim konusunda bizden 100 yıl geriden geliyor. Bu devirde hâlâ monarşik yönetimin olması, bana saçma geliyor.
İngiltere neden hâlâ krallıkla yönetiliyor?