TÜİK verilerine göre kira artış oranı yüzde 64,91 oldu. Yani tavan zammı bu orandan yapılacak. Eviniz kira mı yoksa sizin mi? Ne kadar kira ödüyorsunuz?

TÜİK verilerine göre kira artış oranı yüzde 64,91 oldu. Yani tavan zammı bu orandan yapılacak. Eviniz kira mı yoksa sizin mi? Ne kadar kira ödüyorsunuz?

Evin kira ya da sana ait olmasi önemli değil. Onemli olan ekonomi ve şartlar. Yani 1.25 kuruşa alinan bir benzin 44 lira olmuş.. kac kat artmış? ekmek 2 lira altında iken Şu an 10. gida et fiyatkari vs.. yani bunu bir tek kirada tutarak hesaplamak yanlış. Alinan maaşlar nedir? asgari ücret.. asgari nedir bunu tartismak lazim. Yani bir tamirci çırağı bununla başlar işe 16 18 yaş gurubu. en az bu ücreti vermelisin denir.. sen bunu koca topluma 16 dan 50 ye kadar eşit tutarsan olmaz. evli 2 3 çocuklu insanla bekar 18 yaş birisini ayni ücretle kıyaslanamaz sın..2001 den bu güne kadar tabiki araştırdım. Sanki öncesi yokmuş gibi bakmamak lazim olaya. tamam biz 2001 öncesini tabiki yaşamadık ama sorgulamak gerekir. ogrenip bilgi almak gerekir. Burada dürüst insanlar da var trol de. onu zaten yorumda okumak da ne saçmaladığını anliyor. önceden çalışan bir insan aldığı 8 yıllık maaşı ile bir daire alma şansına sahip miş yani 2001 den bahsediyorum. Şu an 17 bin le bi daire alma sansin sifirdir, ancak 1 yillik bilemedin 3 yıllık kirani ancak karşılar sin. insanlar gercekten zor durumda bunu görüp hissedebiliyorum. Bazan markette sık olmasada önümüzde çocuk annesi anlasi babasindan birsey ister o da hayir der. bazan biz buna tatli bir yaklaşım ile alip vermek iteriz. bazan kasada iade ederler ürünü bu bir yönetim ayıbıdır. Biz ne zaman bana dokunmayan yılan bin yaşasın modundan çıkarsak ülke ozaman ayaga kalkar... ben bu kira olayini da anlamis değilim. Şükür kiram yok ama avrupa bizi kiskaniyor diyenler avrupaya baksin. kiracu var mi? zevkine daha lux yerde oturan var kirada ama evi bagi bahcesi var. altinsa arabasi ya almanya nedir ki... giden 1 ayda arabasini aliyor ve hayatini düzene sokuyor. Baki. M5 bakıyordum.. burada 18 milyon sıfırı anlayin avruoada 38.500 euro bu araç.. yani toplasan 1.200.000 bin avrupada bu araç burada 18 kilyon 500 bin. soygun bizi bitiriyor.. yegenim amerikada 26 yaşında 178 dolar günlüğü ve 2 günlük kazanci ile kac kilo et alir hadi 7 dokar de 3.28 dolar et sen 7 de 10 dolsr de.. hesabini iyi yap sen burada 2 gunluk kazancin ile 1 kilo et almazsin.. neyse kirada takılmayın vatan gidiyor
Cevap
14Cevap
Evim bana ait
Deprem nedeniyle yıkıldı evim. Kiradayim. İlk sene normaldi ama ikinci sene %100 oldu. Fiyat makul olduğu için sorun etmedim. Tavan uygulaması iyi olmuş.
İnsanlara yazık, ev sahiplerine yazık, kiracılara yazık. Adamın tek geçim kaynağı dairesini kiraya vermekse tabiki zam yapacak, kirada oturan adam mecbur uymak zorunda çünkü herkes zam yapacak.
İstanbul'da 7 bin ile girdiğimiz ev geçen yıl ki zamla 10 bine, bu yıl ki zamla 16 buçuğa çıkartıldı. Bu rakama göre seneye 27 bin lira olacak. Memur maaşıyla gelsin devletim ödesin kirayı biz de insanca yaşayabilelim.
Yazık şu ülkeye ya 50 60 bin tl kira verir oldu millet saçmalığa bak
Neyse ki kiracı olarak oturduğum evi almayı akıl edebildim. Yoksa eni sonu sokaklara duserdik 😃
Baba eviii ama evlenicem ve kirada olucaz bi sutede
Aile evi çok şükür kira değil kira hiç cekilmez
kira off offf 6 000tl verdiğimiz ev ev değil ahır. baska eve çıkmak istiyorum nakit yok
Yani 30 bin odeyen 49 bin falan mi oducek bu hesaba gore
eyvah eyvah eyvah , Allah herkesin yardımcısı olsun
Bunlar üst sınır arkadaşlar.
Tabiki her ev sahibi bu kadar artırmıyor.
Vicdanlı olanlar da çok
kiralık valla yoruldum kira ödemekten
Çok şükür kendi evimiz var
Bizim ev, kirada olmak zor ya
Kendi evim kirada oturanlara Allah kolaylık versin
Evim yok.
Doğayla iç içe bir insanım
benimde değil kirada değil
mülk bize ait bahçesi ile birlikte
evim de iş yerimde bana ait
Bu 1 ay once belli olmustu
Kira maalesef