Siz bunun hakkında düşünüyorsunuz?

Irkçı değilim ama mültecilere karşıyım. Kürt kardeşlerim için konuşmuyorum. Bu vatan hem türk hemde kürtlerindir. Lazında çerkesinde. Çünkü hepimiz bedeller ödüyoruz. Benim askerim şehit olurken, bu mülteciler benim ülkemde yiyip içip sefa süremez. Bu ülkede bir savaş çıksa kaçıp gidecek insanlar benim ülkemde barınamaz. Ki zaten suriyesi için savaşmayan bizim vatan için mi savaşacak çok doğru. Erdoğan yüzünden dedelerimizin kanı kokan bu topraklarda hiç kan akıtmayan mülteciler yaşıyor. Bizim asker ölüyor, bu vatanı elimizde tutmak için bizim kanımız dökülüyor. Ama mülteciler sanki buraya kendi vatanları gibi elini kolunu sallayarak giriyor içeri. Pasaportsuz, evraksız. Hiçbir zorluk çekmeden. Zoruma giden biz bu topraklarda kalabilmek için askerlerimizi feda ediyoruz ama onlar burada kalmak için hiçbir şey feda etmiyor. Bizim bu topraklarda yaşamak için ödememiz gereken kan. Mültecilerin burada yaşamak için sadece suriyeli afgan olması yetiyor. Bu topraklar uğruna sadece benim dedelerim öldü, senin dedelerin öldü, anan bacın öldü ne için? Ne uğruna? Bu topraklar için bedel ödemeyen mülteciler üzerinde yaşasın diye mi? Ne için kardeşim? Cefasını atalarımız çekti sefasını bu insanlar sürüyor. Dedelerimiz kanıyla düşmanları temizledi mülteciler yerleşsin diye mi? Büyük dedelerimiz canı pahasına düşmanı sürdü, mülteciler emniyetle yaşasın diye mi? Ailem ak partili ben çıldırıyorum. Ak partiye hakkımızı yedirdiği için, Bu altında yatan atalarımızın toprağını para birimi gibi bu kadar değersizleştirdiği için kızıyorum. Oy vermem. Ailemin gözünde vatan hainiyim ama yine de vermem.

Siz bunun hakkında düşünüyorsunuz?