Sizce ben çok mu kırıcı konuştum?

Eşimle yeni evlendim. Eşimin babası vefat etmiş. Bütün kardeşleri, abileri ve ablaları gurbete çıkmış. Ben ise eşimle ve kayınvalidemle bir köyde, aynı evde yaşıyorum. Seneye köydeki arazinin üstüne bir ev yaptırıp, ayrı eve çıkmayı düşünüyoruz. Eşim, uzakta çalıştığı için eve aylarca gelmediği oluyor. Eşim yine işe gitti. Ben, kayınvalidemle beraber yalnızım. Onunla çok iyi anlaşıyoruz. Ama bu sabah ineklerimizden biri, ölü buzağı doğurduğu için ikimiz de çok üzgündük. Kayınvalidem, bütün üzüntüsünü benden çıkardı galiba. Bu üzücü olaydan sonra üzüntümüz hafiflesin diye meyveli kek yaptım. Yanlışlıkla şekerini fazla koymuşum. Kayınvalidem: "Sen güzel kek yapardın. Ne oldu da böyle beceriksiz oldun? İş yaparken düzgün yap, dalgın olma." dedi. Ben de ona: "Eğer sen becerikli birisi olsaydın, bu yaşına kadar bir baltaya sap olurdun. Ortaokuldan sonra okulu bırakmışsın, bir baltaya sap olamamışsın. Eğer beğenmiyorsan, mutfağa git, kekini kendin yap. Ama bir baltaya sap olamayan bir karıdan, düzgün bir kek beklemem ben zaten. Sen kim oluyorsun ki, beni eleştiriyorsun? Ben İstanbul'da doğup büyüdüm, sonra senin bu taşra köyüne gelin geldim, yine de bütün köy işlerini yaptım. Sen ise köyde doğup büyümüşsün. Sen bir zavallısın." dedim. Kayınvalidem, zamanında imkânsızlıklardan dolayı okuyamamış. Bu sözlerimden sonra o da benimle kırıcı konuştu ve ağladı. Ben bir anlık sinirle söyledim bunları, sonra pişman olup özür diledim ama bana kırgın olduğunu söyleyip: "Benimle bir daha konuşma, yüzünü görmek istemiyorum" dedi bana. Sizce ben çok mu ağır konuştum? Kayınvalidemin gönlünü almak istiyorum. Onun gönlünü nasıl alabilirim?

Sizce ben çok mu kırıcı konuştum?