Cübbeli Ahmet Hoca, dövme ile ilgili soruya 'Kollara yılanlar bir şeyler yapıyorlar... Benim kızımı istemeye gelse 'Psikolojik sorunlar var herhalde' derim, ben kız vermem.' dedi.
Evet
Hayır
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Cübbeli Ahmet Hoca, "Dövme yaptırana ben kız vermem" dedi! Aynı fikirde misiniz?
Dövme yaptırmak dinen haram zaten. Peygamber şefaatinden mahrum kalacakları söyleniyor dövme yaptıranların, bilemiyorum artık. Yani kız istemeye dövmeyle gidildiğinde, kızın ailesi durup bir düşünür elbette. Gerçi kültür meselesidir bu. Kimileri normal karşılarken, kimileri garip karşılayabilir. Gusül ve namaz abdestinin kabul olduğu söyleniyor. Ama üzerindeki figürler ile namaz kılınması ne kadar doğrudur o tartışılır. Tabii bu işin dini boyutu. Gelelim toplumsal boyutuna. Her dövme yaptıranın psikolojik sorunları vardır diyemeyiz. Dediğim gibi kültür meselesidir. Rahat yaşamayı seviyordur. Ne bileyim farklı görünmek hoşuna gidiyordur. Kimisi mesela kollarına faça atmıştır, daha sonra o kesikleri kapatmak içinde dövme yaptırmayı tercih etmiş olabilir. İnsanların düşüncelerini biz bilemeyiz. Herkes kendinden sorumludur. Bu yüzden de herkesin birbirine karşı saygılı olması gerekir diye düşünüyorum.
Cübbeli hocayı sevmiyorum dövmeli erkekte bana itici geliyor. Ama yinede hocaya katılmıyorum 😂
Hocam sizin kızınızı zaten dövmeli biri istemez hadi diyelim ki istedi. Sizin kızınız dövmeliyi istemez. Siz hocasınıniz sizin kizinizda sizin gibidir büyük ihtimalle o yüzden olmaz zaten. Bu cümleyi niye kurmuş anlamadım ne alaka
Ben erkek olsam asla cübbelinin kızına bakmam kizi olduğunu daha yeni öğrendim o kadar ilgimi çekmiyor . Elhamdülillah Müslümanim da Cübbeli hocayı sevmiyorum. Bizim sülale tam tersi adama bayılıyor 😂 hz diyorlar adama hocamız hocamız vs hakkında haberler çıktı biliyorsunuz ki hepsi iftiraymis. Bizim sülale biraz değişik kafa yapıları bana uymuyor hocalara tapıyorlar Allah herkese akıl fikir versin...
Dini bir statü elde etmiş her hoca aslnda aynı şeyi söyleyebilir Benim standart ve prensiplerine uygun bir damat olmak zornda diyebilir Bu bir tarikat üyesi filanda kurallar daha katıdır Bu nedenle bu cümleyi kurmasına şaşırmıyorm Çünkü dövme zaten dinsel olarak haram caiz bilmem ne bulunan bir şey insan fıtratına dini olarak aykırı bulunuyor
Ama artık dövmeden çok daha büyük sorunlarmz var kız vermemek icn Şiddete eğilimli mı psikopat mı ailesi soylu mu soysuz mu keşke dövme yaptıran herkes kötü damgası yemeden önce diğer özellikleri ne de bir göz atabilseydk zaten simdi artk zamana ayak uydurmalısn hoca bile olsan gençlerin istekleri değişiyor dövme filan bunlar küçük ayrıntılar gibi gözükmeye başlıyor
Soydan kastm parasal maddi yönü degl ataları kimlerdir nasl bir çevre de doğmuş babası kim annesi kim bunlar nasl insanlar kültürel değerleri uyuşuyor mu vb bir çok şey her şeyi kendi görmek istediğiniz yerden anlamayn
Bence dövmenin de bir dozu olmalı en fazla ufak bi kılıç ya da kalkan dövmesi yaptırırsın o kadar bazı tipler kendisini gangster sanıyor dövme yaptırınca çünkü.
Banane bundan.. ben karaktere bakarım.. bir kişi karakterliyse temiz iyi bir insan ise kalbi varsa ve merhametliyse benim gözümde iyi bir insandır.. dövmesi falan beni etkilemez kendi bedeni kendi kararıdır.
A cübbeli şeytan. Benim ev ona komşu. Bu ve bu gibi adamları takip edenlerde beyin yok. 30 seneyi geçik ismail ağaya hizmet etti. Çok giderdim sohbetlerine ergenken. Çocuk aklımda demiştim ki bu adam dinden çıktı. Böyle böyle söylemişti ve bir daha da sohbetine gitmedim. Aradan 20 sene geçti şıhları öldü. Yerine cübbeli gelemedi diye sürekli sohbetlerinde söylendi aslında benim hakkımdı diye. Şıh yerine gelen şarlatan da bunun için video yaptırmış ve benim artık bu tarz yerlere gitmeme sebebim olan o konusmayı da koydurmuş videoya. Ve şöyle diyor '' cübbeli şaşırdı o artık müsliman bile olmayabilir''. Gerçekten mi? Ben 15-16 yaşındayken bunu söylerken kafir ilan etmiştiniz. Aradan 20 yıl geçti ve senin tahtında gözü var diye mi kafir ilan ettiniz de aforoz ettiniz. Ahhh bir Atatürk daha çıkıp gelmiyor ki alayını yok etsin...
Ne alaka ya ne sarlatanligi var? Bağlı olduğu yerde rütbe atlamak veya her ne denirse, isteyemez mi? Ben hiçbir sarlatanligini görmedim. Varsa söyle 1 tane, karşısına geçsen tek kelime edemezsin. Mantıklı açıklıyor her şeyi ki gece yarısı programlardan hakkinda iddialara çok kez cevaplarini yetiştirmiştir.
@WilliamınNoorası Söyliyim. Cübbelinin yanmaz kefenler çıkardığı dönemler baya bir haber oldu. Çok insan gürültü çıkardı işte Bu adam dini kullanıyor ticaretine bakın. Yanmaz kefen diyerek insanların bilinçaltına kabir azabı ve cehennemde korunacakları bilgisini veriyor falan diye. O dönem cübbeli sohbetlerinden birinde diyor ki; iyi oku burayı '' Bir gün efendi hazretlerimiz beni çağırdı. Yanına gittim bana dedi ki Ahmet Allah bizzat bana şöyle tecelli etti -Cübbeli ahmet in dünyalık işlerine müdahale etmeyin, karışmayın. Onun dünyalık işleriyle bizzat ben ilgileniyorum''. Devamında da diyor ki yani siz kafanızı yormayın benim ne işle yaptığımın.. Şimdi sen bu sözlerden ne anladın? Bişey anlamadın dimi. Allah bizzat bana tecelli etti ne dmeke? Allah ın kendisi bana böyle söyledi demek. Ulan siz kimsiniz Allah sizizle konusacak. Konusurken de cübbelinin ticaretini konusacak öyle mi? Kar ortağı mı Allah bu adamın? Bunlara aklınız ermiyor mu? Ayrıca kusura bakma ama herkes sizin gibi vasıfsız değil Ben doğma büyüme ismailağalıyım. Cübbeliye komusuyum diyorum duyuyormusun alooo... Bir gün dedim ki ne bu ya doğup büyüdüğüm kaldırımdan geçerken koymuşsunuz buraya davar gibi adamları ordan geç diyorlar bana. Kim bunlar? Ben doğma büyüme buralıyım bunlar kim ki yolumu değiştireceğim. Yani sizin diliniz ünlü birisini görünce bağlanıyor diye herkesi aynı zannetmeyin.
Yaw sakin ol önce, ben bi cemaate üye değilim, yanmaz kefen kısmına açıklama yapmıştı. Ona bakarsan bu adama iftira da atıldı cinsellikle ilgili baya, ben Cübbeliye tek değil, kimseye şahit olmadan direkt peşin hüküm konuşamam tanımadan, iftira atamam ifitradan korkarım. Sohbetlerini ara sıra dinlediğim oluyor bi sıkıntı görmedim. O dediğin Mahmut efendiyle olan konuşmasına bakacağım gerçekten öyle saçmalamissa ayrı konu tabiki yanlış olur söylediği.
@WilliamınNoorası Ben tarikata üyesin demedim :D Böyle adamları savunarak aynı amaca hizmet ediyorsun. Zaten o tarikatlarda çok insan var Allah için gittiğini zanneden. Namazında niyazında inancında olan. Hedef kitleleri bu... Adama iftira mı attılar? Kasetlerini adam red etmedi ki...
+ Bu şahısla aynı fikirde olup olmadığımı belirtmek için ankette oy kullanmam.
+ Konuyla alakalı görüşüm şu şekilde: Çevremdeki dövmeli kişiler bir kız olsam evlenmek istemeyeceğim tipler. Ama hepsi elbette aynı değildir. Kişinin karakteri, dövmeyi neden yaptırdığı, dövmenin ne anlama geldiği de önemli.
Psikolojik sorunları var gibi gözükmek başka bir şey aslında. Şizofreni, paranoya gibi psikotik rahatsızlıklarla benzer özellikler gösteren bazı organize inanç sistemleri var dünyada. Öte yandan dövme ile psikolojik sorunlar arasında herhangi bir korelasyon tespit edildiğini sanmıyorum. Pek itibar etmemek lâzım diye düşünüyorum. Çünkü "dövmeden hoşlanmama" konusunda samimi olduklarını düşünmüyorun. İslam dininde dövme yaptırmak sünnet olsaydı bu adamların vücutları dövme dolu olurdu şu anda.
Kaderi yönlendirmek diyoruz buna da hocanın damat kesin dövmeli olacak 😂 kader böyle bi olgu çünkü. Neyi istemiyorum diyorsan kadere kopya veriyorsun. Ezel noktasında onu kendine çekiyorsun. Geçmiş zaman şimdiki zaman gelecek zaman bunlar birbiriyle bağlantılı.
"İğreti saç takana da, taktırana da, bedene dövme yapana da, yaptırana da Allah lânet etsin!" [Buhârî, Libas 86, Tıbb 36; Müslim, Libas 119, (2124); Nesâî, Zinet 25, (8, 148)].
Dine açıdan hemen her hoca böyle düşünür tabi ki ama Cübbeli hoca çok açık sözlü pat çat bir insan :) İslam dinini yeterince araştırırsak dövmenin yasak olduğu aşikar sebebi de abdestin namazın kabul olmuyor olması diye biliyorum
Bence büyük konusmasin tamam dövme caiz değil ama bu o kişinin günahı ve dövmeye görede kimseyi yargılayıp bu soyle boyle diyemeyiz dovme bunun ölçütu değil kimse harika günahsız da değil sıkıntı olmamalı
Büyük konuşmak istemem ama öyle biri kafamda ciddi puan kaybeder. Popüler kültürün peşine takılıp kendini damgalatanları bir nevi koyun gibi görüyorum. Zeki insan aldığı kararlarla , yaptığı işlerle belli olur.
Özgüveni olmayan insan dikkat çekmek için dövme yaptırır (bak ben deli doluyum her fırlamalık şeyler yaparım onunla bununla yatarım elit kişiyim kafasından gider) kısacası uzak durulması gereken insanlar.
Yorumlar niye böyle anlamadım kmdjdmxjxjd Arkadaşlar çoğu baba (Türk) her yeri dövme içinde olan biriyle evlendirmek istemez kızını. Kızı seviyor diye razı olur o ayrı.
Evet bende sevmiyorum ne yakışıyor anlamlı bir şey ne çekilen acıya değer manasız saçma sapan bir şey ben kız vermem demiyorum ama yanlış çirkin hoş değil
dövmeli birisi ne yapsın cübbeliyi, dinbaz herif. iki ağzı laf yapıyor diye popüler yaptı instagram youtube camiası bunu, bunun içi de diğerleri gibi karanlık.
Sence deri altına enjekte edilen bir kimyasalın vücuda zararı olmayacak mı? Evet kimse dövme ile ölmez ama başka tür rahatsızlıklara sebebiyet verebilecek bir şey
Belki de kanıtlanmıştır , oturup bakmak lazım makalelere. İkincisi bilim adamlarıma verilen akıl bize de verilmiş , kimyasal bir şeyden bahsediyoruz ve gitmiyor hiçbir şekilde. Bunun vücuda zarar vereceğini (az ya da çok ) bebeler bile tahmin edebilir. Ha herkes özgür o ayrı konu , ama benim kişisel fikirlerim bu yönde
O videoların gerçek olduğundan emin misiniz? Velev ki gerçek ise bir insan günah işledi diye ona böyle bir tavır takınıyorsanız herkes işsiz kaldı, kimse evlenemedi demektir.
Birinin evlenip evlenmeyecegne babası karar veremezken adamn lafı çok mu doğru bşi. Dövmeden çok daha önemli şeyler var mesela yarin kızım boşanmak istedgnde onu öldürmeyecek biri olsun ona siddet uygulanmayacak biri olsun diyebilr tek sorun dövmemi yani evlilik konusunda ki Allâh herkese kpnustg büyük lafları yedirir ki ona da yedirir. Ve evet doğru hatta haberlere bile konu oldu bu durum calistg tarikat mi mezil mi ne haltsa işte ondan kovuldu kavga etti onlarla çok olayları oldu sonra şimdiki tarikatlar sosyal medyada ve inernette videolsrn çoğunu sildi bi kaç tane var onda da kesik kesik @KaranlıkBilge
Cevabının ilk kısmı için teşekkürler. Bu kısma katılıyorum. Çok daha önemli konular var evlilik meselesinde. İşte ilk yorumunu bu şekilde yapsan ne hoş olurdu. Tabii bence böyle. Dönüş için teşekkürler. Saygılar.
Kesinlikle doğru söylemiş Dövme yaptıranlar ne kadar serseri be Allah'ın yarattığı vücudu ne hakla resim çizerken karalar siniz müslüman değildir anlarım ama bir müslüman bunları yapamaz haram