İzmir’in Karşıyaka ilçesindeki Yamanlar Dağı’nda çıkan yangın yerleşim yerlerine yaklaştı. Çevredeki mahalleler yavaş yavaş tahliye edilmeye başladı.

İzmir’in Karşıyaka ilçesindeki Yamanlar Dağı’nda çıkan yangın yerleşim yerlerine yaklaştı. Çevredeki mahalleler yavaş yavaş tahliye edilmeye başladı.

Aciz, korkak bir oluşum pkk. Hiçbir zaman emellerine ulaşamiyacaklarını bildikleri hâlde insanlığa zarar veriyorlar. Bana kalsa hepsini bir gecede sallandırırım. Demokrasi kisvesi altında hain beslemek zor zanaat. Ülkece iç siyasette sorunlarımız olsa da güçlü bir ülkeyiz. Ülkeyi dıştan yok edemeyeceklerini biliyorlar mülteci, terör vs ile truva atı aktifleştirilmeye çalışılıyor on yıllardır. Birlik olmazsak yok oluruz. Bir an önce ordu yetkileri genişletilmeli. Sınırdan nefes alan tek bir canlı geçmeyecek densin, ordu geçirmez emin olun bundan. Bu hükümet yüz yıldır işgal edilemeyen bir ülkenin iç dinamiklerini zehirliyor. Ne idüğü belirsiz tipleri ülkeye sokmayı bırakın artık! Ülkeye giren her canlı potansiyel tehlikedir
Sıcaklar bir yana, ben orman yangınlarının kasıtlı olarak çıkarıldığını düşünüyorum. Kim o kadar kalpsiz olabilir demeyin. İsteyen linçleyebilir hiç sorun değil. Telef olan canlardan sonra o orman alanına ne yapılacağını takip edin.
Çöp atma alışkanlığını bırakmak gerek öncelikle. Sonrasında mesire alanlarında dikkatli piknik yapmalı, cam atık bırakmamalı ve ateşi tam söndürmeliyiz. Ormanlar nefestir bizim için korumak bizim elimizde
Cevap
27Cevap
Bence halk cahildir.. bu yüzden de bilinçlenmeleri lazım eğitim ile olur sadece
Pkk'yı yok edebilirler mesela veya ulkeye irak'tan ordan burdan insan almayi birakabilirler. Bu sayede ormanlar daha guvenli olabilir.
Kendi gorgusuz halkimiza da ormana çöp atilmayacagini, ve ormanda ateş yakilmayacagini falan anlatmalari lazim. Ben yapamayacagima gore... ulkeyi kim yonetiyosa o yapsin.
Ulkeyi ben yonetiyo olsam zaten teroristlerin icabina bakardim, sınırları korurdum, ulkeye hizmet ederdim, eziyet degil.
Sığır halkimiz insani ormana gidip bira falan icip cam siseleri atiyo yere hatta yetmiyo kiriyolar ki iyice yangin ihtimali artsin. Ormanlarda alem yapiyolar icip siciyolar cop atip gidiyolar. Orman bu beyinsel sakatlarin tuvaleti haline geldi. Yetmedi teroristler ormanlari yakiyolar. Bu nasi yonetim be. Verin ben yoneteyim yemin ederim max 1 yilda ulke duzelir.
yav bu yesillik alanlara ara ara yol cekeceksin yangin sicramayacak ne bu boyle bir yer yaniyor ebesine kadar gidiyor. avrupada da bu kadar felkaet oluyor mu bir yanmaya. ve sorun yanmasi da degil doga cok inatci her yer yenilenir yeterki dokunmasinlar.
Umarım tek bir canlıya ve mala bile zarar gelmez. Canın yanında mal nedir demeyin, o insanlar belki de o evlere sahip olabilmek için bir ömrünü heba etti.
Aslında çaba var ama insanlar nato kafa nato mermer.
Antalya yangınında helikopter var ama çalışmıyorlar denmemiş miydi bu arada?
Yunanistan'a yardım edef onlar
10 boyunca ne la, hic yapilmamasi lazim bu nasi bilgilendirme mesaji :D 11. Gun yapabilirler mi :D inanilmaz.
Bunu öğrenince kasten yangın başlatanlar oldu da deniyor.
Ulke yonetimi çöp. Yemin ederim çöp. Cocuga versinler daha iyi yonetir.
Maaliyetlidir, ama yaparsan yangında çıkar çıkmaz söner. Fıskiye usulü gelişmiş, yapay zeka destekli su boruları kurulmalı yere. Yangına çıktığı yerde müdahale ile yangın hemen söndürülebilir.
Ormanlar dronelar ile sürekli izlenmeli. Orman içlerinde ısı, nem, CO2 sensörleri olmalı. Thermal kameralarla ormanlık alanlar taranmalı. Biraz teknolojik yatırımla bir çok yangının önüne geçilebilir. İnovatif yatırımlarla bir çok çözüm mevcut aslında.
Sürekli bi yangın çıkması tuhaf değil mi
Ben de izmirdeyim manisa taraflarında sürekli bi yangın yeter artık
Çok tuhaf ve yunanistani söndürürken kendi yanginimizi nedense söndüremiyoruz
Her şeyden önce pis boğazımıza sahip çıkacağız Her gördüğümüz yeşilliğin yanından mangal yakmak rezilliğinden vazgeçeceğiz
Öncelikle herkese doğa ve ormanları korumanın bilinci anlatılmalı, bu değerlere sahip nasıl sahip çıkılacağı öğretilmeli
market alışverişlerin de poşet satın alarak önlem alabilirsiniz murat kurum sayesinde doğamız cennet oldu
Geçmiş Olsun İzmir Gerçekten Kötü Durum.
Orman Yangınlarını Engellemek İçin Hükümetimiz Hotel Yapıyor Daha Ne Yapsın
Nedense hep deniz manzaralı ormanlar yanıyor.. yok bişey demedim geçmiş olsun
Kesinlikle ormanlık alanlar vip korumaya alınmalı, eğitimsiz ve kötü niyetli kişilerin şerlerinden.
Bizim ülkede orman yangınlarında hiçbir şekilde önleyemezsin çünkü bilirsiniz bir toplum
Sulama sistemi toprak ıslak olduğunda kolay kolay yanmaz
Ormanlar koruma altına alınmalı. Giriş çıkışlara izin verilmemeli
Ben İzmir'de yaşıyorum çok kötü tez zamanda biter umarım of ya
Çıktınmi sokağa ben yangın yerinden aşırı uzak 3 4 semt gezdim bugün kül yagiyo heryer de duman , is kokuyor
Yok bizim buraya uzak Allah yardımcınız olsun
İnşallah hepimizin, bizde uzak aslında ama okadar büyük ki buralara kadar geldi öyle işte, hayırlı geceler
Teşekkür ederim size de iyi geceler
Teşekkürler
Rica ederim
Yerleşim yerlerinin çevresi ateş sıçramayacak kadar bomboş bir alanla çevrilmeli ot bile olmamalı
Ormanlara herkesi sokmasinlar artık , kontrol altına alınsın
Çoğu elektrik hatlarından oluyor. Yani bu hatları ozelkestiren, denetleme yapmayan hükümete oy verenlerin büyük payları var. Cehalet olmasaydı yaşadığımız tüm olumsuzluklar minimum düzeye inerdi.
Yer altına döşenmeli elektrik hatları
@Yusuf_0019 para gider. Onlar için orman yansın ama paraları gitmesin.
Halka eğitim vermek gerek. Sigara atan ve mangal yakan arkadaşlar çok dikkatli olmalı. Ayrıca yanan yerler yerine farklı ağaçlar dikmek daha mantıklı olabilir. İspanya vs yaptı bunu. Çam ağacı çok tehlikeli oluyor yangında.
Bence bilinçli yapılıyor, yıklar önce Antalya yangının da ateşin çocukları adlı terör sempatizanları üstlenmiş tekrar yapmış olabilirler
maalesef evimin karşısındaki dağa ulaştı alevleri görebiliyodum
Su israfı önlenebilir.
Doğa dostu ürünler kullanılabilir.
Doğaya zararlı kimyasal maddeler kullanılmamalı.
hiçbir şey yapilamaz tek yolu ormanı tamamen kapatmak
Ben o yanginin içindeydim sabah o dumanın arasından nefesim kesilerek kaçtım
Sular azalıyor napabilirler ki izleyecekler
Hükümet değiştirilse yeter.
Memeleketim ne hale gelmiss
Denetlemeler arttırılmalı kesinlikle.
Yeni oteller için yer açıyorlar yine satilacak
yangın çıkaranları idam edebiliriz
İzmir 'i yine yakiyorlar...
Bu sıcakta yangında çıkar
Koruma olmalı mutlaka
Ya anasını avradını bize geliyor xjxdjdjd
İzmir gibi güzel şehirin doğasını bozdular
Bile bile yakıyorlar ne önlemi oooo
Nedeni ne ise. düzeltilmeli. geçmiş olsun hepimize
Hava çok sıcak nefes almak zor.
Allah yardımcıları olsun
Insanlar yüzünden hep
cok kotu ya
Yağmur lazım
Ohaaa😱😱
Yaz aylarının kaçınılmaz gerçeği maalesef.
Dumanlar alsancskta
Belediye çalışmalı
Şart
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?