Biliyorsunuz ki düz dünya teorisinde dünyanın bir gezegen olmadığı, dünya dediğimiz şeyin yer yüzü olduğu ve sonsuz genişlikte olduğu söyleniyor. Ayrıca bizim dünya dediğimiz bölgenin etrafının buzullarla çevrili olduğu ve bu buzulların ardında yeni kara parçaları olduğu ve bu yeni kara parçalarının keşfedilmemesi için insanları küre dünya yalanına inandırdıkları söyleniyor. Siz ne düşünüyorsunuz?

Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
Ay yuvarlak güneş yuvarlak gözümüzle görüyoruz dünya neden düz olsun? Çok saçma değil mi? Sadece kafaları karıştırmak istiyorlar başka bir şey değil
Düz dünya teorisinde dünya bir gezegen değildir, yer yüzüdür. Yani evrenin merkezidir.
Evrenin merkezi için biraz küçük değil miyiz karınca kadar mesela 🤔
Sen değil, yer yüzü evrenin merkezi. Düz dünya teorisinde yer vardır, zemin ve onun üzerinde ağaç gibi büyüyen bir evren vardır. Yer yüzünün sandığımızdan daha büyük olduğu, etrafı buzullar ile çevrili olduğu ve bu buzulların aşılamadığı söyleniyor. Bu buzulların ardında farklı kıtalar ve yaşam türleri olduğu söyleniyor. Kanıt olarak da güney kutbu üzerinden hiçbir uçak seferi olmaması söyleniyor. Dünya yuvarlaksa neden güney kutbu üzerinden hiçbir uçak seferi yok. Çünkü kuzey kutbu üzerinden uçak seferi var ama güney kutbu üzerinden yok. Neden uçaklar yollarını uzatıyor da güney kutbu üzerinden sefer yapmıyor. Çünkü güney tamamen uzun buzullar ile kaplı ve bu buzullar aşılamıyor, yakıt yetersizliği olsun, soğuk olsun buzulların aşılmasını engelliyor. Binlerce kilometre buzulların ardında ise yeni kıtalar var. Yukarıda attığım haritada gösterildiği gibi. Diğer gezegenler, güneş, ay falan ise yer yüzünün bir parçası ve onun üzerinde gelişiyor. Ayrıca gemilerin dünyanın düz olduğu varsayarak rota hesaplamaları yaptığı bir gerçekte var. Neden dünyanın düz olduğunu varsayarak rota hesaplamaları yapılıyor. Soru işareti
Ben o haritadan hiç bir şey anlamadım desem yeridir 😄 açıklama için teşekkür ederim ama ben yuvarlak bir dünyada yaşadığımı inanıyorum 😅
Yuvarlak dünyanın çok çelişkisi var. Örneğin uçaklar binlerce kilometre uçar ama hiç burunlarını aşağı doğru kıvırmazlar. Dünya küre olsa kıvırmaları lazımdı. Ayrıca uçaktaki jireskop uçağın her zaman düz olmasını sağlar. Dünya küre olsa uçaklarda jireskopun çalışmaması lazım
Peki ay tutulmasında ki gölgeyi nasıl açıklayacaksın?
Düz dünya teorisinde güneş büyük değil ve dünyaya çok yakın. Yani güneş merkezli bir sistem yok. Tam tersi güneş yer yüzünün etrafında döner. Haritaya bakarsan ay güneş ve ikisinin arasında bir yıldız var. Bunlar kesişince ay tutulması oluyor
Yaz kış gece gündüz bunlar hep güneşe bağlı durumlar 😅 neyse benden bu kadar ne sen beni ne de ben seni ikna ederim bu konuda ✌🏼 iyi geceler
Evet doğru. Antartika anlaşmasını boşuna mı imzaladılar? Dünyaya küre diyerek “yeryüzünde keşfedilecek yer kalmadı, hepsi bu kadar” demeye getiriyorlar.
Cahilce bir teori. Ama her devirde ise yarayip insanların kafasını karıştırmayı başaran bir teori.
Görünen bir gerçeğin aksine inanmak aymazlıktır cehalettir, düz dünya teorisi.
Zannetmiyorum 🧐