ABD başkanı ve senatosu dahil İran, Kuzey kore daha nükleer bombanın ne kadar büyük bir tahribata sebep olacağından kendileri bile farkında değiller cahiller 🙄
Her geçen gün ayak sesleri daha net geliyor bu savaşın
Coğrafi olarak çok b. ktan bir mevkideyiz ya..
Taraflar belli bir tarafta ABD-Avrupa-İsrail diğer tarafta Rusya-Çin-Iran-K. kore.
Ya haritanın tam ortasındayız 🤦♂️ bu savaştan kaçınmamız iki tarafla da arayı iyi tutmamızın bir yolu olamaz mı?

İş yöneticilerde bitiyor, bizde maalesef bu konuda bir handikap mevcut. Abd + Avrupa diyorsunuz bakın sizin gördüğünüzü bazı yöneticiler göremiyor, eğer bir yerde Abd + Avrupa varsa Nato var demektir, Nato İsrail'i desteklerse ki Nato Rusya karşıtlığı üzerine kurulmuştur ve Rusya'yı da karşı tarafa yazmışsınız, hatta Abd'nin baş düşmanlarından Çin'i yazmışsınız, o halde bir Nato ülkesi olarak bizimde Abd ile Avrupa'yı takip edip İsrail'i savunmamız gerekeceğini bazı beceriksiz yöneticiler göremiyorlar. Can kardeşimiz dediğimiz Azerbaycan teee en başından beri İsrail'i destekliyor ve desteklemekte de çok haklı, bizim basına yansıyor mu böyle bir şey? Neden yansımıyor? Azerbaycan'ı kötü göstermemek veya İsrail'i şirin göstermemek için. Haliyle kardeşimiz İsrail'i destekliyor deseler halkta bir acaba mı oluşur, Filistin'i desteklemeleri için halka empoze edilen bilgiler boşa çıkar, propaganda amacına ulaşamaz. Abd ve Avrupa modernliği ile bilinir, karşı tarafa yazdığınız Çin ve Rusya zaten baskıcı ve diktatör rejimleri ile bilinir, İran zaten diktatör ve kapalı bir Molla rejimi, Türkiye başka nerede duracak? Evet savaş kötüdür ama yanlış yerde durmak daha da kötüdür. Popülizm ile oy kaygısı ile yanlış tarafı tutmak saçmalıktır.
Nato'dan çıkıp açık hedef mi olalım diyorsun? Nato'nun kanunudur bu, tüm Nato ülkeleri ortak operasyon, savaş, savunma vs. yaparken ben yokum diyemezsin, dersen d birlikten çıkarılır kurda kuşa yem olursun. Bu gibi şeyleri bilmeden taraf olmamalıyız gibi sığ fikirler söylemiyorsunuzdur diye düşünüp Nato'dan çıkmamızı uygun görüyorsunuz diye tahminde bulunuyorum. Nato ülkesi olmayan Ukrayna'nın durumu malumunuz, Nato ülkesi olan Yunanistan ile savaşamamızın sebebi de zaten belli ama Nato'dan çıkarsak Yunanistan ile savaşırız işte çatır çatır ama bir farkla, Nato bu sefer üyesi olan Yunanistan'ın yanında olur, öyle adalar ile kalmaz sınırdan rahatça da girebilirler. Şöyle olmalıyız, böyle olmalıyız, burada durmalıyız derken enine boyuna düşünmek gerekir, anlatabiliyorumdur umarım.
Öyle bir savaş çıkmayacak, eğer çıkarsa elbette bir taraf olmak zorundasın yok öyle eskisi gibi 1. ve 2. dünya savaşı gibi değil ortam, artık birlikler var, Nato'ya üye olmuşsan bu birliğin de sözünden çıkamazsın, kurallarına uymak ile mükellefsin. O yüzden ben olsam Nato neye karar verirse altına imzamı atar geçerdim. Saymadığınız kutupta Hindistan'da yer alabilir, Çin ile Rusya ve İran ile birleşince dünya nüfusunun yarısı ediyor zaten, böyle durumlarda birliğin içerisinde olmak en doğrusudur. Eee hadi birlik olmadık diyelim, Rus ordusu teee Belçika'ya İngiltere'ye hatta İzlanda'ya yürüyecek değil, İran'ın komşusu biz varız, doğduran bizi ezer geçerler ama birlik olursak teee Kanada bile gelip bizi savunmak zorunda. Rusya, İran ve Çin gibi ülkeler bir Nato üyesine bulaşamaz kolay kolay, böyle bir hamle de bulunursa başlarına geleceği tahmin de ederler. Rusya daha dibindeki çiftçiler köylüler ülkesi nüfusu sürekli azalan yalnız ülke Ukrayna'yı dize getirememiş, 32 güçlü ülkenin birleşimi olan Nato'nun mu üzerine yürümeye cesaret edecek? Taraf olmayan bertaraf olur, o yüzden İsrail ile iyi geçinmek lazım. İsrail tek başına İran'ı ezer, Rusya'ya da bir miktar zarar verir, böyle bir güce sahip olmak lazım ki sınırımızdaki dev tehdit İran zararsız hale gelebilsin. Tüm dinamikleri hesaba katmak gerek, İsviçre hariç hiçbir ülke tarafsız kalamaz artık dünyada.
1. Dünya savaşında tarafsız kalabildik mi hayır, olası savaş durumunda Rusya Kore vs tarafında oluruz gibi düşünüyorum
Cevap
3Cevap
Yani inşallah başımıza gelmez ama sanmıyorum kaçma durumu olmazdı diye düşünüyorum
Mediterane dünyanın ortası
Yok gibimsi..
Kızlardan En İyi Cevap seçilmiş, ancak hala cevabını paylaşarak katkıda bulunabilirsin.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar