Esenlikler,
insalik tarihinde Muhammed haric elestirmesi yasak olan ve kilicla korunan baska dini lider var mi? Muhammed neden dünyada kanunla ve kilicla korunan tek dini figürdür?
Ezan mesela neden Arapca okunuyor, ne gizlenmek isteniliyor, neyin konusulmasindan bukadar korkuluyor?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Dünya Kupası
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
6Cevap
Var. Papanın İsviçreli muhafızları vardır.
Yani bula bula bunu mu buldun awk?
Onlar sembolik kardes. Vatikana git papayi elestir hic biri sana kilicini gecirmez.
Şimdi sembolik 400 yıl önce basbayağı Papa koruyan adamlar. Hatta papanın en elit ordu birlikleridir.
Orta cagdan örnek vermek istiyorsan öyle kardes. Ben günümüz hakkinda konusuyorum.
E sen muhammedin kılıçlı korumalarından bahsetmişsin?
Dolu çıkarda.
Bence şöyle düşünmeliyiz Kuran zaten Arapça. Arapça olan bir şey zaten arapça okunur. Gizlenildiği yok arapça öğrenerek ne yazıyor zaten öğrenebilirsiniz. Konuşulmasından da korkulmuyor.
Basitçe İngilizce kitapları mesela sizin mantığınıza göre bu niye İngilizcec ne gizlenilmek isteniyor denmesi lazımdı ama öyle değil adı üstünde o dille yazılmış.
Ingilizce kitaplari Türkceye cevirip okuyorsun. Ezan ama neden Arapca okunuyor? Hafizlar neden Kurani Arapca ögreniyor dili anlamasalar bile?
Dolu diye birseyde yok, sadece Muhammed kilicla korunuyor.
İngilizce kitapları İngilizce okuyorsunuz zaten. Çeviri olayını diyorsanız bunu aynısını Arapçada da yapabilirsiniz.
Ezan Arapça olduğu için öyle okunması gayet normal.
İngilizce olan bir şey de İngilizce okunması gayet normal.
Kılıçla korunuyor demenizde ayrı garip olmuş ayrıca.
Hayir kardes, bir kelime ingilizce bilmemene ragmen ingilizce kitap okumaya calisman normal degil.
Bir kelime Arapca bilmiyorsan Arapca Ezanda normal degil.
Sacmaliklari normal diye millete satmaya calisiyordun, kendin inanmadigin sacmaliklari baskalarina sayiklayim milletin vaktini calma.
Ne zırvalıyorsunuz. Çelişiyorsunuz habire.
İngilizce bilmiyorsan İngilizce okuyamazsın fakat kitapta İngilizce yazıyorsa o İngilizce okunur. Bu kadar basit dünyanın her yerinde bu kural böyledir.
Basit mantıkla bir şeyin orijinal hali vardır orijinal okunur. O zaman şöyle demek lazım bizde Latin alfabesi ve sonradan uyarlanmış Türkçeyi değilde. Göktürk alfabesine eski Türkçeye göre konuşmamız gerekiyor mantıken Türküz hani ya sonuçta.
Sen kendi işine bak aklın ermeyen islere cok karisma. Kafan almaz
Ama Muhammed dünyanin en iyi insanisa, kusuru yoksa bu adami tartismak neden cinayet ve hapisler ile engellenmeye calisiliyor?
Acaba bize anlatilmayan, bilmemiz istenmeyen seyler mir var?
Dedim ya sen kafani bosuna yorma. Algılayacak kafa yapın yok. Boşuna zorlama boyle seylere.
Var Atatürk de kılıç ve kanunla korunuyor
Atatürk kanunla korunmadigi gibi, kilicla hic korunmadi...
Kafan ne kadar da az çalışıyor şok edici
Atatürk kanunu, sadece Atatürke hakareti engeller baska bir sey söz konusu degildir.
Kiliclada hic korunmadi zaten.
Azıcık araştırsan görürsün
Çünkü emperyalist zihniyet dini de ondan
İsa.
Joo. Hristiyan ülkelerde Isa'yi istedigin gibi elestire bilirsin.