Antalya'da bir turist, kendisinden bir nar suyu için 1200 TL alan esnaftan şikayetçi oldu. Şikayet sonrası turist kadına parası iade edildi. Sizce esnafın bu tutumu neden böyle?

Antalya'da bir turist, kendisinden bir nar suyu için 1200 TL alan esnaftan şikayetçi oldu. Şikayet sonrası turist kadına parası iade edildi. Sizce esnafın bu tutumu neden böyle?

dolandırıcılıktan işlem yapılması lazımdı. sözüm ona para iadesi yaparak adaleti sağladığını zanneden polis memuru da soruşturma geçirmeli. hadi hepsini anladım, parayı geri vermesine rağmen 200 tl tekrar geri verdi nar suyunun ücreti olarak. bu bile dolandırıcılık. 200 tl’ye bir bardak nar suyu mu olur? hem de plastik bardakla
Kaldırılmış zaten standı
Geçen gün yabancı bir arkadaşım Türkiye'ye geldi. Beraber geziyoruz, bir top dondurmayı 250 liraya sattılar. Alma dedim o kadar dinlemedi. Bir de gittiğimiz yerlerde kazıklanmamak için bilerek esnaflarla arada Türkçe konuşup benim turist olmadığımı da belli ettim ama çare yok. Ülkesine giderken baklava götürdü, iş yerindekiler "Türkler seni kazıklamış" diye dalga geçmiş.
ayy rezillik ya
Turist diye böyle yapıyorlar zaten dangalaklar. Bakıyor faydalanırım zaten Türkçesi yetersiz oluyor çoğunun direkt parayı veriyor üstü kalsın bile diyor bunu kullanıyorlar. İyi demiş tebrik ediyorum farkında olması güzel, bir nar suyuna da 1200 verilmez. Geçen ben de denizde yaşadım böyle bir diyalog mısır satıyordu 😄
Demirel çok iyi açıkladı bu durumu. Bu olay da bundan kaynaklanıyor.
Ahlaksız millet olduk iyice. Deprem, sel, korona gibi Kriz zamanları, Ramazan ayına girmeden tüm ana gıda ürünlerine zam yapmak en iyi yaptığımız iş.
Cevap
91Cevap
aşırı pahalı elbette
Devletin denetim mekanizması çökmüş durumda gadası
Sorsan müslüman bunlar. Ondan sonra niye Turist gelmiyor. Gelmez tabi sen böyle yaparsan, ayıp yahu. Hiç mi kalbin yok be adam. Fazla para kazanıp haram lokmayı kendine ya da ailene nasıl yedirmeyi göze alıyorsun. Aklım almıyor cidden bu kadar ticaret ve iş ahlaksızlığın artmasına.
Turistik yerler kendi sonlarını hazırlıyor. Zaten ekonomik sıkıntı yüzünden yerli turist gidemiyor bu şekilde yabancı turistler de kaçar. Ama iyi bişey bu. Çünkü kendi sonlarından sonra turist çekmek için yine ucuz olacaklar. Çok değil 2-3 yaz sonrası ucuzlar mecburen
330ml Su şişesine 400tl alan mı esnaf? Nar suyuna 1200tl alan mı esnaf? Ülkeyi böyle mi temsil ediyorlar. Neyse fazla uzatmayayım. Hakkında şikayet ettiğimiz konularda bizler ne kadar dürüstüz? Öncelikle kendi vicdanını sorgulamalı bir insan. Eminim ki kiracı olanlar Kiraların yüksekliğinden, elektrik ya da su faturalarından şikayet ediyordur. Hayat çok pahalı diyordur.
Bir nar suyu için 30 euroya yakın para almak soygundur içeri tıkılmalı bu şahsiyetler. Sonra yok bilmem Esenyurt'ta elinde bıçakla önüne gelen 15 kişiyi katletti haberlerini niye görüyoruz diye sormasınlar. Bir nar suyuna elin turistinden 1000 tl almak da soygun 2 lt kolaya markette 100 tl almak da soygun. Ne hale getirdiler memleketi.
Yani makul tatil yerlerinde ki fahiş fiyatlara artık aşinayız. Bunu kabullenesim gelmiyor açıkçası ancak netice de serbest piyasa. Adam 1200 TL'nin vergisini hakkıyla veriyor ise isterse 5000 TL ye satsın, karışamayız. Bugün kimse Nusr-et ' de yediği etin fiyatını sorgulamıyor iken esnafın etiketini sorgulamamız tuhaf.
Esnaf sapıttı, herşeyin fiyatını 5 le 10 la çarparak satmayaçalışoyorlar, şu anda yırtdışında avrupada çok daha ucuza yemek yiyebiliyor ibsanlar tatile yunanistana gidiyor, bodrumda bi lahmacuna astronomik fiyatlar isteyenler, yemek sepetinde pohtan pideye 460tl isteyenler en sonunda belanızı bulacaksınız
Arkadaşlarımın hepsi yunan adalarını tercih ediyorlar. ne demisler; kendi düşen ağlamaz. yakında turist gelmiyor diye bağırmaya başlayacaklar. kim fırsatçılık yapıyorsa beter olsun.
Esnaf keriz tokatlama derdinde heryerde
Önce fiyatı sormak gerek. Ben bodrum lu olarak uygun yerleri biliyorum ve gayet de fazlalar ama yerli yabancı turist gerçekten nasıl o parayı veriyor anlamıyorum. Her hafta düzenli rakı balık yerine gelenler var diye herkesi zengin sanmak saçma. Bir haftaya o kadar para verip borca girmek de ayrı saçma.
Denetleme mekanizması yok, rekabet kurulu okey oynuyor, tüik desen kendi hayal dünyasında yaşıyor enflasyon iniyor Almanya bizi kıskanıyor.. Çal çal oyna diyarına hoş geldiniz
Fırsatçılık düzenbazlık üç kağıtçılık ülkemizde revaçta, bu zihniyete sahip olanlar aramızdan ayıklanabilmiş olsaydı geride çok az sayıda kalan bizlerle ülkemiz çok daha kaliteli ve yaşanılabilir olabilirdi.
Paranın köpeği olmuşlar her şeyi arttırıp duruyorlar gereksiz bir şekilde. Sadece tatil bölgelerinde değil çoğu yerde durum böyle. Böyle yaptıkça insanlar tatil olarak burasını değil Yunanistan'ı tercih ediyor buna bir denetleme yapılması gerekiyor
Lüks bir restoran olsa anlarım, kirası, elektriği, suyu, çalışan maaşları vs (yine fazla da) sen sokakta satıyon ürün hariç masrafın yok 1200 ne
Hani 1200 lira 33 euro yapıyor. Ablamız kendi ülkesinde o parayla 4-5 kilo et alıyor. Bir nar suyuna 33 euro'yu nerede verseydi bunun bir üçkağıt olduğunu anlar yani
Bunlara para cezası kesmiceksin.. Baştan 6 ay içeri atıp sonra işyeri açma şansını elden alacak. üstüne 1 milyon ceza kesiceksin.. Ama nerdeee o devletin kuruluşu kim yapcak...
maalesef milletimizde ne ahlak kaldı ne görgü kaldk ne de etik kaldı. Görinen köy klavuz istemez. Görüyorsunuz milletimizin durumunu para için millet karısını kızını satıyor
Yıllardir yapilan asiri kaziklama olayları. Fahiş fiyat uygulaması neticesinde insanların refahını azalttığı, enflasyonu arttirdiklari için bunlara kamu davası açılmalı bence
Sahil kıyılarındaki restoranlar kafeler de aynı hepsi çok pahalı adamlar bunlar turist para çok diye iki katı fiyata satmaya çalışıyor
meslekten tamamen ve sonsuza kadar uzaklaştırılmaları lazım. gidip inşaatlarda çalışsınlar bunlar.
bunları ıslata ıslata dövücen ders olsun... ondan sonra ağlarlar para yok turist yok iş yok diye
beter olsunlar
Ahlak sadece bacak arasından ibaret olmadığının kanıtı.
Böyle orhan evlatlari kazanacağına gidip Yunan'a kazandiririm
Böyle vakalarla ülkenin ismini çıkarın sonra da oturup turist gelmiyor diye ağlarsınız. Yazık size...
Antalya da bizzat turizmin için de bulunmuş birisi olarak diyebilirim ki dürüst esnaf bulmak neredeyse imkansız
Antalya’da tanışmış olduğum yabancı uyruklu arkadaşlarımın hemen hepsinden bu şikayeti duyuyorum.
Zorla al denmiyor yani kusura bakilmasın. Ha soyle ben esnaf olsam o nar suyunu 1200 desem cok pahaliymis dese verin oyleyse gule gule derim sikayet etmesine gerek yok veya edersede gereken aciklamayi yaparim
Antalya'da yaşayanlar olarak bu şehrin sahtekar, iğrenç ve aşağılık esnafından bıktık. Bu gibi israf insanlar yüzünden dünyaya rezil oluyoruz.
Az once x te gordum bende. mustafa sarigul haberlerinden vakit kalmiyo baska seylere:)))
jdhsjdshd 2 dk gündeme bakmadık olanlar
Hiç turist gelmeyince görelim zam yapmaya devam ediyorlar mı
Tamam vitaminli fresh falan ama fiyatını biraz abartmamis misin kanka 😀
anlayamıyorum.. bu kadar ahlaksızlığı anlayamıyorum.
Aç gözlülüğümüz ve üç kağıtçılığımız dünyaya reklam oldu
esnafa tek kelime ohhhaa adama nar tarlası mı sattınız ne yaptınız
O Turist gitseymiş ya bir markete, oradan 1litre 30tl ye alırdı.
“Domuzu haram diye yemeyiz;
Haramı domuz gibi yeriz.” adlı çalışma.
Evet duydum çok ayıp sadece orası değil turizm deniz olan her yerde fiyat kontrolü yapmalılar.
Taksiciler ve turistik bölge esnafı her zaman böyle iyi olmuş rezil oldukları
Bir bizim insanimizda var galiba. Rusya da Gurcistan da bulundum. Böyle bir şeye denk gelmedim.
Çünkü bu kadar ooo. rooos. pu nun olduğu memlekette elbette bacım. Puuıı çocuğu olacak.
Böyle dolandırmaya devam ederlerse daha çok ağlarlar Yunan adalarına kaçmasınlar diye
sadece para iadesi mi? esnaf hakkında işlem?
bunların dükkanlarını kapatmazsan hiç bir şey düzelmez.
Sen ülkemiz insanı maalesef hep fırsatçı kazıkçı ve hiç şaşırtmıyor
Ya*şak herifler ya ülkeyi kötülüyorlar. bunları ömür boyu men edeceksin ticaretten.
Ülkeden turist kaçırmaya çalışıyorlar. Esnaflarımızın kafası çalışmıyor
Aynı haberi Halk TV'de 2 dakika önce izledim gerçek fiyatı 200 TL imiş. Bildiğin hırsız işte
Gerçekten abartiyolar yap 150 TL neyine yetmiyo aç insan
Sadece ceza yetmez, hırsızlıktan işlem yapılmalı ve tutuklanmalı.
Bizim millete ne din var ne insaf ne de vicdan alayının amn kym
Bu hırsızlar kimseye acımaz herkesi kazıklamak ister bu şeytanlarda idam edilmeli
Millet olarak fırsatçı ve üç kağıtçıyız. Bizi bu zihniyet batırıyor.
Turist hakli. Turkler iyice eskiya oldular ya hep boyleler miydi bilemiyorum. Yoksa bozuldular mi
Kapatsinlar isletmesini bunlar vergide odemiyodur zarar gosteriyordur
Millet kafayı yemiş para kazanacam diye delirmişler yaa kim kimi öperse böyle esnaf mi olur
Böyle yaptıklarından değil mi millet Yunanistan'a gidiyor. Beter olsunlar valla. Zerre acımıyorum.
Ac kalsınlar hepsi milleti dolandirmaktan baska birsey yapmiyorlar
Türkiye iyice rezil etti kendını bütün dünyanın insanına 😊
Gayet iyi karalama yapmasın kimse. bu ülke ilelebet yaşayacaktır 🇹🇷🇹🇷🇹🇷🇹🇷🇹🇷🇹🇷🇹🇷🇹🇷🇹🇷
Hepsi 1 damla suya muhtaçç kalsın da içimin yağları erisin şeref yksunladı
herkes böyle şikayetçi olsa, bu dolandırıcılar ortada kalmaz çok iyi olmuş.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?