Japonya'da bir şirket, sigara içmeyen çalışanlarına yıllık izinlerine ekstra 6 gün ekliyor. Sizce mantıklı mı?
https://x.com/gerceklerfark/status/1808942126136246549?s=46&t=JN3rF8hiK1owhmhfoil1QA
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Japonya'da bir şirket, sigara içmeyen çalışanlarına yıllık izinlerine ekstra 6 gün ekliyor. Sizce mantıklı mı?
https://x.com/gerceklerfark/status/1808942126136246549?s=46&t=JN3rF8hiK1owhmhfoil1QA
Haberi okumadım ancak gerekçe olarak sigara içen çalışanların sigara içmek için verdikleri araların süreleri toplanarak adil olması için içmeyen çalışanlara o sürede izin veriliyorsa mantıklı. Sonuçta aynı maaşı alıyorlar ama sigara içenler o sürede çalışmıyor.
Harika bir teşvik yöntemi. Ama bizim ülkemizde faydalı olacağını sanmıyorum. Japonya ile şartlarımız bir değil. Yaşama koşulları ve işçiye verilen değerler çok farklı.
Cevap
42Cevap
Bence mantıklı olabilir Japonlar sağlıklı insanlar. ama ben sigara içerim.
Japonya'da bir şirketin sigara içmeyen çalışanlarına yıllık izinlerine ekstra 6 gün eklemesi oldukça ilginç ve tartışmaya açık bir uygulama. Bu tür bir teşvik politikasının mantıklı olup olmadığı konusunda çeşitli açılardan değerlendirme yapılabilir.
Sonuç olarak, bu tür bir uygulama hem olumlu hem de olumsuz yönlere sahip olabilir. Şirketin bu politikayı hayata geçirmeden önce, tüm çalışanlarının görüşlerini dikkate alması ve potansiyel etkilerini değerlendirmesi önemlidir.
Evet asiri mantikli sigara yasaklansa keske. Bircok ulke sigarasizlasma politikasi izliyo zaten. Adanlar bize sigarayi satiyolar kendi ulkelerinde sigarayi azaltiyolar. Keriz silkeleme resmen yapilan :D
Millet de para verip diger ulkeleri zengin ediyo iste. Sorsan milliyetciyiz, turkuz bilmem ne derler🤷🏻♀️
Mantıklı ama burada olsa hiç itibar görmez, atın ölümü arpadan olsun diyerek günde 3 paket içenler tanıyorum.
Bir farkındalık yaratmak istemiş sanırım teşvik için ama içmek isteyen yine icerki.
Mantıklı mı? Evet mantıklı, belki bırakıp aynı avantajdan faydalanmak isteyen olucaktır.
Çok mantıklı, hem çalışan sağlıklı olacak hem de daha verimli ve uzun süre çalışacak. Mükemmel bir teşvik. 👍
Çok iyi ve çok mantıklı yasaklarla bağımlılıkların üstesinden gelmek mümkün değil, yeni ikna yöntemleri geliştirmek lazım
Awk burada asgari ücret 17002 tl. Ne izin var, ne mesai verirler. Japonya'daki şirkete koyim afedersiniz
Sigara molaları yüzünden iş yerinde verim düşebiliyor. O yüzden yapmış olabilirler. Mantıklı bir durum.
Bence değil hoşuma gitmedi.. Yıl sonunda muhtemel benim iznim olmaz :)) hayatta her kötü alışkanlığı bıraktım sigara olmuyor kaldı..:))
eğer sigara içenler içmeyenden fazla mola kullanıyorsa mantıklı
Sigara içenlerin molasını hesaplamışlar herhalde :D
Sigara kullanan biri olarak mantıklı olduğunu düşünüyorum
Mantıklı çünkü sigara içen kul hakkına giriyor içmeyen çalışmaya devam ediyor.
Zaten o çalışanlar sigara molası vere vere 6 günü geçiyorlar
burada olsa iş yerinde içmiyomuş gibi gösterip gizli içerlerdi
Ayrıca Japonya'da haftalık mesai süresi 40 saattir (bizde 45 saat)
Tabi sigara içen çıkıyor içiyor diğeri çalışıyor aq adalet nerde
Adamlar neleri neleri düşünüyor bizim patronlarda neyne çöksen diye hesaplıyorlar
Japonyada calisanlari somuruyorlar bahane olmus tam da olamamis
Doğru hareket, şimdi bizde sigara içenlerin iznşnden keselim derler🤣
Hey yavrum hey, adamların seviyesine bak ne! Helal olsun 👏
Evet mantıklı ve adil bir durum ( sigara içen birisi olarak söylüyorum )
eşitsizlik. Ve aşırı saçma. Sigara içmeyen biri olarak söylüyorum bunu.
Bence değil sigaramı içerim kimse de bunu engel olamaz.
Yanlış ülkede doğdum vallaha ya
Onun yerine zam yapsın zam. dhsjsks
Mantıklı
Ama ben yine de sigara diyorum:)
çok mantıklı ve adaletli
Valla keyiften sigara yakardım 😆
Teşvik için güzel aslında
Cok mantikli.. yarim saate bir sigara molasindan is yapmiyorlar
Ben de burada çalışmak istiyorum
Bu türk dusmanlarini gündem yapmayin
Mantıklı Japonyaya taşınıyorum aeo
Mantıklı tebrik ederim