Japonya'da yasaklamışlar. Japon yatırım bankası, evden çalışanlar da dahil olmak üzere mesai saatlerinde sigara içilmesini yasaklamış. Sadece öğle molalarında için, sigara molası vermezsiniz demiş. Buna karışabilir mi sizce işveren?
Durum su fikrimce sabah8 ise baslaniyor mesela aksam4 paydoz bu arada 5_6 kere sigaraya cikiyor calisan ortalama 10 dakikadan 1 saat yapar daha bunun vc si 2 kerede vc ye ciksa 1bucuk saat yarim saatte ogle molasi desen esnetilerek 45 dk ya da 1 saat yapilabiliyor bu mola haliyle kaldi 5 bucuk saat isveren o kadar got bi iswerendirki ne yazikki bu kadar ince hesaplari yapiyolar boyle zengin oluyorlar amaaigara yaskalanmis iscinin umrundami isci yine yapacagini yapar
En azindan benim calistigim yer boyle ohle molasi yarim saat normal sartlarda sigara yasak patlayici yakici maddelerden dolayi ama sendika sigara icme cardaklari yaptirdi oralarda iciliyor kimsede bi halt diyemiyor icildiginde
Keyfi ara vermiş oluyor sonuçta çalışan. Ama siz çalışana böyle şeylerle giderseniz o da size postürü korumak için her saat ara vermesi gerektiğini vs söyler yani japon bankası saçma bir iş yapmış, çalışanı kendine karşı cephe almaya sebep olmak gereksiz
Tokya, Kyoto gibi biyük şehirlerine gittim. Yerde izmarit bile görmedim. Ülkelerine, yaşadıkları yere olan sevgi ve saygısı çok başka Japon halkının. Kurallara uyma yönünde doğal bir alışkanlıkları var.
Yalniz söyle de bisey var adam demis ki sigara molası veremezsiniz molanizda sigara icemezsiniz dememis ki 🤣🤣🤣 Sağlığa zararlı şeylerin kullanımını yasaklayabilirler de sigara alanı yapmayıp bisey demeden de yasak kıvamına getirebilir de