Tüm mülteciler gönderilsin
Biz bu çileyi çekmeye devam ederiz gönderilmesin
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
bu mülteci kavramı benim için konuyu açıklamak anlamında yetersiz kalıyor, bana kalırsa asıl sorun "Türkiye'de yaşayan yabancılar" ve bu meseleyi ülkenin genelinde yaygın bir sorun olduğu konusunda hemfikir olmak gerek, zira ülkede yaşayan afganlar olduğu kadar ruslarında olduğunu unutmamak gerek, öyle ise konuya mülteci değil yabancılar olarak bakmak ve bunların içinde entegrasyonu sağlanamış olan yabancılar olarak bakmak gerekiyor, yani yerel halkla bütünleşemeyen, ülkenin kimlik ve bütünlüğü ile yekpare olamayan bu konu ve fikirlerde aykırılık çıkaran, ülke ekonomi ve kalkınması planlarıyla örtüşmeyen yaşamlar süren, ve kendi kimliğnden kopamayan özbenlikçi, kendi kimliğini yaşamaya devam edip, adaptasyonu reddeden kişiler gurbu olarak bakmak lazım, mevzuya buradan bakılınca, yapılması gerekenler bayağı bir ayyuka çıkıyor, iş birilerini göndermekten öte onların entegrasyonunu sağlamak ve ülke ve milli birlik duygusu içinde bir bütün gibi yaşamlarını idame ettirmek olarak yeniden şekilleniyor, fakat tuhaftır ki zaten sahip oldukları kendi kimliği ve benliği ile ülkelerinden kaçan bu grubun bir süre sonra dayatmacı olan politika ve sadece kendilerine çevirdikleri ekonomileriyle düpedüz bir "işgal mantığı" ile hareketleri gittikleri yerleri zora sokmakta ve bu durumu bayağı zorlamaktadır...
bu tür sorunların olduğu yerlerde gayet bariz bir şekilde politik hatalar gözlemlenebiliyor, iyisi karar verici mercilerin doğru kararı vermelerini beklemek veya karar verici mercileri değiştirmek, zaten bizi idare etsin diye birilerini seçmek kadar aptalca hiç bir şey yok, asıl olan milletin vicdanıdır ve bu vicdan yağmalanmadıkça elbette doğru kararı verecektir...
Sen Ruslarla Suriyeli kepazeleri birmi tutuyorsun bu ülke turizm ülkesi ve gelir kaynağı Ruslar ve Avrupa'dan sağlanıyor bu şerefsiz suriyeliler gibi ekmek elden su gölden gelmiyorlar bu ülkenin vatandaşının hakkını calmiyorlar her hanede 10 tane çocuk dogurmuyorlar bunlar gibi sığıntı geri kalmış insan yaşayamayan bir millet değiller şeriatçı değiller tuvalet kokmuyorlar devletten yardım almıyorlar ülke için gerekli yabancılarla istilacı asalak Arapları bir tutma
yerleşimci (kalıcı konaklama yapan) yabancıların ne gibi turistik bir katkısı olabilir?
Hangi yabancıları kimlerin kaynağı ile ekmek elden su gölden yaşıyorlar?
Yerel vatandaşın müferrah yaşam hakkını kimler çalıyor?
Sığıntı tabiri neden mülteci ile anlamdaş olarak kullanılıyor, bu insanlar neden halen ülkelerine dönemiyorlar? Neden halen sığınmaya devam ediyorlar?
Bir ülkenin varlığı neden yabancılara bağımlı olur ve yabancılar neden gerekli oluyor?
Türkiye dışa bağımlı bir ülke sigintilarla yani mültecilerle halkın sırtına darbe vurulmuş bir ülke kendi halkina üvey elin geri kafalı ucube arabina öz evlat muamelesi yapan bir ülke siginti yagmacilarla Rusları bir tutamazsın Araplar kalleştir türk bayrağını yakıp tırları taşladılar unutmayın biz aynı durumda olsa neler neler yaparlar tecavüz taciz herşeyi mubah görürler
Avrupa bir yere kadar besler enayi değil kapılarını bu çağ dışı yobaz itlere açsın kadın görünce akılları direk belden aşağı gidiyor hepsinin normal giyinen kadıni bile anormal görüyorlar kendi kadınları ninja kılığına soktukları yetmiyor cumhuriyete düşmanlar Arap sapiktir Arapları dünyadan silmek lazım
aynı şeklde arap olmayan pakistanlı veya afgan veya hintli de de aynı şey gözlemleyebilirsin, çağdışılık bütün her yer için aynı, sorun sınırlardan içeri giren çağdışılığı çağdaşlığa evirmekle ilgili olmalıdır, ve bu yapılamayacaksa içeriye bu rahatsız edici çağdışılığı almamak gerekir... zaten aldın mı öyle ise geçmiş olsun. ama burada ki kanıkanacak yegane şey insani duygulardan taviz vermemek ve gereken medeniyeti gösterebilmektir.. türkiye hükümet dönemleri adaptasyon için hiç bir şey yapmadan milyonların rahatça ülke içinde dolaşmasını salık veriyor bu korkutucu cesaretin altında yatan tuhaf bir dayanak olmalı ama acaba ne?
Gitmesinler ama kontrol edilsinler. Mesela tarımcılıkta çalışsınlar, mesela inşaatlarda veya ağır işlerde çalışsınlar, fındık toplasınlar çay toplasınlar, yol işlerinde çalışsınlar, madenlerde çalışsınlar. Devletin kontrolünde olmalı, başı boş işsiz Suriyeli gönderilmeli. Adam geliyor elini kolunu sallaya sallaya geziyor, sanki tatile gelmiş gibi bir de toplu dolanıyorlar, normal bir Türk vatandaşı gibi haklara sahipler, savaştan geldiler diye millet üzülüyor aman kalsınlar diyorlar ama bence yeter. Halk bunalmış, acilen işe yaramayanlar gitmeliler.
Bu sözüne inanıyor musun
10 yıldır neredeydin, yeni mi aydınlanma çağına girdin? Ülkeye 10 milyon mülteci girmiş, ne yapacaksın saldırarak mı göndereceksin?
Bu kafayla kimseyi gönderemezsin emin ol
Hangi ülke olursa olsun o ülkeye sonradan göçen kişi eğer o topluma entegre olmuyorsa o toplumdan ayrılıp kendi ülkesine dönmelidir.
Burada ki konu ırkçılık değil belli bir devlet yapısına direnç gösterme yanlışlığı.
Madem direnç gösteriyorsun zorunda değilsin ülkene geri dön..
En az kaç milyonu aşkın yabancıyı bu ülkeye aldılar, aynı zamanda bu durum Türkiye'nin güvenlik endeksi ve olası bir tehlikeyle baş edemeyeceği riskini değiştirmez. Ne kadar çok kalabalık nüfusun olduğu ülkelerde her zaman sorunlar fazla olur.
Cevap
18Cevap
Tüm mülteciler gönderilsin evet
Köpeğe bile hoşt diyorsun gidiyor. Bunlara ne dersek diyelim gitmiyorlar. Çok enteresan. S"çar gibi de doğuruyorlar. Lan Türk erkekleri savaştan kaçsa sevdiklerinin yüzüne bakamaz utancından bırak s"kişmeyi. Ki kaçmazlar da zaten. Gurur duyuyorum milletimle. Özellikle de UYANIKKEN
Kalsınlar ya.. Daha durun siz. AKPye oy verenler ileride DSİP partisi ile karşı karşıya kalacaklar. CHP bile kurtaramayacak kimseyi.. 25 milyon mülteci var. Çoğunluğu Suriyeli ve Afgan var. Hepsi birleşse, Konya İslam Cumhuriyeti adından Türkiye'nin ortasında devlet kuracak durumdalar.
Bu da yetmez DSİP açılım Demokratik Suriye İslam Partisi adında parti kuracaklar.
O zaman ne yapacaksınız bakalım. Türk Cumhuriyetini kurtarabilecek misiniz?
Bizim burada Suriye kampı var ve sürekli bunlarla ayni otobüste gitmek zorundayım bir suriyeli yanindada çarşaflı var bir tane ön tarafta oturan normal kısa kollu tsirt giymiş bir kıza dik dik bakıyordu varana kadar kıza kötü kötü bakmaya devam etti en son önüne geçip hayırdır dedim sana ne battı kıza bakıyorsun dedim pis gözlerini çekti bu insanlık dışı yaratıkları bu ülkede istemiyoruz yeter artık bide tuvalet gibi kokuyorlar
Gönderilsin istemiyorum çoğu sapık ve yobaz zaten pardon hepsi heralde çünkü 1 tane iyi olanına denk gelmedim.
Öyleler işlevsiz elamanlar ya
Bizim burada Suriye kampı var ve sürekli bunlarla ayni otobüste gitmek zorundayım bir suriyeli yanindada çarşaflı var bir tane ön tarafta oturan normal kısa kollu tsirt giymiş bir kıza dik dik bakıyordu varana kadar kıza kötü kötü bakmaya devam etti en son önüne geçip hayırdır dedim sana ne battı kıza bakıyorsun dedim pis gözlerini çekti bu insanlık dışı yaratıkları bu ülkede istemiyoruz yeter artık
%6 evet kalsın diyenler: siz de mültecisiniz sanıyorum ki evet kalsın dediniz, değilseniz o zaman alın kendi eviniz de bakın...
@manessa09 kesinlikle öyleler
Kesinlikle gitmeli. üst düzey bilim adamı doktor mühendis vs. varsa onlar kalmal ama düz işçiler sapıklar vs. gitmeli
Devlet en kısa zamanda bir yolunu bulup gönderilmelidir.
Gerçekten artık gönderilmesi gerekiyor geç kaldı bile
Haklısın Ama işte ülkeyi bu hale getirdiler
Evet misafirliğe kısası makbuldür wrtikgirsinler
Sadece ortadogu degil hepsi gitsin, ukraynali varsa onlar da gitsin rus varsa onlar da gitsin
Evet araplar biraz daha tehlikeli ala ben direkt multeci sevmiyorum
Evet tamamı gitsin. Gitmedikleri sürece ülkemiz ehr geçen gün daha da sıkıntıya girecek.
Misafirlik çok uzun sürdü bence gitmeleri gerekiyor artık
Kalmaları bir seçenek olarak görülmemeli, hepsi gitmeli..
kalsın diyen malum partili trollerdir.. onlarda maaşları yatınca talimatla yorum atar.. bahçeli ile erdoğanın g.. kılıyız diye ortada dolanan seçmen kitlesi para almaz bunlar Prof kıldır.
Kalsın diyen varsa neye göre der çok merak ediyom
Hemen zekter etsinler
Gönderin gitsin
Gitsinler
Hepsi gitsin
Hiçbirini zerre sevmem
Bunlara bu gücü verenleri biliyosun demi malum kişiyi o giderse hepsi gider
Hangi şehir kamp derken 🤔
Kim onları gönderecek
Bu zamana kadar neyi bekledik madem öyle bir gücümüz vardı?
Halk cahil olduğu için böyle olduk Avrupa halkı gibi uyanık değiliz maalesef
Aynen öyle
Tabi ki
Kesinlikle ya
Evet
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?