Başvuru yaptiktan sonra hangi ayda gideceğini kendin siraliyosun e devletten ben en basa Mayısı koymuştum mesela 1. Grup olarak gittim. başka birisi en başa haziranı koyabilir. Başkası temmuzu koyabilir. Haziranı en başa koysaydım haftaya gidiyordum mesela.
Rütbe yaşla alakası yok. Ben astegmenim rutbeliyim yani ben giderken otobüste erler de vardı aynı anda gittik. Şimdi gidecek olanlar da aynı anda gidecek yedek subay astsubay ve erler
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
5Cevap
Mayis celbi 2. Grup 27 haziranda gidiyor. 3. Grup 25 temmuzda gidiyor.
Senin yakının Haziran seçmiş. Haftaya teslim olur birlige. 1-2 gün yol izni 28 gün acemiligini yapar işte
Peki haziranda gitmekle temmuzda gitme arasında bir fark var mı yoksa kişinin kendi seçimi mi sadece (fark derken rütbe, yaş vs gibi)
Başvuru yaptiktan sonra hangi ayda gideceğini kendin siraliyosun e devletten ben en basa Mayısı koymuştum mesela 1. Grup olarak gittim. başka birisi en başa haziranı koyabilir. Başkası temmuzu koyabilir. Haziranı en başa koysaydım haftaya gidiyordum mesela.
Ay çok teşekkürler
Rütbe yaşla alakası yok. Ben astegmenim rutbeliyim yani ben giderken otobüste erler de vardı aynı anda gittik. Şimdi gidecek olanlar da aynı anda gidecek yedek subay astsubay ve erler
Rica ederim
Yani bedellilerin her ay gittiği oluyor Haziran'da da gidebilir başka aydada ama her ay bedelliye giden oluyo
Yanlış bilmiyorsam bedellilerin bitti ya kısa dönem yani 6 aylik telp tarihi oluyor.
Bazı yerlerde bedelli ve acemi birliği birlikte yazıyor bazılarında ayrı ayri
Doğru olabilir fakat bazi illere ozeldir.
Her iki tarafam için de dahil
Hapsi aynı gidiyor