Evet lanetlendi ve lanet olası siyasetçiler yok olmadan (parti ve ülke ayrımı yapmıyorum) bu dünyada savaşlar bitmez Çünkü savaşlar politikacıların emriyle başlatılır ve politika insanları birbirine düşman eder (Sağ - Sol Alevi - Sünni Türk - Kürt gibi) aynı zamanda siyaset kandan gözyaşıdan ve kavgadan beslenir Şimdi bana soracaksın eskiden demokrasi olmadan önce siyaset yaygınlaşmadan önce savaşlar yok muydu? Elbette vardı Örneğin eskiden Peygamber Efendimiz zamanında siyasi parti ve demokrasi diye bir şey yoktu ve sandıklar kurulmuyordu şimdiki gibi keza Osmanlı'da öyleydi ama o zamanlar da da savaşlar vardı (Uhud Savaşı Çanakkale Savaşı vb.) ama tabii günümüzle tek bir fark var o da savaşların dünya genelinde olmaması ve ırka dayalı ve ideoloji savaşlarının olmaması ve terörün bu kadar yaygın olmaması huzurun çok savaşların az olması Örneğin 70'li yıllardan önce Türk - Kürt gibi ırk kavgası yoktu (PKK teröründen bahsediyorum) Sağ-Sol gibi ideoloji kavgası da yoktu 70'li yıllardan önce yani boş davalar ve ideolojiler için savaşlar olmazdı çok eskiden aksine vatan ve bağımsızlık savaşı olurdu tamam savaşlar ne sebeple yapılırsa yapılsın kötüdür kimseye faydası yok ama ideoloji ve boş dava uğruna savaşmak daha kötüdür ve günümüzdeki savaşlar da vatan namus ve din için değil aksine ideolojiler ve boş davalar için yapılıyor yani anlamlı savaşlar anlamsız savaşlara bıraktı
Lanetten ziyade dünya devrini yaşıyor. Bu devirde olması gereken bu o yüzden böyle oluyor. Ülkeler artık savaşları başlamasının neden geleceklerini düşünmesin. Bazıları yaptıkları planları hayata geçirdi. 50 yıl sonra başlayacak olan su savaşlarına hazırlık bunlar.