Hristiyanlık için anladığım kadarıyla vaftiz belgesi gerekiyormuş ve bu aile Budizm yoluyla bunu çözmüş.
İstatiklerde bu gidişle muhtemelen Budist nüfusu minimum %1'lik dilime ulaşır gibime geliyor😅

Hristiyanlık için anladığım kadarıyla vaftiz belgesi gerekiyormuş ve bu aile Budizm yoluyla bunu çözmüş.
İstatiklerde bu gidişle muhtemelen Budist nüfusu minimum %1'lik dilime ulaşır gibime geliyor😅

Diğer yorumda da Biz laik bir ülkeyiz diyen kişiye kesinlikle Katılıyorum. Din dersinin olması apaçık saçma. Çünkü işlenmesi direk din dersi olarak değil Müslümanlık dersi olarak. Çünkü din dersinde gidip sana Hristiyanlığı öğretmiyor onunla ilgili soru sormuyor. Veya Din dersi hocalarının Hiç ateizmi, deizmi, agnostisizmi, Budizm’i… doğru düzgün açıkladıklarını görmedim. Bunlar sadece kelime anlamlarında kalıyor, Ve zaten sınavda da Bunlar sorulmuyor. Din dersi dua ezberlemekle Veya namaz nasıl kılınır onu öğretmekle geçiyor. Çocuğunuza din eğitim aldırmasını istiyor olabilirsiniz ama laik bir ülkede bunu bence Yapmamalısınız. Devletin de buna izin vermemesi gerek. Ayrıca hiçbir imam hatip benzeri veya din eğitimi benzeri Eğitim eğitim veren okullar, Sadece 15 yaş üstü kişilere alabilmeli. Çünkü onun dışında ailenin zoru veya itaati ile gidiyorlar. Yedi yaşındaki sekiz yaşındaki hadi on yaşındaki kişi dinden ne anlasın? Nasıl mantıklı yorumlayabilirsin? Bilime göre çocuklar Din benzeri soyut kavramı bile yaklaşık yedi yaşında öğreniyor. Ama aileler dört yaşında Kur’an kursuna gönderme çabasında. Bence bu tamamen suistimal etmek veya istismar.
Din dersi bence zorunlu çünkü her aile çocuğuna iyi din eğitimi veremiyor sokak röportajlarında görüyoruz son peygamberi bilmeyen islamın şartını bilmeyen cahil kesim var sonra bunlarla dalga geçiyoruz.
Zorunlu din dersi olmalı. Aileler adam akıllı bir şey öğretiyor bari okulda öğrensin yeni nesil. Keşke daha detaylı bir din dersi müfredatı olsa şuankinden de iyi mesela.
Zorunlu din derdine karşı değilim fakat ülkemizde ki formatına karşıyım. Bizde hem din dersine siyaset bulaşıyor, hem sadece ve sadece İslam dininin sünni mezhebini tek din diye anlatıyorlar. Yahu koskoca " DİN " dersi dünya üzerinde 4,000+ din ve 100,000+ Tanrı varken bir dinin bir mezhebini anlatacak kadar sığ iseniz zorunlu din dersini falan kaldırın kardeşim, kimse sizin sünni İslamlaştırma propagandanıza alet olmak zorunda değil, çocukların beynini yıkamayın.
Cevap
3Cevap
Ateistim, Islam düsmaniyim, ben bile Din dersine karsi degilim ama Türkiye'de yapilana karsiyim.
Türkiye'de cocuklara Din dersi vermiyorlar, Din altina saklanmis AKP propagandasi yapiliyor.
AKP genclerden oy alamadigini görünce Din arkasina saklanip, genclere okullarda siyaset pompaliyor onlari AKPli yapabilmek icin.
Zorunlu din dersi doğru değildir. Biz laik bir ülkeyiz. Bunun için zaten imam hatipler var bu yüzden din dersi seçmeli olabilir. Zorunlu olması bana saçma geliyor. Zaten okulda öğrendiğimiz din dersi ile gerçek islam arasında büyük bir fark var.
Bende olsam cocugumu putperest ya da satanist diye yazdirirdim
Evde bişey ogrenmiyirlar bari okulda bı şansları olsun cocuklarin yoksa hepsi kâfir oluyor ortalıkta goruyoruz
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?