boykot yapıp yapmamak tercihtir. kişi istemiyor ve yapmıyor. neden akıl verip laf atıyorsunuz? isteyen istediği ürünü alır.

boykot yapıp yapmamak tercihtir. kişi istemiyor ve yapmıyor. neden akıl verip laf atıyorsunuz? isteyen istediği ürünü alır.

Filistin meselesi bir coğrafya meselesi değildir. Filistin meselesi bir insanlık bir vicdan bir akıl bir iman meselesidir. imanın olmayabilir ama aklın da mı yok insanlığın da mı yok vicdanın da mı yok. Orada ölen çocuklar seni hiç üzmüyor mu. Küçücük bebeklerin öldürülmesi kanının akması senin vicdanını hiç zedelemiyor mu. Kola içmeyince ne kaybedeceksin. Dondurmasını yemeyince ne kaybedeceksin. Bu kadar mı vicdanınız köreldi. Tam olarak bunları söylemek istiyorum boykot yapmayanlara... Ya insan değilsiniz ya da lanetli bir Yahudi dölüsünüz. Bunu da ekleyeyim...
ürün almakla vicdanın alakası olduğunu düşünmüyorum açıkcası. bir insan insanların ölmesine üzülür ama aynı zamanda o ürünleride alır yani sonuçta yine üzülmüş oluyor
Değişik
Boykotu işlerine geldiği gibi yapıyorlar. Tam boykot yapmak çok zor. Mesela bütün bilgisayarları çöpe atmak lazım. Çünkü intel işlemci bize ait ve fabrika Tel Aviv'de. Sebze meyve yememek lazım tohum İsrael'in. Sosyal medya Yahudilere ve İsraele destek verenlere ait. Bir cok muadili olmayan kanser ilaçları, SMA ve böbrek rahatsızlığı ilaçları İsrael menseili ya da destekçisi firmalarının. Ticari anlaşmalar var. Erken fesih edip tazminat ödemek lazım. Siyasi, Askeri ve ekonomik anlaşmalar var. Doğrudan ülke bütünlüğünü ya da bağlı olduğun paktı etkilemiyorsa kahvede oturan vatandaşın tepkisini siyasi olarak veremezsin. Yani Boykotu tam yapacaksan böyle yapacaksın. Coca cola dökerek olmaz. ya da Sturbucks 'a gitmeyerek. Ha bu arada burada yani Israel'de hiç Sturbucks yok. Temizlik ürünlerinin çoğu yine İsrael'in. Alkolsuz içeceklerin çoğu. Boykotu tam yapmak lazım. 😉
Boykot yapmak herkesin kendi tercihi ama boykot adı altında kola dökmek, dolar yakmak vs aptallıktır.
Aynen öyle. Ama aptallar anlamıyor bunu
Teşekkürler
Starbucksta oturdum bir gün sırf biri gelse de laf etse de dalsam diye ama gelen olmadı
Cevap
12Cevap
atmıyorum
Gerçek hayatta bir şey mi dediler? Merak ettim. Valla boykot falan yapmıyorum, benim savaşım değil o. Her savaşta mutlaka siviller ölür. Ayrıca filistini ve israili sevmiyorum. Bebek ölümlerini savunmuyorum ama bizim boykotumuzla hiçbir şey olmayacak. Sanki israilin tüm geliri sadece Türkiye'den. Boykot edenler ürün boykot edeceğine silahlanıp israile gitsin o zaman.
Max atatürpçü kafası yazık bı kahve bı hamburger içmezseniz gebermezsiniz ama Filistin'de ki çocuklar kadınlar yaşlılad hastalar ölüyor beyniniz bu kdr mı küçük cidden
Ama vurdum duymaz olmak da saçma insanlar ölüyor Gazze'de
konu bu değil. kişi istese zaten boykot yapardı demek ki istemiyor ve yapmadı laf atmanın anlamı yok
Oda onun tercihi sende duymazdan gel
geliyorum zaten de boykot yapmayanlara laf atsalar bile herkes almaya devam ediyor bunun yerine o ürünleri getirmeseler ülkeye daha faydalı olurdu
Sende haklısın
Boykot sadece kola almamakla kahve almamakla olmaz kullandığımız günlük hayatta kullandığımız bütün markalar İsrail’i destekliyor bindiğimiz araba elimizdeki telefona kadar yani bunların hepsinden vazgeçemeyiz ki
Elbetteki tercihtir ama bu soykırım için yapılacak tek şey boykotken ona bile yeltenmeyen insanları görünce şaşırmıyor değilim açıkca soykırıma ortak olan markaları kullanırken hiç parçalanmış çocuk cesetleri akıllarına gelmiyor mu aceba
Elimden geldiğince uzak duruyorum insanlık vazifemiz sonuçta, böyle bir vahşete sessiz kalmak olmaz elimizden ne geliyorsa artık..
tabi ki öyle istiyorsan alırsın ama hassasiyet göstermen gereken bir konuda zalimlere destek olmuş olursun.
ya boş ver onları alayı klavye başında boykot yapsın ancak reelde bir Allah’ın kulunu göremezsin sığır sürüleri
Bütün dünya Yahudilerin zaten. Boykot yapsan da bir anlamı kalmıyor.
oda doğru maalesef hükümetler kukla onlara hizmet ediyorlar
Markalar kast ettiğim.
markalarda öyle
Boykotu işlerine geldiği gibi yapıyorlar. Tam boykot yapmak çok zor. Mesela bütün bilgisayarları çöpe atmak lazım. Çünkü intel işlemci bize ait ve fabrika Tel Aviv'de. Sebze meyve yememek lazım tohum İsrael'in. Sosyal medya Yahudilere ve İsraele destek verenlere ait. Bir cok muadili olmayan kanser ilaçları, SMA ve böbrek rahatsızlığı ilaçları İsrael menseili ya da destekçisi firmalarının. Ticari anlaşmalar var. Erken fesih edip tazminat ödemek lazım. Siyasi, Askeri ve ekonomik anlaşmalar var. Doğrudan ülke bütünlüğünü ya da bağlı olduğun paktı etkilemiyorsa kahvede oturan vatandaşın tepkisini siyasi olarak veremezsin. Yani Boykotu tam yapacaksan böyle yapacaksın. Coca cola dökerek olmaz. ya da Sturbucks 'a gitmeyerek. Ha bu arada burada yani Israel'de hiç Sturbucks yok. Temizlik ürünlerinin çoğu yine İsrael'in. Alkolsuz içeceklerin çoğu. Boykotu tam yapmak lazım.
İmzamı atarım. Bunu farkında değil çoğu.
İsteyen istediğini yapabilir ve düşünebilir kulak asma polemiğe de girme bence gereksiz
Keşke biri bana denk gelip laf atsa da öpsem onu :d
Çünkü insanların gerçekten her şeye herkese bir lafı var ya mutlaka
Orkid aldın diye linçlendin mi kız yoksa :ddd
E yuh.
İstediği ürünü alamaz bebekler ölüyor.
Alıyorsun ve zulme ortak oluyorsun
Alıyorsun ama senin yüzünden bebekler ölüyor vicdanın rahat mı
Niye zulme ortak oluyorsun Türk malının suyu mu çıktı?
Ezik onlar boykot ekibi
kmi boykot ediyorsun
anladim evet
neden
Yapmak zorunda değilim banane
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?