Havaların ısınmasıyla terlemelerden bunalan bir kişi metroda “Lütfen deodorant kullanın” pankartı açtı. Valla çok iyi yapmış, elden ele bu pankartı yaysak iyi olur. 😄
— X (@twodotsX) June 6, 2024
Havaların ısınmasıyla terlemelerden bunalan bir kişi metroda “Lütfen deodorant kullanın” pankartı açtı. Valla çok iyi yapmış, elden ele bu pankartı yaysak iyi olur. 😄
— X (@twodotsX) June 6, 2024
Haklı bir isyan değil. Beş yıldır ben de kullanmıyorum. Milyonlarca yıllık tarihinde insanın ataları deodorant mı kullandı? Sürekli, bizi kendi doğamızdan uzaklaştıran saçmalıklar icat ediyoruz. Koku probleminin tek çözümü özbakımdır. İnsanın sadece koltukaltı terlemiyor. Ayrıca bir insanın terlemesi, sağlıklı olduğunu gösteren özelliklerinden biridir. Bedenimizin kendi dengesini koruması için verdiği tepkilerden biridir. Uzun vadede vücudumuzu nasıl etkileyeceğini bilmediğimiz kimyasallara maruz kalmak bana pek te akılcı gelmiyor. Deodorant ve benzeri birçok ürün tüketim kültürünün bir dayatmasıdır. Soruyu soranın ilgi alanına girdiği için, beş yıldır vegan beslenen biri olarak vegan yaşam tarzından örnek vermek istiyorum. Protein eksikliğini gidermek için et, yumurta, süt ürünleri vb. ürünleri tüketmek gerektiği de bize dayatılan saçmalıklardan, biri. Tüketim kültürünü sürdürmek ve birtakım şirketleri ihya etmek için sürekli bu tür propaganda tarzı reklamlara maruz kalıyoruz. Kendi sağlığınız ve mutluluğunuz için insanın doğasına uygun yaşamanızı öneririm. Sürünün bir üyesi değil, ne yaptığını bilen özgün bir birey olun. Okuduğunuz için teşekkürler.
Adam Haklı evet çünkü bazı insanlar gerçekten Çok iğrenç kokuyor insanları aşağılamam böyle algılanmasın sadece kızdığım nokta Kokuyorsun da be adam hiç mi önlemini almazsın duş almak gibi bak hiç parası olmayana bir şey demem adamın bir şey alacak şeyi yok nasıl temizlensin ama parası olan çalışanın temizliğine dikkat etmesi gerekiyor Bir keresinde Teravih namazına camiye gitmiştim Cemaatin birisi Adam Resmen Ahırdan çıkmış gibi kokuyor du yanında namaz kilamadim
Gerçekten katılıyorum özellikle yaz sıcaklarının geldiği zamanlarda sık sık duş almak ve deodorant kullanmak önemli bir durum çünkü insanın bedenindeki yediği yiyecekler veya içecekler ter yoluyla geri çıktığı için aşırı acayip bir koku oluşuyor insanların çoğu günlerdir yıkanmıyor
Deodorant, duş ve mutlaka kıyafetleri yıkamalı lar. Böyle geliyorum kimse de kusura bakmasın ama çoğu tesettürlü pardesülü, feraceli, çarşaflı kadınlara kokudan yaklaşılmıyor. Doğulu kadınlarda aynı şekilde. Çalışan insana gün içinde bir şey diyemem alın teri ama keyfi gezenler dikkat etsin ya.
Cevap
53Cevap
Devletin rexona stickten dağıtması lazım jsnsjsns
Aşağıda tesettürlülere çamur atan biri var 🙄 tesettürlü olmayan ve güzel kokmayan çok insana denk geldim bu şekilde ayırmak saçma kusura bakarım :)
Zaten nefes alınmıyor birde kişisel temizliğini bilmeyenlerle uğraşmak can sıkıcı 🥲
Gerçekten sonuna kadar haklı bir isyan benim babaannem hep fakirlik allahtan da pislikte mi allahtan der bir sabun ya bir deodorant zor olmamalı.. 1 gün içerisinde 2 kere duş aldığım günleri bilirim gerek sıcaktan gerek rahat edemediğim için millet haftada bir yapıyor kafayı yerim..
Olay deodorant olayı değil. % de 75 veya % de 80 i Türk insanın su ile bir problemi var. Haftanın 1 günü banyo günü ilan etmişler yani pazar gününü yani. Bu sıcaklarda terlememek mümkün mü acaba? Bir banyo 7 gün götürmez ki bir insanı bu sıcaklarda. İnsan istedikten sonra bir kova su ile bile duş gibi bir şey yapabiliyor saçını yıkamak zorunda değil çünkü.. Kültür olayı mı yoksa? bunu da çözemedim hiç..
Sağlıksız bir şey déodorant. Ter kokusuna daha doğal çözümler var. Birinin koltuk altı ameliyatı sonrasında oradan çok ciddi anlamda koku geldiğini söylediler. Deri altında birikiyor o ürünler hep. Bu çok zararlı. Karbonat ve lavanta yağını karıştırıp temiz koltuk altına sürün. Hem tüm gün ter kokusu almıyorsunuz hem de bana göre déodorantlardan daha zararsız. Ayrıca o déodorantlar teri de kokuyu da önlemiyor. Ben faydasını görmedim. Bu dediğimi deneyin. Pişman olmazsınız
Kişisel temizliğine özen göstermeyen insanlar en gıcık olduklarım önceki gibi imkanlar kısıtlı olsa amenna ama günümüzde herşeyin imkanı yüksek mümkünse böylelerini toplu taşıma kapalı alanlara almamalı
Ay cidden yaa bi duş alıp deodorant sıkmak bu kadar zor olmamalı. Burnumun direği sızlıyor nefes alamıyorum bazen o kokudan dolayı. Bu da haktir yani.
Ben sıkmıyorum
Temizsen illa sıkmana gerek yok
Temizim kokusu aşırı rahatsız ediyor beni duj jeli vs iş görüyor zaten
Iyiii
Koklamak istermisin baya iyi
İşine bak
Zayıfsın kilo alman gerekiyor
Seni ilgilendirmez
Spor yaptığım için dikkatimi çekti yardımcı olmak isterim
Bende yapıyorum merak etme
Farkettim onun için yardımcı olmak istedim zaten
Ben kendime yetiyorum thanks
Pek yetmiş gibi değil ama boy uzun gibi onun faktörü de önemli tabi zor kilo alırsın
Evet kullanın ve yani aile bireylerinizi uyarın koyuyorsunz diyin ben hiç çekinmem derim ıyy hele mağazalarda çalışanlar vs onlar çok kokuyor Allah'ım dayanılacak gibi değil
😊
Sadece deodorant değil, yıkanmayanlar bile var. Özellikle iş yerlerinde. Adamlar işe giyip terlediğı kıyafetini ömür boyu o işte giyiyor. Leş gibi kokuyorlar varya bu yüzden
Deodorant ve parfüm erkeklerde testosteron seviyesini düşürüyor, bunun yerine katkısız roll on tercih edin, biraz paraya kıyın
Deodorant leş bişe insan terleyince daha ağır koku yapıyor. En iyisi her sabah duş alıp roll on sürüp parfümlenip dışarı çıkmak.
Ter normal bir olay
Parfüm bende kullanıyorum
Ama kimseye karışmam
Bende şeker kokulu parfüm lerden nefret ediyorum
Toplu taşımanın içinde parfüm silahları olacak millet tıkış pıkış olduğunda sistem çalışıp herkesi parfüme boğacak başka çaresi yok
Pankartı dedemde açar, alsın 3 koli deodorant dağıtsında görelim, bizde buradan alkışlayalım.
Lütfen her gün duş alın yazsaymış daha iyi. Adam günlük banyo yapmıyor mi deodorant kullansa ne olur.
kullansak da pek fayda etmiyor sık sık yenilemek gerekiyor. çok dandik yapıyorlar artık
Aşırı terleyen biri değilim ama koltuk altı ve deodorantı mı kullanmadan evden çıkmam
Olay deodorant değil olay duş haftada 1 dus ne ya 🥹
Herkes tarafından desteklenmesi gereken önemli bir konu
Çok haklı bencede. Bazen gerçekten tahammül edemiyorum o kokuya.
Evet bakıyorsun elinde son model iPhone ama bi deodoranti çok görmüş kendine.
Bir insan neden deodorant kullanmak istemez parasi varsa anlamiyorum
yani. kişisel bakım önemli. kişisel bakımına dikkat etmeyen birisi hiçbir şeye özen göstermez.
Pek sık kullanmıyorum toplu taşıma ama haklı olduğu kesin.
Muhteşem bi tepki! Hatta bu duruma deodorant firmaları tester falan dagıtarak destek vermeli
Bende bazen yazmak istiyorum insanlar bazen öyle kötü kokuyor ki
iyi ki kendi aracimla seyehat ediyorum. yanimda her zaman parfum ve roll var acil durumlar icin
Benimmde war haklı isyanlarım ama, bişey yapamıyorum
Bunu yapmayı cesaret etmis.. bence de herkes dikkate alınmalı. 😃
Garip olmuş ama haklı kesinlikle özen gösterelim temizlik imandandır
bende deodorant ı geçtim bencede yıkanmayan var çok kötü kokuyorlar şey gibi ceset gibi
Rezalet koktuğu için böyle bir pankart yerinde olmuş
Topluma taşımada ter kokusundan nefes alamıyoruz
Bencede çok haklı bir isyan insanlar sigara alcağına bir deodorant alsın yani bir zahmet
Kesinlikle çok haklı kapalı alanlar durulacak gibi değil
yani toplu kullaılan yerlerde kesinlikle lazım haklı adam:)
Merhaba ben de okul öncesi öğretmenliği mezunuyum sanırım yurt dışında öğretmenlik yapıyorsunuz
deodorant 150 tl. 4 5 defa sıksan bitiyor.
Bazı insanlar her gün duş alsa da teri kokabiliyor bu nedenle bu kişilerin deodorant kullanması gerekir k, zaten her gün duş alan da ne yazık ki fazla değil! Azıcık temiz olsun ya. Bu sıcakta sizi mi koklicaz haklı bir isyan.
Aynen roll on larinizi kullanın bide bi pankart daha açsın desinki bayanlar bu kadar aciliyorsaniz bari çıplak gezin yazsin
Çok haklı gerçekten ama mksf güne 10 saat çalışan kişinin teri deodorantla geçmez.. Ayrıca ter kokusunu önlemenin yolu düzenli duş ve stick, roll on kullanmak.. Deodorantdan kat ve kat daha işe yarıyorlar
Ceset gibi kokuyorlar.
Sudan sabundan bir haberler
foto bursada çekilmiş bu arada haklı isyan😂
Kimseyi ilgilendirmez ne yaptigi ozgurlukcu insanlar ne oldu size dhhdhd
Evet doğru leş gibi koltuk altı kokusu çekmek zorunda değiliz
Allah razı olsun adamdan. Belediyeler sağlık ocaklarında teşvik amaçlı dağıtmalı. Ciddi bi konu
Turnikeden geçerken herkesin üstüne ücretsiz deodorant sıkılmalı
Lütfen yıkanın, saçınızıda iyice köpükleyin ve deodorant sıkmayı ihmal etmeyin yazması gerekiyordu.
Kesinlikle, kimseyi leş kokunla zehirlemeye hakkın yok. Su var sabun var be.
Deodorant ı geçtim bence yıkanmayan var ahshs
İlerleyen zamanlarda ben
Kesinlikle katılıyorum
Çok iyi yapmış ellerine sağlık
Evet kesinlikle kullanılmalı
Ben yapacaktım benim yerime başkaları yapmış
Ondan önce duş alın demeliydi..
yıkansalar yeter aslında... deodorantı geçtim
(Benim için) günlük duş yeterli oluyor
Bence üstü açık metro yapsınlar 😂🤣
Kesinlikle katılıyorum.
çok haklı adam