Bu Pazar günü Cumhurbaşkanı ve Milletvekili Genel seçimleri olsa oyunuzu hangi siyasi partiye verirdiniz?
AKP - Cumhur İttifakı
CHP - Millet İttifakı
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
8Cevap
CHP - Millet İttifakı
Niye ABD gibi iki kutup arasında seçim yapmak durumunda kalıyoruz ki? Ben şahsen ikisine de oyumu vermem.
Çünkü Türkiye'de de tıpkı ABD gibi 2 tane büyük siyasi parti vardır. Diğerleri küçük partiler ve oy oranları barajı bile geçemiyor. ABD'de de öyle. Yoksa sana hiç kimse 3. bir partiye oy veremezsin demiyor. Tabiki de gidip verebilirsin ama en fazla %3-4 gibi bir oy oranında kalırsın. Bu ABD'de de böyle, Türkiye'de de böyle. Oysa ki ABD'de de başka siyasi partiler var ama bir işe yaramıyor. Çünkü onlara çok fazla kimse oy vermiyor. Daha çok ülke yönetiminde ve siyasette etkili olan 2 tane siyasi parti var. Biri Cumhuriyetçiler, biride Demokratlar.
Türkiye'de ise AKP'liler ve CHP'liler. Bu kadar basit.
Türkiye henüz tam olarak o aşamaya geçmedi. Saydığın partiler dışında hatrı sayılır oy alan ve barajı geçen başka partilerde var. Ayrıca oy oranı düşük ama etki gücü yüksek partilerde var. Ya o ya bu diye bir durum henüz yok Türkiyede.
Hayır Türkiye'de tam olarak o aşamaya geçti. Senin haberin yok. Örnek verecek olursam bu geçtiğimiz 31 Mart 'ta ki yerel seçimlerde İstanbul, Ankara ve İzmir gibi üç büyükşehirde mesela sadece 2 büyük siyasi partilerin adayları yarışıyor artık sadece.
Mesela geçen sene ki Cumhurbaşkanlığı seçiminde de Recep Tayyip Erdoğan ve Kemal Kılıçdaroğlu vardı sadece seçimde.
Senin hatrı sayılır oy alan ve barajı geçen dediğin hiçbir parti yok AKP ve CHP dışında. Başka partilerde aktif olarak var olabilir ancak hiçbirisinin ülkede ki siyasi sisteme etkisi yoktur. Genelde bu 2 siyasi parti Türkiye siyasetinde ve yönetiminde söz sahibidir. Genelde bu ikisi etkindir. Etki gücü yüksek başka bir parti yok. İnsanlar zorla değil kendi isteğiyle oyunu genelde ya AKP'ye ya da CHP'ye veriyor. Bu iki büyük parti arasında tercih yapıyor. 3. bir partiye oy vermiyor.
Çünkü en çok bu 2 siyasi parti Türkiye siyasetinde etkili olup söz sahibi oluyor. Çok partili olmasına rağmen aslında çift partili sistem var Türkiye'de. Yani kendini kandırmayı bırak. Ya o ya bu durumu var Türkiye'de.
İster kabul et ister kabul etme.
GERÇEK BU !
İkisinede oy yok. Benim gerçeğimde bu. Bol şans iyi geceler.
Onların senin gibilerin oyuna ihtiyacı yok merak etme.
O açıdan bakarsan kimsenin oylarına ihtiyaçları yok çünkü herkes sadece 1 kişidir ve 1 oydur. Mervecim bi alemsin sende ha😄
Türkiye'de sadece 2 tane siyasi parti vardır;
1 - Adalet ve Kalkınma Partisi
2 - Cumhuriyet Halk Partisi
BAŞKA SİYASİ PARTİ YOKTUR!
ÜÇÜNCÜ BİR SEÇENEK YOKTUR!!
NOKTA !!!
Mervecim sen hangisine oyunu veriyorsun sorabilir miyim?
Oyumu Donald Trump'a vereceğim
Aday olabilecek mi şüpheli malum birçok suçtan hüküm giydi ve hüküm giyen tek ABD başkanı olarak tarihe geçti saygıdeğer Trump😄
Aday oldu zaten merak etme. Hapise girse bile aday Cumhuriyetçilerin adayı. Ne yaparlarsa yapsınlar Trump'ın muhteşem geri dönüşünü engelleyemeyecekler. :D
Ay hadi İnşallah. Dünyada savaş isteyen lobi kendisini istemiyor ama yinede bir umut var. Malum Trump kendisi Ukrayna-Rusya savaşını ve Ortadoğu'da ki gerginliği durdurmayı birincil vaat olarak duyuruyor😄
O değil de ben bu Trump'ın şu an ki durumunu Erdoğan'ın zamanında hapise atıldığı zaman ki haline çok benzetiyorum. O zaman ki Türkiye vesayeti Erdoğan'ın önünü kesmek için siyasi yasakla birlikte Erdoğan'ı hapise atmışlardı fakat bugün geldiğimiz noktada Erdoğan ülkenin Cumhurbaşkanı oldu. Trump'ın da önünü kesmeye çalışıyorlar sırf ABD başkanı olamasınlar diye. Ama Erdoğan'ı nasıl engelleyemedilerse Trump'ı da engelleyemeyecekler !
Bir şey söylesene mk
Reisi Cumhur hakkında prensip gereği yorum yapmıyorum Mervecim😄
Chp ittifakı olur
Al birini vur ötekini
Sonuçları nasıl buldun?
Ne sonucu?
Anket sonucunu
Çok etkileyici
Neden?
CHP'nin bu kadar fark atacağını beklemiyordum doğrusu ondam
Senin görüşün ne peki?
Bilemiyorum