Gazzelilerin ihaneti nedeniyle ağır kayıp verdiğimiz Megiddo hezimetini, biliyor musunuz?

18 Eylül 1918 megiddo savaşı, Filistinde gerçekleşti. 50.000 kişilik dev orduya sahiptik. Bugünün rakamıyla, 500.000 Türk erkeği. İngiliz hava kuvvetleri , cephanesi olmayan Türk ordusunu havadan bombalayarak ağır kayba uğrattı. Atatürk hayatta kalanlarla geri çekilme aşamasında, araplarla savaşa savaşa 6000 askeri Hataya ancak getirebilmiştir. Askerlerimizin büyük kısmı, uçaktan atılan bombalarla yanarak şehit olmuştur. Filistinliler ise, geri çekilmemize izin bile vermiyordu. Cemal Paşa ve 70.000 askeri böyle esir düşerken; Atatürk 6000 askerini zor kurtarmıştır. Yani bize geri çekilme fırsatı vermeyen Gazzelilerin yasını tutup ülkeye gelmesini isteyecem öyle mi? Benim , atalarıma saygım var. Ne hali varsa görsünler.. Arap çöllerinde bugünün rakamıyla toplamda ,2.5 milyon şehit verdik. O zamanın rakamıyla,300.000 asker. 70.000 esir de kör teslim edildi. Ben, bu ihaneti unutmam !!

Kaynak:

tr. m. wikipedia. org/wiki/Megiddo_Muharebesi_(1918)

Gazzelilerin ihaneti nedeniyle ağır kayıp verdiğimiz Megiddo hezimetini, biliyor musunuz?
Güncellemeler
+1 yıl
Arkadaşlar, Dünkü Gazze sorusunu sildim, soruyu tekrar sordum ve kızlar soruyor yine yanlış kategoriye atmış. Oysa ki diğer konu başlığını seçtiğimden emindim , kontrol ettim ve ama yine yanlış yere atmış. Bu ne biçim iştir çözemedim. 24 saat geçsin, silecem ve bir daha sormam. Galiba diğer konu butonuna özgü, bir sıkıntı var. Gündem konusuna da girmediğinden, gündem seçsem kaldırılabilir. Neyse, 24 saat geçtikten sonra yine silip Gündem konusunda sorarım.