AI Persona’ya Sor
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Cinsel Yaşam
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
3Cevap
Kendi ağızlarıyla büyük hata yaptıklarını söyleyen bir cemiyet.
Hata yaptıklarını söylediler mi ondan haberim yok ama Sayın Mustafa Kemal'in o cemiyet içinde bulunduğunu biliyorum
Bulundu ama daha sonra fikir ayrılığı yaşadığı için çıktı.
93 Harbi ve Balkan savaşlarını kaybetmemize sebep olduktan ve üstüne savaşı kaybetme nedeni için Osmanlı hükumetini suçlayıp derbe gerçekleştiren bir cemiyetin içinde bulunduktan sonra fikir ayrılığı sebebiyle cemiyetten çıksa ne olur, çıkmasa ne olur?
Darbe*
I. Balkan savaşı ile Batı Trakya, Makedonya, Selanik, Ege Adaları ve Arnavutluk'u kaybettik. İttihat ve Terakki cemiyeti yüzünden.
Bunları zaten biliyorum. Tarih sevdiğim için de neden bunları bana anlatıyorsun benim zaten bilgim var.
Yani demeye çalıştığım şey şu anki Türkiye kara parçası kadar bir kara parçası kaybettik neredeyse. Ama ittihatci darbesinden sonrasında ne hikmetse bir kaç savaş kazandık ve cumhuriyet kuruldu diye yerlere göklere sığdırılamayan kişiler oldu. Ben şu an bunu sorguluyorum sadece
Tabiki herkese insan olarak saygımız ama ama yanlış kişileri yüceltiyor olamaz mıyız?
Edirne kırklareli Tekirdağ' ı birinci Balkan Savaşında kaybetti Osmanlı. Osmanlı 2. Balkan savaşına katılıyor edirne kırklareli Tekirdağ'ı geri alıyor. Kırıcı sözlere gerek yok diye düşünüyorum çok fazla kaynağa bakmak gerek Osmanlı tarihini iyi bilmek gerek diye düşünüyorum
@KarizmaGenç1 bir de her yere her yoruma yazmışsın takıntılısın galiba acil psikiatriste görün. İlaca ihtiyacın var
Şimdi yorumlarının hepsini şikayet etsem zaten hesabın kaldırılır
@KarizmaGenç1 yenede kırıcı sözler kullanmak hoş olmuyor diye düşünüyorum
Osmanlı zaten 220 yıldır savaş kaybediyordu diye biliyorum bir şey düşünmüyorum zaten yönetici padişah hala değişen bir şey yok diye düşünüyorum
I. Balkan savaşı ile Batı Trakya, Makedonya, Selanik, Ege Adaları ve Arnavutluk'u İtihat ve Terakki cemiyeti yüzünden kaybettik. Ordunun içine siyaset karıştırdıkları için. Orduları böldükleri için ve sonra Osmanlı hükumetini suçlayıp darbe gerçekleştirdiler halbuki savaşın kaybedilmesinin sebebi İttihat ve Terakki cemiyeti idi. 93 Harbi de buna dahil
Zenta Muharebesi'nde sebeb kimdi peki 220 sene savaş kazanamayan bir ordu var Prut savaşından sonra Ruslara hep kaybetmiş Osmanlı. Osmanlı yı Kavalalı bile yıkabilirdi Ruslar İngilizler olmasa kütahya ya kadar gelmişti galiba yanlış hatırlamıyorsam Osmanlı yı kendi yetiştirdiği vali yeniyor
Bu hangi savaşları kimin yüzünden kaybettiğimiz gerçeğini değiştirmiyor ama
Abdülhamid yenecek miydi sence Rusya İngiltere vs gibi ülkelerin desteklediği balkan devletlerini 93 harbinde Rusya nüfusu 100 milyondan fazla Osmanlı 20 milyon civarı 1. Savaşı zaten mecburi bir savaş İngilizler Fransızlar anlaştı Osmanlı topraklarını bölüştür İttihat ve terakki başarılı demiyorum ama sonuçlar değişmezdi diye düşünüyorum
Peki
Osmanlı'yı mısır a atadığı kendi valisi yeniyor kaç defa Osmanlı' yı güçlü mısır istemediği için İngiltere ve Rusya sayesinde duruyor kavalalı yoksa İstanbul a kadar gelmemesi için neden yoktu diye düşünüyorum
O kadarını bilemem gelir miydi gelmez miydi ama bir şeylerin yanlış gittiği kesin
@KarizmaGenç1 kırıcı konuşmaya gerek yok diye düşünüyorum 1. Balkan savaşında çok zor durumlara düştü Osmanlı diye düşünüyorum 93 harbini kazanması çok zordu Rusya nüfusu çok fazlaydı diye düşünüyorum Abdülhamid olsada sonuç değişmezdi diye düşünüyorum belki ordu bu kadar zor durumlara düşmezdi diye düşünüyorum. Siz ne düşünüyorsunuz Abdülhamid başarılı bir padişah mıydı sizce? Ben İttihat ve Terakki den daha başarılı diye düşünüyorum
Bak bu kız ilk önce bana 2. Balkan Savaşı olmadı dedi. Şimdi de dedigini ceviriyir 2. Balkan Savaşı'na girnedik diyor. 2. Balkan Savaşına girdik onu da kazandık. Ben profesörlerden eğitim gördüm, kitaplar okudum. 2. Balkan Savaşı oldu, bu savaşa girdik ve kazandık. Tekirdağ üniversitesindeki doçentin yazdığı makaleyi attım yorumum silinmiş bir daha atıyorum.
dergipark.org.tr/.../1272882
Bu kiz bana hakaretler ederse, girip kazandığımız 2. Balkan Savaşı hakkında olumsuz konuşursa bende kendimi savunurum. Çünkü bu savasta çok şehit verdik, bu savaşı yok saymak bu kızın haddine değil. Benden birşeyler öğrenmeye çalışacağına, hakaretler ediyor. Yorumumu kaldırıyor. Bende kendimi savundum.
Kırıcı konuşmadan saygı sevgi çerçevesinde elit bir şekilde konuşma bir tartışma olabilir diye düşünüyorum. Tarih konusunda bilginiz sizden birşeyler Öğrenmek güzel diye düşünüyorum.
Tarih konusunda bilgileri çok iyi diye ne öğrensek kar diye düşünüyorum. Kırıcı konuşmalar üzücü keşke olmasaydı.
İlk cümlede diye den sonra düşünüyorum yazacaktım yanlış anlaşılma olmasın. Tarih konusunda bilgileri çok iyi diye düşünüyorum ne öğrensek kar diye düşünüyorum yazacaktım eksik yazmışım.
O kadar hakaret ettin ki zaten hesabın kapanacak birazdan
hiçbişey :)