Konuyla ilgili farklı kaynaklardan araştırmalar yaptım ama detaylı bilgilere ulaşamadım. Konuya hakim birileri varsa, Doğu Türkistan'da neler olduğunu bana tam olarak anlatabilir mi?

Konuyla ilgili farklı kaynaklardan araştırmalar yaptım ama detaylı bilgilere ulaşamadım. Konuya hakim birileri varsa, Doğu Türkistan'da neler olduğunu bana tam olarak anlatabilir mi?

Çin in işgaline ve asimilesine uğrayan bir bölge, yüzlerce kişi bir kaç metrekarelik alanda akla gelebilecek her türlü işkence ve asimilisyona tabi tutuluyor, bir kızın bacaklarını kesip babasına gösteriyorlar ya da Uygur Türkü kızlarına zorla Çin askerlerinden çocuk yaptırılıyor, şanslı olanlar ise günün 20 saatinden fazla bir şekilde köle gibi tarlalarda vb. çalıştırılıyorlar ve dalga geçermişçesine Urumçide Uygurlara eğitim programı uyguladıklarını iddia ediyorlar, haberinizin olmaması normal çünkü malum baştaki kişiler bir arap insanının tırnağı kırılsın dünyayı cehenneme çevirirken birde araya mesafe girince de Doğu Türkistan ın esamesinin dahi okunmaması yıllardır bu zihniyetle olağan sayılabilir, ayrıca 10 yıldan uzun bir süredir bu tarz olaylar hala durmadan devam ediyor bir günde 200 Türk ün kurşuna dizilmesi vb. gibi bahsettiğim durumlar.
Bu durumdan yıllardır haberim var, bu dediklerinizi de biliyorum ama ben, daha detaylı bilgiler istiyorum. Biz, üniversitemizde Doğu Türkistan yürüyüşü yapıp kampüs intifadasında bulunmuştuk ve bu zulümlerden bahsetmiştik. Beni kimse ilgilendirmez. Ben, zulüm nerede olursa olsun, mazlumun tarafındayım. Çin konusunda Uygur Türklerinin yanındayım. Filistin konusunda Gazzelilerin yanındayım. İnsanların acılarını, ırklar üzerinden ayrıştırmak doğru değil. İstanbul'da yaşayan Uygur Türkleri de Gazzelileri savunuyorlar. Her taraftaki mazlumlara kalbim yanıyor benim. Çünkü benim kalbim o kadar geniş ki, bütün mazlumların acılarına yer var benim kalbimde.
Cevap
4Cevap
youtube.com/@kuzzataltay?si=ot2zkzaermkyWVrj
Bak bu adamın videolarına bakabilirsen anlatıyor kendisi.
Rabia Kadir'in yeğeni.
Fethullah Gülen ile bağlantıları var.
Ne mutlu :)
Çin işgal etti orayı kaç çocuk yapacaklarına kadar karışıyor atom bombası falan da yapmıştı doğu Türkistan da diye biliyorum
Kürdistan'da (!) ne oluyorsa orada da o oluyor
Doğu Türkistan diyenler Kürdistan konusunda hep ağlıyor.
Halk ayaklanmalı
Kotu seyler
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?