Bu nasıl bir savaş ya ben hayatım boyunca böyle bir vahşilik görmedim Bugüne kadar tek bir Filistin paylaşımı yapmayıp bugün vicdana gelenlerin sahte duyarlılıgını yemiyoruz
Taraf tuttuğumdan değil ancak savaş hukuku gibi konular garip geliyor. Şuralar vurulmayacak, şu silahlar kullanılmayacakmış vb. Çok saçma geliyor teknoloji üretiyorsun yıllar sürüyor maliyette ortada güçlü bir silah yapıyorsun neymiş kullanılmayacakmış saçma bence. Şöyle saçma olay düz füze atıp öldürebilirsin ama kimyasal silah atıp öldüremezsin. Çok çelişkili geliyor sonuç itibariyle ikisi de öldürüyor veya yakınlarda tesir etkisi olursa uzuv parça vb. kopma durumu olabilir düz füze atsan da. Kimyasal da atsan direkt veya sündürerek öldürüyor. Her ikisi aslında aynı yola çıkıyor.
İsrail'i sevmem fakat günümüzde boykotları samimi bulmuyorum çünkü İsrail bu zulümleri yarım asırdır yapıyor, bende şunu demek istiyorum boykot edenler paylaşım yapanlar onlarca yıl neredeydiniz?
sivile saldırmakla askeri savaş aynı değilse kullanılan silahlarda sivillere verdiği zarar daha fazla... askeriye gerekli önlemi alabilir ama orada sivil halk telef oldu... hiç bir şey görmemişsin
@KaptanTEOnunRüyası Askerin dibinde bomba patlarsa ölür veya uzuv kopar. Bu aynı şekilde sivil içinde geçerlidir. Kimyasal silah kullanılmasında da ölme veya vücuda zarar olacaktır asker olsun sivil olsun farketmeyecektir. Önlem konusunda ise tepeden bomba geliyor savunma sistemin filan bunu imha etmediyse askerinde yaralanır sivilinde yaralanır. Kaldı ki sivil halkı koruyamayacak durumdaysan askerlerinde pek korunaklı olmadığı gerçeği vardır. Askerin alabileceği önlem kısıtlı en fazla elbiseleri ve maskeleri takabilirler fakat normalde bu kostümler ve maskeler zaten sivil halkta mevcut olması gereken şeylerdir. Sivil halk zarar gördü, görmedi demedim. Benim dediğim konu şudur Amerika atom bombasını yapmıştı böyle bir teknolojin var daha az can kaybı daha az maliyet ve daha kısa sürede savaşı bitirme durumun var neden atılamyacak ki bu bomba? Zaten kullanmak için üretmişsin. Ülkemizde de savaş uçakları üretimi için adımlar atıldı zaten siha vb. bir çok teknolojilerimizde var. Teknolojiyi kullanmayacaksak niye üretiyoruz ? Kimyasal saldırı varsa kimyasal saldırılara karşı giysiler zaten ülke genelinde olmalı, sığınaklarda olmalı. Savaştaysa ülke duygusallığa gerekte yok o sivil halk diye küçümsediğin başına bela olabilir. Osmanlı yıkılmadan önce işgal kuvvetleri sivil halkı küçümsedi mesela ve bu küçümseme onlara çok pahalıya patladı. Küçümseme yapmamış olsalardı muhtemelen kurtuluş savaşı olmayacaktı. İşte bu küçümseme sivil halka acıma kurtuluş savaşına zemin hazırladı. Ülkemiz adına kurtuluş savaşı harika bir şey ancak bir ülkeyle savaştaysan o ülkenin sadece askerini değil sivilini de halletmelisin savaştasın narin olmamak lazım. Çünkü acırsan acınacak hale düşersin. Ayrıca tekrar diyeyim taraf tutmuyorum ve İsrail'i de sevmiyorum diye belirttim.
Bir sey diyecem biz daha ne yapalim. Bu kişiler arap ve soydaşları bile bunlara destek vermiyor biz turkiye olarak daha ne yapalim ülkemiz arap çöplüğüne dönmüş her yerde savas ciksa kacan tc ye geliyor.. burada herkes elinden geleni yapmaya çalışıyor ki en acısı da biz o durumda olsak hic biri yüzümüze bakmaz. Yani ne istiyorsunuz. Her yere Türkiye mi koşsun. Devlet isleri bunlar duygusallığa yer yok!!! Egerki Türkiye olarak bizim icin İsrail den yana olmak varsa olmak zorundayız bunu kabullenin cunku dusman her yerde dusman yarin obur gun senin benim cocugumda bombalar altinda kalabilir diye biz once kendi güvenliğimize bakmak zorundayız. Üzülüyoruz ama sadece cocuklara üzülüyoruz onları düşüncesizce dünyaya getiren yetiskin filistinliler de en az israil kadar sorumludur ölümlerinden..
Ben savaşı desteklemiyorum paylaşım da yapmıyorum gerek yok çünkü paylaşım yapınca onlara yardım gidiyor direkt 🤷♂️ tabi ki hayır, keşke yapabileceğim bir şey olsaydı sadece bu savaş için değil tüm dünya için
Kafirlerle savaşın hukuku olmaz. Artık yenildiğimizi kabullenmeliyiz. Çektiğimiz zulümlerin haddi hesabı yok. Gerçekten inanılmaz zulümler görüyoruz, Allah nasıl hala yardım etmiyor aklım almıyor maalesef. Her türlü alçaklığı, zulmü, ezikliği, aşağılanmayı tattık. Daha kötüsü olamazdı. Gerçekten, şu içinde bulunduğumuz durumdan daha kötüsü olamazdı. İnsanlık tarihinde hiç kimse 21. Yüzyıl Müslümanlarından daha fazla acı çekmemiştir. Yenildik, sert bir şekilde yenildik. Bunu kabullenip, önümüze bakmalıyız artık. Ağlamayı bırakmalıyız. Bu zulmü heryerde duyurmaya gerek yok, alçaklığımızı heryerde duyurmaya gerek yok. Sadece kabullenmeyi öğrenmeliyiz. Yenildik. Artık umursamayı bırakalım, ne oluyorsa olsun. Ölen ölsün, kalan da önüne baksın.
Umarım masumlar artık ölmez.. ve lanet savaş biter
3
0 Yorumla
Gizli Üye
(18-24)
+1 yıl
Savaş değil ki bu soykırım bir millet katlediliyor ülkesi toprakları aileleri hayalleri ellerinden alınıyor daha doğalı bir gün olmadan ölen binlerce çocuk var çocuğuna daha isim veremeden can veren anneler var ve bizim tek derdimiz şu dondurmayı mı alsam bu elbiseyi mi giysem acaba bu renk çantayla bu ayakkabı uyar mı insanlık bitmiş diye boşuna demiyoruz bütün dünya ayağa kalktı bizimkiler hala kendi boğazının derdinde yok ekonomi şöyle yok böyle ekonomiyle Filistindeki soykırımın alakası ne bir tane şeyi almaktan vazgeçemiyorsan ben senin duygu ekonomine ne diyim?
İslam savaş hukuğunda, Kadına çocuğa dokunulmaz. Esirlere dokunulmaz. Ama bu lanetli it sürüsünde hukuk yok, bunlar insan bile değil askerleri katlediyor halkı bayram gibi kutluyor. İsrail de sivil yoktur, bu ülkede İsrailli görüpte haddini bildirmeyenlere lanet olsun. İsrailli gördüğünüz anda şiddetle karşılık verilmeli.
5
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
ben umursamiyorum benim basima gelince sanki bu ulkeler bana yardim edecek. her koyun kendi bacagindan.. bunlara uzulmek bos yapmak yerine sers alinip amerika cin rusya vb bize saldirirsa daha nasil guclu karsilik veririz onlari dusunmek lazim. yerli uretim. yok oluyor gazzeyi dusuneceginze bunu dusunun. yarin bir gun boykot yapilsa ilk is gida lazim. ulke elden gidiyor siz halle gazze filiatin. biraz da kendi halimzie bakalim.
Bu kadar bedel ödeyen bir halk elbet zafere ulaşacaktr Şu an bu savaş tüm insanlığa izlettiriliyor kim empati yapabiliyor kim vurdumduymaz sistem kayıt altına alıyor benm başıma gelmediği sürece ne olup ne bittiği beni ilgilendirmez diyenler bencil duygusuz robotlaşms insanlardan farkı yok bu kadar umursamaz olmaya gerek yok ülkemize şöyle olur böyle olur diye negatiflk yayarsanz kafanzda senaryolar kurarsanız zaten olur merak etmeyin bu drama sessiz kalanlar yüzünden bunlarn laneti sırayla hepimizden çıkacak zaten ama ben kendi ülkemi düşüneym yeter kafası sadece üzülmek işime gelmiyor demekle aynı şey benm icn
Artık çok yoruldum... İsrail ordusundan biri bana yazdı belki saatlerce ona yaptıklarının yanlış olduğunu dememe rağmen dünyaya hakim olduklarini ve gazzeyi temizleyeceklerini söylemeye devam etti. Halk icinde üzülmüş. Vah canım üzülmüş (!) , ben artık çok yoruldum bu çaresizlikten..
Hamile bir kadının canlı canlı karnını deşip çocuklara tecavüz edersen böy adamın a koyarlar. Işid binlerce ezidi kadınına tecavüz etti seks kölesi olarak sattı onlarada sesin çıktı mı? Uygur Türkleri vahşetin içinde onlar içinde sesin çıkıyor mu? Ben türküm ve benim Filistin diye bir davam yok 🖕🏻