THY'nin İzmir seferini yapan uçak, şiddetli türbülansa girmesi sonucu yaklaşık 150 metre düştü. Uçak kazaları nasıl önlenebilir?
https://x.com/darkwebhaber/status/1794271551254405497?s=46&t=JN3rF8hiK1owhmhfoil1QA
THY'nin İzmir seferini yapan uçak, şiddetli türbülansa girmesi sonucu yaklaşık 150 metre düştü. Uçak kazaları nasıl önlenebilir?
https://x.com/darkwebhaber/status/1794271551254405497?s=46&t=JN3rF8hiK1owhmhfoil1QA
Kazalar önlenemez maalesef. Mekanik işini ne kadar iyi yaparlarsa yapsınlar, bir şekilde arıza veriyor. Hiç bir mekanik güvenli değildir. Ne araba, ne motor, ne uçak, ne de gemi. Batmaz batmaz denilen koskoca titanik battı ufacık bir buzul yüzünden. Hiç bir şeye güvenmeyeceksin. En ufak bir aksama da herkesi götürür.
Uçaklarda 2 motor var
Drone larda 4 motor var
Bunlardan birisi bozulsun hop düşüyor
Nasıl önlenebilir çok basit
Uçaklarda 4 motor
Drone larda minimum 6 motor olursa
Özel jetlerde bile 3 motor bulunur 2 si bozulursa 3. Devreye girer ve en yakın yere inersin. Lakin bizde 2 motorlu uçaklar olduğu sürece kazalar önlenemez.
Cevap
27Cevap
Konu hakkında bilgim yok. fakat dikkat etmeleri gerekiyor. uçak kazalarının sayıları da az değil hiç.
Böyle durumlarda genelde uçak türbülansa girmeden önce, pilot anons yapar herkese “ yerinize geçin ve kemerinizi takın “diye ama işte o sırada da hostesler veya kabin memurları servis dağıtımında olabiliyorlar. Bundan ötürü de yerlerine geçene kadar türbülans bir anda onları vurabiliyor ve böyle üzücü kazalar yaşanabiliyor. Yani hayatım boyunca 200 300’den fazla seyahatim olmuştur uçakla. böyle şeylere çok denk geldim. Burada yapılması gereken tek şey, kemeri takmak. Başka hiçbir şey değil yani.
Ha türbülanstan uçak düşer mi diye sorarsanız, Hayır düşmez ve sadece ve sadece uçuş konforunu ve böyle bu tarz yolcu veya kabin memurlarının yaralandığı kazaları meydana getirebilir.
Düştü ifadesi burada yanlış, çünkü asıl olan şey irtifa kaybetmek.
Şiddetli türbülans ile geçenlerde yabancı bir havayolu şirketine sahip Londra'dan kalkan uçak da aynı durumu yaşadı.
Türbülans ile birlikte ani irtifa sonrasında bir kişi öldü, çoğu kişi de başını ve vücudunun çeşitli yerlerini tavan ve bagaj kısımlarına çarparak yaralandı.
Peki burada önemli olan kıstas ne?
Emniyet kemeri! Araçlarda bile emniyet kemeri takmayan insanlar, uçaklarda da bunu yapıyor. Örneğin Londra uçuşunda kemeri takılı olanlar bu kadar etkilenmedi.
Neyse çok yazdım yine. Kısacası emniyet kemeri takın.
Aynı türbilansı İstanbuldan Sivas'a gelirken yaşadım. Pilot fırtınanın etrafını dolaşarak Tokat üzerinden Sivas'a uçurmuştu ama yine de türbilansa yakalanmıştık ve 50 metre kadar da biz aşağıya düşmüştük. Yanımda yaşlı bir teyze vardı o çok korkmuştu. Dedim korkma teyze ölürsek beraber diğer taraftayız zaten herkes birbirini tanır orada dedim. Teyze güldü sen nasıl bir insansın dedi bana. 😅
İnternette araştırma 🧐 yaptım 150 m olabiliyormuş. Hem bir şey olsa bile bu ecelimiz olmuş olacak.. Korkum yok yani.. yaralı varmış; büyük geçmiş olsun 💐 bu arada:/
150 metre havada düşüş yaptıktan sonra uçak yoluna devam ederken Adnan Menderes Havalimanı'na kadar b. o. k kokusuna nasıl tahammül edildi benim merakım en az 50 kişi altına sıçmıştır
150 metre irtifa bişey değil bi uçak için. Lakin emniyet kemerleri takılı olması lazım. En iyi yöntem bu başka bişey yapılamaz türbülans için. N'apalım hava akımını nasıl değiştirelim mümkün değil
Havacılık çok riskli bi alan. Bence yeterli önlem alınıyor. Ama tabi dediğim gibi doğası gereği riskli bir alan. Ve bence daha da mükemmelleştirilemez.
Havacılıkta bir deyim vardır "Havacılık kanunları kan ile yazılmıştır diye" Havacılık sektöründe yaşanan her olay bir ders olmuş ve ortaya çıkan tüm hatalar tek tek incelenerek İATA, FAA tarafından kanun şeklinde bir daha yaşanmaması üzerinde tedbirler alır. Fakat türbülans olayı biraz farklı hava şartlarına bağlı olarak hava boşluğuna uçağın düşmesi ile olur bizim yapmamiz gereken uçuş boyunca emliyet kemerimizi takmak uçuş görevlilerinin tüm uyarılarına dikkat etmek gerekiyor
Düşmez irtifa kaybeder ki demolarda o kadar söyleniyor emniyet kemerinizi takın diye🙂 minimum hasara indirmek için kemerleri takalım 🤝
İşte tecrübe
150 metre düştü nedir ya? Türbülansa giren uçak ile uçak kazalarının ne alakası var? Sorduğun sorudan saçmalık akıyor.
Uçak kazaları önlenemez. 150 Mt ani alçalmıştır. 150Mt düşmez bir uçak :) Bir uçak Düşerse kurtulan zor olur.
Hava durumuna ne yapılabilir Allah aşkına 😂😂😂 bu önlenemez
Defalarca yaşadım bunu korkutucu evet
irtifa kaybetmiş yani düşmemiş, havacılık terimde böyledir ve türbülansta bunlar olağan şeyler. Önemli olan şey emniyet kemerinin takılmasıdır.
Sonuç olarak beli kırılan kabin görevlisi uçağın tavanına hasar verdiği için ömrü boyunca çalışmak zorunda kalacak
Yani uçak kazaları da önlemek ne kadar önlem alınabilir bilmiyorum ama uçak kazasından Kurtuluş gerçekten Allah'ın bir mucizesi olur.
ucaktailere geçmişolsun yetkililer önlem almalı
Bundan sonra daha çok uçak kazası göreceksiniz sebebini boşverin insan eli ile olmayacak
Benim uçak fobim var. Ayağı yere basmayan taşıtlar korkum var
Milleti az soysunlar yurtdısı daha ucuz yurt ici daha pahalı enayi gibi dayıyorlar ayrıca yurtdısından türkiyeye gelirsen daha ucuz türkiyeden yurt dısına cıkarsan daha oahalı sacmalık
İnstagram opencocpit hesabı THY öğretmen pilot akın abi canlı yayınlarda anlatır
Bu uçağın modeline göre değişen bir şey mesela Airbus çok teknolojik ama Boeing öyle değil THY de Airbus da Boeing da var Pegasus öyle değil Çoğu Airbus yani uçak ne kadar güvenilir olursa olsun olabilir pilotlar kontrol edilmesi lazım uçakların bakımı yapılmasi lazım
Çok üzücü bu aralar çok uçak kazaları oluyor nedense
Bence havayollari gayet basarili ilerliyor boyle ufak tefek seyler olur son buyuk uçay faciasi 2007 de ispartada yasandi uzerinden 17 sene gecti 17 yildir buyuk bir ucak facia si yasanmamasi aslinda cogu kazanin önlendigini işaret ediyor zaten
Kabin görevlisine üzüldüm beli kırılmış. Valla havada kontrol dışısın ve birçok etken var. Bence önlenemez.
Uçak korkumu asla yenemeyeceğim sanırım.
Çok üzücü, memleketin her yeri çok rüzgarlı galiba
Ifil ifil esiyor heraze
Uçak kadar güvenli daha başka bir yol yok.
Allah beterinden saklasın
Valla en güvenliside uçak
Kaza önlenebilir olsaydı adı kaza olmazdı.
Çok geçmiş olsun ne zaman oldu bu
316 lotum var, onlara bir şey olmasında
Daha iyi daha dayanıklı uçaklar yaparak
Bilmem
Ûzucu
Önlenemez bence
Daha mükemmellestirilemez
Olacaği varsa olur
Çok geçmiş olsun
uzmani
Ölen yoktur umarım
Aha dahada binmem