Yani aile bireyinde felç öyküsü olup çocuğuna geçme durumu doğru mu kız arkadaşın babası felç geçirmiş ondan dolayı kafada soru işaretleri olmaya başladı acaba kız arkadaşta da aynı durum olur mu
AI Persona’ya Sor
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Cinsel Yaşam
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
Felç kanser, demans, parkinson vb. hastalıklar gibi hem genetik hem de çevresel faktörlere bağlıdır. Egzersiz eksikliği, sigara ve alkol kullanımı, cinsiyet, yaş, köken, şeker hastalığı, hipertansiyon vb. durumlar felç riskini arttırır. Ancak bu çevresel faktörler dışında genetik ve ailede felç öyküsü olması da felç geçirme ihtimalini yükseltir. Bu tür hastalıklar doğuştan DNA'da gizlidir. Tüm çevresel şartlar eşit tutulduğunda, ailesinde felç öyküsü olan birinin felç geçirme ihtimali, ailesinde felç öyküsü olmayan birinin felç geçirme ihtimalinden daha fazladır.
Peki çok güzel söylediniz çok teşekkür ederim peki merak ettiğim kız arkadaşımın annesin de İnme olmuş ama kız arkadaşımın babası Parkinson olmuş ikisi de aynı şey mi yani Felç mi
İnme felç demek. İnme sonucunda beyin hücrelerinin hasarı sonucu Parkinson ortaya çıkabilir. Yani inme geçiren kişilerin Parkinson riski daha yüksektir. Parkinson inmenin sonraki aşamasıdır, titrek felç diye bilinir. Genelde 60 yaş üstü kişilerde görülür.
Yani öyleyse Parkinson da inme gibi felç ama inme de titreme olmuyor Parkinson da var titreme
Evet ikisi de nörolojik
Nörolojik her hastalık felç değil bence damar tıkanıklığı ile ortaya çıkan birçok hastalık var bence Demans. MS. Parkinson. Tremor gibi birçok hastalık var bildiğim kadarıyla bu saydığım hastalıklar inme veya ona benzer diğer felçler den uzak diye bilirim
Evet her nörolojik hastalık felç değildir, Parkinson'dan bahsettim. Geçmiş olsun.
Teşekkür evet doğru felç değil her nörolojik hastalıklar ama Parkinson da felç değil bence
Felç genetik değildir genelerden başlamaz. Her insan bir anda felç geçirebilir. Felç genetik olsaydı? daha bebek yaşta insanlar sağlıksız doğar di. burada şüphe varsa onur ilik testi bunun en büyük örneği olur.. rahat olun..
Anladım omurilik testinde çıkar mı her şey ortaya nerde yapılıyor bu test ücretli mi
Parkinson hastası babası bu felç olarak mı geçiyor sağlık alanında bilmiyorum bilgili birisine benziyorsun 🤔
Bu testi üniversite ve araştırma hastaneleri bunu ücretsiz yapiyor. özel hastaneler şu an 8 10 bin arasi yapiyor diye biliyorum. tabiki her şey çıkar fakat endişe etmeyin felç inme gibi hastaliklar genetik değildir. Genetik rahatsızlıklar belirli hastaliklari kapsar. İçiniz rahat olsun🙏
Anladım bilgi destek için teşekkür kardeşim ☺️İnme ile Felç aynı değil mi yani
Parkinson da evreler vardir. kaçıncı evrede oldugu tespit edilmeli. bunun babadan ya da anneden genetik olarak geçme şansı düşük tür yani %lere vursan 8 seviyesi max diyebiliriz. burada aile bağlarında geçmişe dönük bir sıkıntı sürekli kendinisi gösteriyor sa, bunda yüzde çıkar. fakat baba bir sekilde bunu 34 50 yaş arasi yaşadı say. ozaman bu sayı sıfıra düşer
Anladım Parkinson hastalığı felç değil öyleyse anladığım kadarıyla 5 yıl olmuş hastalık başlayalı yaşı 50 felan babasının
İnme beyin ile organlar arasi hissizlik tabir ettiğimiz hasar dir. bu felç inmeyle gelen felc tir.. fakat korku ve kaza ile gelen felcler ayrıdır. Parkinson gibi yüksek ateş gibi değişir. Kisacasi her kaza ayni degildir. Rica ederim geçmiş olsun arkadaşınızın babasi için. 🙏
Babasının babasında annesinde yokmuş Parkinson dedenlerde babaannen de var mı dedim yok sadece babaannem de inme olmuştu dedi ama o baya yaşlıydı dedi
Teşekkür güzel bilgiler için sağoln 👐😯☺️
Inme ayri o kesinlikle bulaşıcı genetik degildir.. o bir anda üzüntü ya da düşüncenden kaynakli olabilir. kan beyinin bir bölgesine gitmez o anda o bölgedeki duyular ölmeye başlar. daha sonra titrek felç dedigimiz bazan geçici bazan kalıcı hasarlar meydana gelir. Buna dikkat edemzsiniz. bu kesinlikle genetik değildir. Kiz arkadaşınız da bunun genetik olmadığını ve babasinin bunu sonadan yaşadığını söylemesi de rahat bir nefes alamaniz anlamina gelir. Belirttiğim gibi %lere bile vursan genetik kabul etsen bu çok düşük bir olasi ki bunu asla düşünme saglikli bir hayatı var. bunlari sorun yapip pisikolojiyi bozmak insani gereksiz hasta eder. iste bu beyin faliyetlerini etkiler. bu düşünceden onu uzaklaştırın
Rica ederim iyi günler dilerim🙏
Hayr hastalıklar genetikten çok insanın kendi iç dünyasında oluşur önce