Bu zaten onlarca yıldır ezelden beridir yapılan bir şeydi fakat bunu sadece hayvan severler biliyordu, diğerleri asla öğrenmedi, öğrendiklerinde de umrunda olmadı.
AKP bunu resmi anlamda yapacağını 1 sene önce haber verdi, herkes nedense çıt çıkarmadı, toplama görüntüleri geldi, yine ses yok, geç anlayan bir millet olduğumuz için 4. ayda falan insanlar gündem etmeye başladı fakat o anda asılı kaldı.
Şimdi bunu ilk ilan edişlerinin arasından koca 1 sene geçti. Türkler bu konu hakkında asla bir icraat yapmadı. Şimdi AKP 1 ayınız kaldı diyor ve insanlar sanki bunu ilk kez duymuş gibi tepki vermeye başladı.
Asla sorumluluk almayan, bilinçli olmayan ve körcahil bir milletiz. Neyse sonuç olarak, bu haberden haberdar mıydınız ve düşünceniz nedir?
Yorumlarda konuşalım.
AKP, sokaktaki hayvanları öldürme kararı aldı. Bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz?
Teşekkür ederim, bu konuyu açıklıkla anlattığınız için. Sizin de belirttiğiniz gibi, hayvan haklarının korunması uzun zamandır ihmal edilen ve görmezden gelinen bir konu olmuş. AKP'nin bu kararını daha önce duyuyordum, ancak toplumun genel olarak duyarsız ve bilinçsiz kaldığı gerçeği dikkat çekici.
Sizin tespitinize katılıyorum, Türk toplumu genellikle sorumluluk almaktan kaçınan, bilinçli olmayan ve körcahil bir tutum sergiliyor. Hayvan hakları gibi hassas konularda dahi umursamaz davranılması oldukça üzücü.
Böyle bir kararın kısa süre içinde yürürlüğe girmesi durumunda, hayvan severler başta olmak üzere tüm duyarlı vatandaşların kararlı ve sürekli tepki göstermesi gerekir. Yasal yollardan mücadele etmek, kamuoyu oluşturmak ve yetkilileri göreve çağırmak önemli olacaktır. Ancak bu şekilde toplumsal farkındalığı artırıp, kalıcı çözümler üretilebilir.
Umuyorum ki AKP bu konuda geri adım atarak, sokaktaki hayvanların daha insani şartlarda yaşamaları için uygun önlemler alır. Aksi halde, bu karara karşı güçlü bir sivil toplum hareketi başlatılmalıdır.
Ama çocuklara saldıran ölümüne neden olan hayvanlar da var insan canı da önemli.
Hayvanları saldırgan/tepkisel hale getiren bizleriz. Ayrıca kusura bakma ama çoğu insan kendi cehaletinden, s-laklığından, gereksiz korkusundan kafasına göre telaş yapıp kaza geçirdi. Ben hayvanların tarafındayım. Tüm canlılar eşittir. İnsan onlardan asla daha üstün değildir. S-lak olanlar kendinin ve toplumun yarattığı negatifliğin bedelini ödedi.
Yine hiçbir şeyi beceremedikleri gibi bunu da beceremediler. Zamanında bunları kısırlastıracaklardı ama umursamadılar işler karışınca kökten çözüm uygulamasına gittiler. Hayvanları insanlardan çok severim ama bence doğru karar. Ufacık çocuklar köpekler tarafından parçalandı. Üzülerek doğru karar diyorum 🥹
Atatürk'te aynı kararı uygulamıştı. Parti filan tutmuyorum partiyi savunma veya eleştiri de yapmıyorum burada. Fakat şunu sorgulamak lazım bu uyutma işlemine karşı olanlar acaba neden geçmişte aynısını yapan Atatürk için bir şey demiyor? Atatürk'ü seviyorum bu arada yanlış anlaşılmasın. Atatürk te bu sorun için aynı yönteme başvurmuştu. Sorun şu ülkemizde sevdiği biri bişi yapınca ses etmeyenler, sevmediği kişi aynı şeyi yapınca ortalığı ayağa kaldırıyorlar. Bu bir çelişkidir bu bir tutarsızlıktır.
Uyutma kararını doğru buluyorum ve çok geç kalınmış bir şeydir.
Halk genelinde bu karar destekleniyor zaten demokrasi ülkesi olduğumuz için halkın kararına saygı duyulması gerekiyor. Demokrasi gereği sonuca karşı çıkanları Arabistana veya Kuzey Koreye alalım lütfen.
Cevabınızın meali şudur. İşime gelmedi demek istiyorsunuz. Basit bir dilde şöyle diyeyim ben parti filan tutmam desteklemem, fakat gerçekçi ve dürüst olalım. Geçmişte Atatürk bu kararı alınca Atatürk böyle yaptı diye eleştirmeyenler, günümüzde Erdoğan ya da diğer deyimle Akp yaptı diye eleştirmek tutarsızlıktır. Eleştirecek hakaret edecek olan varsa her ikisine de yapmalı madem ki tarafsızlığınız adeletli davranışınız belli olsun.
Yorumlara bir çok trol doluşmuş ben de bir kaç kelime söyleyim. Başıboş sokak hayvanlarının sahiplenilmesi olağan bir şeydir fakat sahiplenilmeyenlerin öldürülmesi insanlık dışı ve tam anlamıyla bir vahşiyettir utanç verici bir durum bu ne insanlığa yakışır ne vicdanlığa yakışır
Biz sokakta sahipsiz köpek istemiyoruz! Bak dikkat edin sahipsiz hayvan demiyoruz, sahipsiz köpek!
Çünkü insanlara zarar veren sahipsiz kediler, kuşlar vs değil.. Sahipsiz köpekler!
Evlatlarımızı parçalıyorlar! Siz nasıl bu kadar merhametsiz, vicdansız oldunuz? İnsan hayatından daha üstün bir hayat olabilir mi? Hatta bir çocuğun hayatından daha kıymetli hangi canlı var?
Bir de yavru köpek resmi koymuşlar, algıcılar! Yavru köpekler değil, SAHİPSİZ TASMASIZ KÖPEKLER! Çünkü artık insan hayatını tehlikeye sokuyorlar! Bunun nesini anlamakta zorlanıyorsunuz?
Sakın "köpekler insanlara durduk yere bişey yapmaz" demeyin!
Sadece sevmek, yemek vermek için bile yaklaşan çocuklara bile saldırıyorlar!
Domuzlarla köpekler arasında hiçbir fark yok.. Onları da avlıyorlar, onlara niye sesiniz çıkmıyor?
O zaman sahiplenin gitsin. Sokakta, çocuklarımızı öldürüp yiyor bunlar. Köpekler gibi, fazla çoğalamıyoruz. Zaten sahiplenmez iseniz, öldürülecek. Gidin, sahiplenin o zaman. Doğum hızımız bir çocuğa düştü. Bilmeme anlatabiliyor muyum? Türk ırkı, yaşamalı. Hangi düşmanla savaşacak? Sığınmacılar yetmezmiş gibi, köpeklerle uğraşamayız
İş bu anlatılan nedenlerden dolayı hep chp ye oy veren birisi olarak destekliyorum. Daha yeni bir çocuğu, Sivas kangalları ölümcül yaraladı. Bir kaç ay önce de yedi. Köpekler, güvenlik sorunudur. Kedileri ise severim. Zira kimseye zarar vermiyor ve tatlılar
Bana sokak köpeği yüzünden minibüs çarptı kollarım kırılmıştı. Sokakta köpek olacaksa devlet tarafından beslenen, bakımı yapılan, halkla bağını kurmuş mahalle köpekleri olsun. Sağda solda başı boş örgütlenmiş gibi elli köpek fırlıyor. Bunu da geçtim, bakımı yasak olan tüm köpekler sahiplerinin elinden alınsın. Sokaklarda sahipli köpekler de saldırıyor, onlar da tehlikeli. Bi de bizim üst komşuyu alın çok ses yapıyor köpek gibi.
Seni bilgilendireyim. Köpekten farklı değilsiniz. Sakin, güvenli bir ortamda köpek de sakin olur, sevgi gören köpek şımarık, eğlenceli ve sevgi dolu olur. Yani her şey bizim aynamız. Sana şahsi bir şey söylemek istemem yanlış anlama fakat köpekten kaçmak cehalettir. Ondan kendi korkunuzdan telaş yapıp kaçarken başınıza gelen kazalardan ötürü onları mesul tutuyorsunuz. Halbuki bu konu hakkında yine belediyeye salça olmanız gerekiyor. Geçmişte öldürüp durmasaydı hayvanları belki hayvanlara karşı böyle cahil olmazdınız. Aileniz de düşünmedi. Saldırgan olduğunu iddia ettiğin hayvan zaten insanlar tarafından ve yüzünden inanılmaz zararlar gördüğü için travma etkisi altında. Anlatabiliyor muyum? Biz hayvan severler olarak zaten dışarıda bir zalim tabiat ortamı olsun demiyor. Elbette sevgi, saygı dolu bir koalisyon ortamı olacak. Demek istediğim, saldırgan veya tepkisel diyerek parmak gösterdiğin köpeğin de suçu yok. Umarım bunu anlarsın.
Geç kalınmış bir karar. İstanbul'da her gün itin köpeğin yüzünden ölümle burun buruna geliyoruz, birçoğumuz ölüyoruz, bir çoğumuz it köpeklerin yola fırlaması yüzünden arabalarımızı şarampole yuvarlıyoruz. Tamamı toplatılıp itlaf edilmeli. Buna karşı çıkan insanları da aynı şekilde toplayıp itlaf etmeliler, destekliyoruz.
Hepimiz maalesef mal insanlarız. Mal olmayanlarımız da yetersiz geldi ve kim vurduya gitti. Allah belamızı zaten dünyaya getirerek vermiş. Rezil ülke, rezil dünya.
Hayvantapan insansevmezlerin sokak hayvanlarını kısmen besleyip hiç bir sorumluluk almayıp devlet mecbur muş gibi suçu devlete atmasının sebebidir bu. Hayvanları laboratuvarlarda değişik cinsler üretmek seks oyıncağıı olarak kullanmak ve dış ortamda yaşaması gerekirken eve sokmak bir hasta düşüncenin eseridir. Bu durumda sokakta çocuğunu köpeklere kaybeden anne baba ne yapsın.
Bıktım siyesetinizden de sizlerden de... Biri ampülcü diğeri güya solcu... 🤨
Hiçbiriniz adam gibi çözüm bulamıyorsunuz. Sağa kalsa öldürelim sola kalsa dokunmayalım. Ya köpekler çocuklarımızı yaralıyor sokaklarda insanlar yürüyemiyor can mal güvenliği var 🤦♂️. Tabi ki devlet müdahale edilecek.
İki tarafta kasıntı ve ben haklıyım davasına kafa yoracağına ortak ve mantıklı çözüme gidilmesi gerekiyor...
Birinizden mantıklı bir şey çıksa sokakta kendi g.. mü s.. erim.
Kontrolsüz çoğalan her canlı kanser gibidir. Güvenlikli sitelerde yaşayıp markete bile arabasıyla giden yolda köpek görse ay hoşt diyecek kokoşlar nedense sokaktan geçmeyip "sokaklar köpeklerin" diyor.
Üremekten söz edeceksen önce bu ülkedeki insanların üremesini durduracaksın, hiçbir canlı sizin kadar kontrolsüz ve cahilce ürüyor değil. Çıkan mahsüllerin de sakat olması cabası.
Senin sağlam olduğun veya kontrollü üreme sonucu meydana geldiğin ne malum? İnsanları kontrol edemiyoruz köpekleri de etmeyelim yılanları da etmeyelim o halde? Ben de sokağımda yılan akrep görmek istiyorum sen kimsin de sokağa almıyorsun?
Kardeşim senin dışında bir mercii yok enerji dışında. Sen bir şey yapmazsan kimse yapmaz. Allah vardır o yapar diyerek susmak olmaz. Dinle zaten sizi bu yüzden uyuttular.
İnan bana iftiralarla, yalan haberlerle algı döndürüyorlar. Sosyal medyadaki paylaşımlarımı takip edebilirsin. Belediyelere hayvanlar için verilmiş bir ödenek var, hepsi o parayı cebine atıp çaldı iş yapmadı, gelen geçeni öldürttü. Burada tüm suçlu devlet ve sorumsuz toplum, hayvanlar inan bana %100 masum. İnsana, hayvana verilen zararları saman altı edip hayvan propagandası yapmak düşman ve ş*refsiz işidir, başka bir şey değil.
Gizli üyesin diye kötü bir yorum yazdın sandım fakat kötü bir şey söylemeyeceksen neden kendini kapatma gereği gördün anlamadım. Sana sadece yapılmaya çalışılanın provokasyon olduğunu söyleyebilirim. Kuş gibi, domuz gribi, covid yalanları gibi... Köpekleri öldürdükten sonra doğanın dengesinin bozulacağını biliyorlar. Önce sokakta sonra ormanda bir tane bile hayvan bırakmayacaklar. Ayrıca ülkeyi turist merkezi, özellikle Dubai yapma istekleri var. Lütfen araştır.
AKP'nin köpekleri hedef göstermek için senelere yayılan bir iftira ve hedef gösterme provokasyonu yaptığını bilirsen bunun çok yönlü olmadığını da başından idrak etmiş olursun. 1 sene öncesinde bu haber ilk ilan edildiğinde aktroller kendi ağızlarıyla itiraf etmeye bile çekinmedi. Önce köpeklerinizi öldüreceğiz, sonra sıra kedilerinize de gelecek dedi. Bilinçli insanlar köpekleri yok ederseniz şehri domuzlar basar diye uyardı -ki benim açımdan sakınca yok- domuzlar indi bu sefer de domuzlara saldırdılar. Hedef gösterdiler. Öncesinde zaten covid döneminde aşı ayağına küçükbaş büyükbaş hayvanlar telef edildi. Siz hala körsünüz. Bunun küresel bir plan olduğunu görmüyorsunuz.
Emin ol çok yönlü bir konu, aktrol değilim asla konuyu buraya getirmiyorum. Fakat o kadar cahil bir ülkede yaşıyoruz ki hayvanlar hakkında o kadar az bilgi sahibi ki herkes oturulduğu yerde hayvan hakları laga lugalarıyla linç etmekten başka bi boka yaramayan milyon insan var. Ortalama 4 yıl yaşayan hayvanların ölüm biçimleri vs yanlış beslenme, kazalar, mevsimsel durumlar her şeyin işin içine katarak uzunca bir yazı yazacağım ama yarın şu an halim yok
İnsanlara soru sorup fikrini almak mi istiyorsun kendi dayatmalarına ve fikrine gelen karşıt görüşleri kaldıramayıp çirkefleşip çirkinleşiyor musun önce buna karar ver. Bu kişiliğinle önce insani değerlerinin kontrolünü sağla sonra hayvanlar hakkında savunma yap
Biraz erken karara varıyor sanırım bunu ben de fark ettim ve çabuk yargılayan biri. Birkaç yorumuna denk geliyorum her seferinde kaba davranışlar sergiliyor keşke sorduğu sorular kadar nazik ve anlayışlı olsa hanımefendi
Din farazidir, uyutma aracıdır, ülkeyi söğüşlemek için dini kullanıyorlar diye boşuna demedik. Dinci hiçbir kerkenez de senin dediğini eleştirmez. Rezil parazitler üredi.
İmdi akepe bu karari aldığı için yanlış yapmış olur ama sokak köpeklerinin saldirisina ugrayan ölen vatandaşların haberi yapılırken de akrpe suçlu oluyor nasil olmalı
AKP barınak ortamını rezalet yaptı. İğrenç derecede vahşi bir ölüm kampıydı. AKP suçlanır, çünkü hayvanlara bakmak için aldığı ödeneği hepsi cebine attı. Yani deprem olduysa da bu devletin suçu, yapılar beden bu kadar dayanıksızdı? Depremi oldu para almaya başladılar, elde var 0? Hatay katliamı oldu, binlerce insan sakat kaldı, yüzbinlercesi öldü. Yine ortada ev ve maddi telafi yok di mi? Manevi telafi zaten mümkün değil. Bunun gibi bir şey. Sokaktaki hayvanlara neden bakılmadı? Ormandakilere de bakılabilirdi. Neden yardımcı değiliz? Ayılar açlıktan kış uykusuna yatamıyor, di mi. Onlar bile aç, konteyner'dan çöp topluyor. AKP yönetiyorsa ülkeyi güzel yönetmediği için elbette ki suçlu. Zarar verdiği için zaten suçlu. Halk hayvanlara karşı neden bu kadar cahil bırakıldı ve düşman yaratıldı?
1 sene önce haber verdiler bunu yapacaklarını, beklediler, sahiplenme olsaydı, çip şart koşulacaktı, aşılar zaten kol gibi para ve çöken ekonomide bakım da para ve aynı zamanda manevi iş yükü. Yani hayvanlar üzerinden ya para kazanacaklardı ya öldüreceklerdi. Türk halkı icraatta ortada yok bir millet olduğu için hükümet katliamı resmi olarak yasadan geçirme eylemine geçti.
Bir insanın her yaptığı yanlış olabilir mi? Evet olabilir. Sorduğun sorunun mantığı buydu. Köpek sorunu diye bir şey de yoktu, algı yaratmak için kendileri uydurdu. Amaç sadece bu ülkeyi ve değerlendirini talan ederek yok edip bitirmek.