İstanbul Üsküdar'da bir pastaneye silahlı saldırı yapılmış ölü ve yaralılar var. Bunun gibi bir çok şehir magandalarının silahlı saldırı haberlerini sık sık haberlerden görüyoruz duyuyoruz. Böyleleri için idam gelsin isterken hükümet sokak hayvanlarının katli için çalışmalar yapıyor yasa hazırlıyor
Böyle insanlar mi tehlikeli yoksa sokak hayvanları mı?
Sevdiğimiz şeylerin ne kadar fanatiği olduğumuzu anlatan bi başlık olmuş. Şiddet içeren bi haber bulunup paylaşılmış. Şu ara hayvanseverlerin canı sıkkın ya insanları vahşi ilan etmek için fırsat kolluyorlar. Evet Mehmet Akifin de söylediği gibi ‘insan en tehlikeli hayvandır’ ama koşullar tamamen onu yetiştiren topluma ve ailesine bağlıdır. Sadece bu haber insan ırkının tamamını vahşi ilan etmek için yeterli bir oran değildir. Toplumumuzun ilgiye ve eğitime olan açlığının sonucu bu gibi olaylarla kendini ele vermektedir. Hayvansever kitle çok fanatik. Ellerinden gelse tüm insanlar ölsün hayvanlar yaşasın derler. kendileri çok doğru yapmış gibi kırılmış ırkları eve hapsettiler. Bu bencilliği yaparken de hiç düşünmediler çünkü hayvanseverlik hırkası o kadar popüler oldu ki son zamanlarda evde hayvan besleyenler kendini bencil değil kurtarıcı zanneder oldu. buz gibi gecelerde kediyi köpeği kuşu kutuda soba arkasında ısıtmaya çalışan biri olarak yazıyorum bu yazıyı. Köpekler insan varlığını tehlikeye atacak düzeyde arttı ve çoğu uslu olsa da özünde saldırgan bir hayvan. benim çocuğum parkta rahat oynayamayacaksa, çimlere oturamayacaksa, yolda saldırıya maruz kalma ihtimali varsa. geceleri kapıdan bakmak mümkün değilse, engelli arkadaşım köpek korkusuna dışarı çıkamıyorsa çarşıda dükkanlara girilmiyordu, hastanelerde her katta köpekler cırt atıyorsa köpek çoktur ve müdahale gerekiyordur. burada mahallede dişi bir köpek vardı da nereye kaçıracağımızı şaşırdık. iki ayda bir doğuruyordu. geceleri sürü gibi geziyorlar bu tepkili hayvanseverlerin semtleri neresi söylesinler de oraya bi kamyon köpeği bi bırakıverelim.
Barınakların durumu ortada. Sürüne sürüne hastalıktan açlıktan ölüyor hayvanlar. Uyutulmaları onlar için daha iyi. Sokak köpeklerinin bu kadar çok olması da insanların suçu. Sürekli sokağa bırakıyolar heveslerini alınca bakamayınca
Haber izlemiyon herhalde kaç kişi isirildi saldirdilsr yola atlayıp kaç kere kazaya neden oldular ben sabahları akşamları eve giderken korka korka gidiyorum