Gençliğe hitabenin tamamı Atamızın ilerigörüşlülüğün kanıtıdır. Bu kısım ise her Türk gencinin kılavuzu olmalıdır:
"Ey Türk istikbalinin evladı! İşte, bu ahval ve şerait içinde dahi vazifen, Türk istiklal ve cumhuriyetini kurtarmaktır. Muhtaç olduğun kudret, damarlarındaki asil kanda mevcuttur!"
Gençler cesaretimizi takviye ve idame eden sizlersiniz. Siz, almakta olduğunuz terbiye ve irfan ile insanlık ve medeniyetin, vatan sevgisinin, fikir hürriyetinin en kıymetli timsali olacaksınız. Yükselen yeni nesil, istikbal sizsiniz. Cumhuriyeti biz kurduk, onu yükseltecek ve yaşatacak sizsiniz.
Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir. Ne Mutlu Türk'üm Diyene Beni görmek demek mutlaka yüzümü görmek demek değildir. Benim fikirlerimi, fikirlerimi, duygularımı anlıyorsanız ve hissediyorsanızbu yeterlidir
Maalesef ama olsun beni mutlu eden şey sizlerin de var olduğunu bilmek yalnız değiliz en nihayetinde ve güç veren şey ise Atatürk zamanında daha kötüymüş cahiliye dönemi savaşlar açlık sefalet okuma yazma bilmemek vs ama bu bizim için çerez olmalı bunu aşabiliriz Güçlü olmalıyız 💪💪
"Cahil demek, mektebe gitmemiş olan kimse demek değildir. Asıl cahil, hakikati bilmeyendir. Nice okumuşlar, cahillerin en büyükleridir. Nice mektep görmemiş olanlar da, hakikate vakıf irfan sahipleridir."
"Softa sınıfının din simsarlığına izin verilmemelidir. Dinden maddi menfaat temin edenler, iğrenç kimselerdir. İşte bu duruma karşıyız ve buna müsaade etmiyoruz."
"Cumhuriyet Halk Fırkasının müstakar umumî siyasetini şu kısa cümle açıkça ifadeye kâfidir zannederim: Yurtta sulh, cihanda sulh için, çalışıyoruz."
- Mustafa Kemal Atatürk
Bu sözü seviyorum; çünkü daha o zamanlar bile sadece bu sözüyle hayat amacını belli etmişti. O gerçek bir kahraman ve onunla aynı yolun yolcusuyuz da...
Allah mekanını cennet eylesin. Hakkı ödenemez bir liderdi.
Beni görmek demek mutlaka yüzümü görmek demek değildir. Benim fikirlerimi, benim duygularımı anlıyorsanız ve hissediyorsanız bu yeterlidir. 💐MUSTAFA KEMAL ATATÜRK 💐