Filistindeki k#tliam nasıl son bulacak sizce?

Bugun Filistinli bir arkadaşımla konuştum ailesi filistinde gazzede yasıyorlarmış başka şehre surulmusler şimdi de İsrail oraya saldırı olacağını terk etmelerini söylemiş ama baska yerde ailesinin evi kalacak bir yeri yokmuş. Dinlerken içim parçalandı bu kadar eziyet zülm olur mu? Neden tüm Müslümanlar sessiz ben belcikada yaşıyorum belcikalilar ateist Hristiyan vs olmalarına rağmen gösteriler yapıyorlar İsrail'i protesto ediyorlar eurovisionda belcika İsrail'e tepki olarak performansını yayınlamadı ama biz güya Müslümanız ya sessiziz burada komnist bir parti var instagram hesabında sürekli gazzeye destek çığlıkları atıyorlar neden biz bu kadar sessiziz. Tarihmis siyasetmis bunlar boş arkadaşlar hiçbir bebek atalarının yaptığı hükumetin yaptığı hatalari çekmek zorunda değil. Ben almanyanin yahudileri yaktığı dönemde olasam yahudileri desteklerdim bu din dil ırk meselesi değil yani bu insanlık meselesi bu vicdan meselesi neden ya almayalım ürünlerini lüksümüzü kissak hz İbrahim'e su taşıyan karınca misali çok mu zor...
Filistindeki k#tliam nasıl son bulacak sizce?