Doğuştan selefi var mı? Suriyeliler hariç. Türküm diyip de, selefiyim diyenler. Sonradan selefi olanları saymıyorum. Amerika'nın İngiliz'in Arap lara getirdiği bir inanç bir akım bu. Sözde bütün müslümanlar kafirleşecek, sadece Arabistan müslüman kalacak. Oranın inancını benimseyin, diyorlar ve uydurma hadis çıkarmışlar bir tane onu delil sayıyorlar
Türküm selefiyim
Türk değilim selefiyim
Selefi değilim
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Aşk İlişkileri
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
0Cevap
Kur'an da olmayan şeylerle hiç işim olmaz. Bunlar israil ve abd nin islam coğrafyasına verdiği dizayn. Tamamen Kur'an dışı şeyler.
Dinimizde ne mezhep vardır ne başka bir bölünecek bir şey
"Dinlerini parça parça edip, grup grup olanlar var ya, senin onlarla hiçbir ilişkin yoktur. Onların işi Allah'a kalmıştır, sonra (Allah) onlara yaptıklarını haber verecektir." (ENAM SURESİ 159. AYET)
Selefilikle ne alakası var şimdi? Selefilik yoktur mu diyorsun yani
Biz Muhammed bin Abdülvehhâb'ın değil, sadece ve sadece Kur'an-ı Kerim'in peşinden gideriz.
Bunun dışında ki her şey şirktir.
Kur'an bize yeter
Herşeye şirk diyerek, kendin şirke düşüyorsun. Şirk, Allah'a ortak koşmak demektir. Müslümana kafir diyen, kendi kafir olur. Şirk diyen, kafir oldu, mürted oldu, demek gibidir
Sen tamamen Kur'an dışı birisin. Sana Kur'an ayeti gösteriyorum ama Kur'anla işin olmadığı için hiç oralı bile olmadın.
Şirk sadece Allaha ortak koşmak demek değildir, bunu bile bilmeyecek kadar cahilsin
E madem mezhepler yanlıştı. Sen kuran ayeti gösterdin. Okadar hafız imam, evliya, ulema, neden mezheplere uydular, neden meshepleri çıkardılar. Neden dünya nufusunun. Müslüman nufusunun %90 ının mezhebi varda %10 luk arap kısmın mezhebi yok. Selefi takılıyorlar. Bu ümmet dalalete mi ittifak etmiş. Sizden daha iyi dini bilen yok mu. İngiliz uşağı seni
Allah ıslah etsin seni !
Bismillahirrahmanirrahim
Onlara, "ALLAH'ın indirdiğine uyun," dense, "Hayır, biz atalarımızın izlediği yolu izleriz," derler. Peki, ataları bir şey düşünemiyen ve doğru yolu bulamıyan kimseler olsalar da mı? (Bakara Suresi 170. Ayet)
Amin
Ben Selefiyim. Kurtulan fırka budur.☀️
@soran Söylediklerin de yanlış bu arada.
Doğuş'tan mı selefisin, sonradan mı? Yani selefi bir aile de mi doğdun,? Ayrıca türk müsün, arap mı
Neden merak ediyorsun panteist bidat ehli sofi?
Sofi değilim, panteinst de değilim. Bidat ehli inşallah değilimdir. İnsanları tanımadan, direk panteist sofi diye adlandırmak ne kadar doğru. Hemen bir kılıf takıyorsunuz insana. Sizin görüşlerinize karşı olan herkes size göre sofi mi. Hemen sofi falan diyorsunuz. Merak ediyorum çünkü tanıdığım tüm selefiler araptı, bende türk olup, selefi olan var mı diye soriyim dedim. Neden hemen
Ayrıca panteist sofi var mı? Sofi bildiğim müslüman olur. Panteistlerde sofiler mi var? Ayrıca sofilikle panteizmin ne benzer yanı var. Bunu senden duymak isterim
Öncelikle Türküm. Evet Selefi Türkler maalesef çok az.
Sofilik ile Panteistlik arasındaki benzerlik "Allah heryerdedir" düşüncesidir.
Selefi olmayan herkes genelde bidat ehlidir, bidatlar yaparlar farkında olmadan. Tabi herkes demiyorum ama çoğu insan öyledir. "Bidat nedir?" Bunun bile cevabını Selefilerden başka kimse bilmiyor. Selefilik bidatların, şirklerin ve yanlış itikadi düşüncelerin farkında olan, ve bunlara karşı duran fırkadır. Kurtulan fırkadır. Zaten Resulullah kurtulan fırkayı haber vermişti ⬇️
🏝️Resulullah (sav) buyurdu ki:
"Beni İsrail yetmiş iki fırkaya bölünmüştü. Benim ümmetim de yetmiş üç fırkaya bölünecektir. Bunlardan bir tanesi hariç hepsi ateştedir." "Bu fırka hangisidir?" diye soruldu. "Benim ve ashabımın üzerinde olduğu şeyden ayrılmayanlardır!" buyurdular. [Bir rivayette şu ziyade var: "Ümmetimden bir kısım gruplar çıkacak, bunları bidatlar istila edecek, tıpkı kuduzun, buna yakalanan kimsede hiç bir damar, hiçbir mafsal bırakmayıp her tarafını sardığı gibi, bu bidatlar da onların her hallerine sirayet edecek."]
📗(Kütüb-i Sitte, Tirmizi, Ebu Davud)
Hepsini okudum. Küfürsüz ve hakaretsiz bir yorum yapacağım. Senden de, küfürsüz ve hakaretsiz bir yorum bekliyorum. Aslında iki tane yorum yapacağim çünkü. İki konuya değindin.
Birinci konu, panteizm ve sofilik benzetmesi konusu. Bu konuda yanlış bilgin var. İkincisi. Ümmetimden bir kısım dalalet gruplar yani mezhepler çıkacak. Ehli sünnete uyanlar kurtulacak konusu. İzin verirsen ikisine değinmek isterim. Baya uzun uzun yazacağım. İki yorum daha yapacağım. Beklersen, yorumunu sonraya saklarsan sevinirim. Ben iki yorum yaptıkdan sonra, cevabını küfürsüz ve hakaretsiz ve engellemeden verebilirsin. İstiyorum ki medeni bir tartışma olsun
Tanrı heryer dedir. Diyen mutezile mezhebidir. Bu itikadi bir mezhepdir. Sofilik mezhep değildir. Sadece Tanrı'ya yakın kul olma. Nefsini terbiye etme, bir yere bağlanma yoludur. Eğer sofilik tanrı heryerdedir deseydi. Ozaman mezhep olurdu. Ayrıca sofilere göre, tanrı mekandan münezzehtir. Yani tanrıya mekan isnat edilmez. Tanrı şurdadır, burdadır denilmez. Vahabiler gökdedir der. Selefilerde öyle. Şiiler itikadı mutezike olduğu için, heryerdedir der. Ozaman şiiler de panteist şii oluyor. Şiilere sen de panteist diye. Sofilere deme. Çünkü tanrı heryerdedir diyen şiiler sofilerin hepsi. Tanrı mekandan münezzehtir diyor zaten. Bu konuda senin ya yanlış bilgin var, ya da eksik bilgin. Sofi değilim dedim. Çevremde sofiler gördüm. Oradan biliyorum. Sen kaç tane sofi gördün de biliyorsun buda tartışma konusu. Ama küfürsüz. Şimdi ikinci yorumuma geçiyorum. Onuda yaziyim ondan sonra cevab ver. Hemen verme. Ben yazdıkdan sonra ver
Bir yorum yazdın o yorumda. Başta söylediğinle sonda verdiğin hadisi şerif birbiriyle çatıştı... Dedin ki. Selefiler dışında çoğu bidattir dedin. Selefi nüfusu yüzde kaç? Azınlık bir nufüs. Hadisi şerif de buyuruyor ki. Ümmetimden bir kısım gruplar. (Yani küçük gruplar-mezhepler) çıkacak. Bu küçük gruplar, mezhepler kim. Hanefi mezhebi küçük grup değil. Toplam müslüman nufusunun yüzde 52 si. Yani çoğunluğu. Ayrıca bizim ehli sünnet dediğimiz. Hanefi, şaafi maliki. Müslümanların yüzde 70 ine takabul ediyor. Selefiler yüzde 10 şiiler yüzde 20. Bu küçük gruplar. Bir kısım gruplar dalalettedir. Çoğunluk olan ehli sünnet hak üzeredir. Sen dedin ki. Müslümanların yüzde 10u hak üzere. Yüzde 90 ı bidat üzere. Sen hadisi şerifle çeliştin şimdi. Çünkü hadisi şerifde. Ümmetimin çoğu dalalet üzere olacak. Azınlık olan ehli sünnet hak kalacak demiyor ki. Hadisi şerif de. Bir kısım gruplar diyor. Yani azınlık. Bizim ülkece ehli sünnet kabul ettiğimiz mezhepler. 4 mezheptir. Selefi değildir. Selefi zaten kendins mezhep demezde
Biraz daha detaylandiriyim. Sen cevab vermeyince ben yorumuma açıklayıcı olsun diye ilave katmak istiyorum. Hadisi şerifde. Bir kısım gruplar? (Yani küçük gruplar) bir kısım. Bir kısım demek. Çoğu demek değildir. Bir kısım gruplar dediği azınlık olan gruplardır. Hanefi mezhebi. Bir kısım grup mu, yoksa ülkenin mezhebimi. Türkiye ve orta asya, ve orta doğu, balkanlar, Avrupa, amerika daki müslümanlar, çoğu hanefi mezhebinden. Şaafi ve maliki, bunlarda çoğunluk mezhep. Küçük bir kısım gruplar. Bir kısım mezhepler değil. Ehli sünnet vel cemaat. Yani ashabımın ve sünnetimin yolu dediği, 4 mezhep. Bunlar Müslümanların çoğunu oluştururken. Bu hadisi şerifde anladığım. Ümmetimin çoğu hak üzere olacak. Bu ehli sünnettir. Bir kısım gruplar çıkacak, küçük mezhepler, bunlar dalalet üzere olacak. 4 mezhepe inanlar müslüman nüfusunun yüzde 70 i. Bunlar hak üzeredir. Bir kısım gruplar, mezhepler vardır bunlar azınlıktır ve onlar sapmıştır. Benim anladığım bu
Yorumlarını görüyorum kardeşim, şu an müsait değilim. 1-2 saate kadar cevap vereceğim. Kusura bakma.
Tanrı heryerdedir. Görüşüne gelince. Sen vahdedi vücut ile karıştırdın onu. Sende de kafa karışıklığı var. Vahdedi vücut. Tanrı heryerdedir demez. Her yerde tanrının bir kudreti vardır ve tanrı heryerde hazır ve nazırdır. Tanrı heryerde bizi görür ve naptığımızı bilir. Vahsedi vücut inancı. Mutezileye benzemez. Çünkü mutezile. Direkt. Tanrı heryerde der. Vahdedi vücut ise, tanrının kudreti, gözü ve eli heryerdedir. Heryeri görür ve herşeyi işitir. Bu ince bir ayrıntıdır ve farktır. Çok ince bir fark var. Tanrı heryerde demekle, tanrının heryerde gözü kulağı var demek. Tanrı heryeri görür, duyar, demek başka, tanrı heryerde yaşar demek başka. Biz 4 mezhep. Tanrıya mekan isnat etmeyiz. Tanrı şurdadır, burdadır demeyiz. Mekandan münezzehtir deriz. Onun yeri ve mekanı yoktur. Yeri, mekanı yaratan odur, o yarattığı şeylerden münezzeh. Onun kudreti heryerde. Derin konular bunlar. Vahdedi vücut. Herşeyin tanrının bir eseri, ve herşeyde tanrının güzelliğinden bir güzellik vardır. Der. Ayrıca her sofi vahdedi vücuda inanacak diye bir şey de yok. Sofilerin bir kısımı vahdedi vücudu savunur. Onuda siz çarpıtırsınız. Vahdet-i Vücud. her şey tanrıdır demiyor. Herşeyde tanrıdan bir güzellik ve nur var diyor. Ayrıca panteistler tanrı heryerdedir demez. her şey tanrıdır der. burada da yanlış bildiğin ortada. Panteizmi de, sofiliğide senden iyi bildiğim, senin ise kafanın karıştığı, yanlış bildiğin ortada.
1) Öncelikle, Sofilere panteist derken sadece ironi yapıyorum 🤦♀️
➡️ Sofilerin çoğu Mutezile mezhebindendir zaten. Ama olmasa bile; "Allah zamandan ve mekandan münezzehtir" demek de "Allah heryerdedir" demek kadar yanlıştır.
➡️ İmam Ebu Hanife "Her kim 'ben Allah yerde midir, gökte midir bilmiyorum' derse kafir olur‼️" demiştir. "Allah'ın mekanı" yoktur diyenlere "Allah yerde mi gökte mi?" diye sorsan "bilmiyorum" ya da "ikisinde de değil" diyeceklerdir. İşte bunlar kafir olurlar. Demeleri gereken şey "Allah gökte, Allah göğün 7 kat üzerinde, tahtının üzerindedir" demek olmalıdır. Bunu diyemeyen, bunun haricinde bir şey diyen kafir olur.
➡️ İşte sofilerin anlayışı budur. Sofiler hiçbir zaman "Allah göktedir, Allah göğün yedi kat üzerindedir, bütün yaratılmışların üzerindedir" diyemezler. Ya "Allah heryerdedir" derler ya da "mekandan münezzehtir, hiçbir yerde değildir" derler. Sanırım Allah'ı göğe yakıştırmıyorlar. Yazıklar olsun.
Ki Allah'ın gökte olduğu ayet ve hadislerle sabitken ⬇️
☀️﴾Mülk:16﴿ "𝗚𝗼̈𝗸𝘁𝗲𝗸𝗶𝗻𝗶𝗻 sizi yerin dibine batırmayacağından emin misiniz? Bir de bakarsınız yeryüzü altüst olmuş!"
﴾17﴿ Yahut 𝗚𝗼̈𝗸𝘁𝗲 𝗼𝗹𝗮𝗻ı𝗻 üzerinize taş yağdıran bir fırtına göndermeyeceğinden emin misiniz? Uyarılarımın ne demek olduğunu yakında anlayacaksınız!
☀️﴾Nahl:50﴿ "Onlar ki 𝘂̈𝘀𝘁𝗹𝗲𝗿𝗶𝗻𝗱𝗲𝗸𝗶 Rablerinden korkarlar ve kendilerine emredileni yaparlar."
☀️﴾Mearic:4﴿ "Melekler ve ruh O'na, miktarı elli bin yıl olan bir günde 𝘆𝘂̈𝗸𝘀𝗲𝗹𝗶𝗽 𝗰̧ı𝗸𝗮𝗿."
☀️﴾Hicr:9﴿ "Kesin olarak bilesiniz ki bu kitabı biz 𝗶𝗻𝗱𝗶𝗿𝗱𝗶𝗸 ve onu mutlaka koruyan da yine biziz."
➡️Kuran nereden "indi"? Siz bunu bile hiç düşündünüz mü? Ben söyleyim, Kuran 7 kat semanın üstündeki Allah'ın katından indi.☁️👑
🌴Peygamber'e (sav) bir cariye getirildi. Peygamber (sav) cariyeye: "Allah nerede?" diye sordu, O: "𝗚𝗼̈𝗸𝘁𝗲𝗱𝗶𝗿" dedi. Peygamber (sav) yanındakine yönelerek: "Bunu azad et, zira mü'minedir" buyurdu.
📗[Kaynak: Müslim, Muvatta, Nesâî, Ebu Dâvud, Eymân 19 (3282)].
2) Hadiste sadece "gruplar" diyor. "Büyük" ya da "küçük" yazmıyor. Gruplar, büyük de olabilir küçük de olabilir.
➡️ "Ümmetim dalalet üzerine birleşmez" hadisi, alimlerden bahsediyor. Yani İslam alimleri bir konuda ittifak ettiyse o doğrudur diyor.
➡️ Her zaman çoğunluk doğruysa, neden Peygamberimiz "Ümmetim 72 FIRKAYA AYRILACAK AMA SADECE 1 TANESİ DOĞRU YOLDA OLACAK" diyor? 71 VS 1 hani çoğunluk?
Ve son olarak;
🌴 Resulullah (sav) buyurdu ki: "İnsanlar hayırda da şerde de Kureyş'e tâbidir."
📗[Kütüb-i Sitte, Müslim, İmaret 3; (1819)]
➡️ Günümüzde Kureyşliler, Mekke ve Medine halkı Selefi değil mi? Neden onlara tâbi olmuyorsun?
Birinci konu, ülkemizdeki sofiler, mutezile değil. Ya şaafi mezhebinden, ya da hanefi mezhebinden. Mutezile sofi olmaz, çünkü mutezile akla ve mantığa önem verir. Akla uymayanı dinde kabul etmez. Sofilikdeyse akıl ikinci plandadır. Bunu çevremdeki sofilerden biliyorum. Ayrıca mutezile Peygamber efendimizin mucizesi yoktur , tek mucize kurandır der. Evliya kerametleri inkar eder. Mutezile için söyleyin ozaman panteist yakıştırmasını , sofilerin çoğu mutezile değil. Şimdi sofileri savunmıycam o başka konu. İkinci konuya gelince, Allâh gökdedir konusu. 4 mezhebe göre Allah mekandan münezzehtir. Çünkü mekanı yaratan Allah'tır. Biz herşeyden önce Allah'ın olduğuna inanıyoruz. Gögü ve yeri yaratan Allah'tır. Ozaman Allah gögü yaratmadan önce neredeydi? Gök sonradan yaratıldı. Allah sonradan yaratılan şeylerden münezzehtir. Verdiğin ayetleri de. Tefsirli yorumlarla kendin incelersen sevinirim. Ben şahsen inceledim. Sana da link atarım. kuran.diyanet.gov.tr/.../16-18-ayet-tefsiri
Ayrıca imamı hanefiden bahsettin. Biz hanefiyiz. İmamımız böyle bişey söyleyecekde neden diyanetimiz bize tersini söylüyor. Hanefi olan biziz. Siz mezhepsizsiniz. 4 mezhebin hepsinden işinize geleni alırsınız. Ayrıca imam-ı azam hanefinin öyle dediğine inanmıyorum. Kaynak gösterin. Verdiğiniz ayetleri de diyanetin tefsirine bakarak yorumlayın
1) Sofiler ne Şafiidir, ne Hanefidir ne de Malikidir. Çünkü gerek İmam Şafii, gerek İmam Hanefi gerek İmam Malik; hepsi de Allah'ın gökte tahtının üzerinde olduğunu söylemişlerdir. İmam Azam da söylemiştir, İmam Malik de.
Bu konuyla ilgili bilgiyi İmam Beyhaki'de de görüyoruz. Özeti şudur:
➡️ Ebu Hanife kendisine "Allah nerededir?" diye soran kadına: "Allah Subhanehu ve Teala semadadır, yerde değil." cevabını verdi. Bunun üzerine adamın biri: "Peki, Allah'ın: "O bizimle beraberdir." (Hadid, 57/4), sözüne ne dersin?" deyince: "Bu, senin bir kimseye mektup yazıp 'Ben seninle beraberim.' demen gibidir. Halbuki sen onun yanında değilsin." cevabını verdi.
📗[Beyhaki, el-Esma ve's-Sıfat, 2/238]
➡️ 2) Biz "Allah göktedir" derken bulutların üstünde oturuyor demiyoruz. Allah göğün 7 kat üzerindedir, ki orada da zaman ve mekan yoktur zaten. Bu yüzden biz "Allah göktedir" deyince Allah'a mekan isnat etmiş olmuyoruz, sadece Allah'ın söylediği şeyi tekrar etmiş oluyoruz.
➡️ 3) Diyanete gerçekten güveniyor musun? Ayetleri eğip büküp başka anlamlara getiren, yalancı diyanete? Yazık, gerçekten üzücü.
Ve son olarak sana Ebu Bekir'in bu sözünü bırakıyorum:
"𝐄𝐠̆𝐞𝐫 𝐢𝐛𝐚𝐝𝐞𝐭 𝐞𝐭𝐭𝐢𝐠̆𝐢𝐧𝐢𝐳 𝐢𝐥𝐚𝐡 𝐬𝐞𝐦𝐚𝐝𝐚𝐤𝐢 𝐀𝐥𝐥𝐚𝐡𝐬𝐚, 𝐨 𝐨̈𝐥𝐦𝐞𝐦𝐢𝐬̧𝐭𝐢𝐫." ☝️
Madem öyle, neden okullarda bizlere, mekandan münezzehtir. Öğretiliyor. Neden hak mezhepler 4 tanedir. Diyip, selefilik bahsedilmiyor? Ayrıca tanıdığım sofiler. Şaafi olan vardı. Hanefi olan
➡️ Çünkü Türkiye yanlış biliyor.
🇸🇦 Mesela Mekke'deki okullarda da Allah'ın gökte arşının üzerine olduğu öğretiliyor. Eğer şehirlerin anası Mekke'de doğmuş olsaydın sana okullarda Allah'ın gökte arşının üzerinde olduğu, mezheplerin olmadığı öğretilecekti.
⏺️ Şimdi sen seç: Laik Türkiye'nin öğretisi mi? Mekke ve Medine'nin öğretisi mi? Karar senin.
Ama bu hadisi de unutma ⬇️
🏝️ Resulullah (sav) buyurdu ki: "İnsanlar hayırda da şerde de 𝗞𝘂𝗿𝗲𝘆𝘀̧'𝗲 𝘁𝗮̂𝗯𝗶𝗱𝗶𝗿."
📗[Kütüb-i Sitte, Müslim, İmaret 3; (1819)]
Kureyş. Mekke, medine demek değil ki. Mekke medine, hicaz diye bilinir. Kureyş bir aşiretin ismi, peygamber efendimizin dedelerinden birinin ismi kureyş. Kureyş oğulları diye bilinir. Kureyş suresi de vardır. Teşekkürler
Tamam işte Kureyş ailesi şu an Mekke'de yaşıyor. Mekke halkı da Selefi.
Ayrıca Doğu halkının kıyamete kadar hak üzere olacağına dair de hadis var.
🏝️Resulullah (sav) buyurdu ki:
"Garb / Doğu halkı, kıyamet kopuncaya kadar hak üzerinde galip gelmeye devam edecektir."
📗[Kütüb-i Sitte]
Birincisi kureyş kabilesi, tunus tarafına, kuzey Afrika'ya göç etti.
İkincisi mekke halkı selefi değil. Çoğu hanbeli, ve diğer mezheplerden, göçmenler barındırıyor. Kral selefi diye, mekke halkı da selefi sanma. Arap kralı selefi oda Amerika'nın adamı. Hadiis şerifde doğu halkı diyor. Arabistan'ın doğusu yani. Orta Asya türk devletleri. Orta Asya'ya bakarsan çoğunlukla hanefi mezhebi. Hatta mehti zaman'ında horasandan gelecek orduyu bahsediyor. Doğu halkından bahsedilen, mekke medine değil. Peygamber efendimiz mekkedeyken, medine kuzeydeydi. Medinedeyken de mekke güney'de idi. Doğu halkından kasıt. Horasan halkı olduğunu düşünüyorum. Maşallah her şeye verecek cevabın var. Bazen yazmak istemiyorum ama, hadisleri, ayetleri çarpıtıyorsun, yazmak zorunda kalıyorum. Ayrıca. Bu yorumları okuyan üçüncü kişiler olacaktır. Onların kafası karışmasın diye belirtmek zorundayım.. Selefilik hak olsaydı, ümmetin çoğu selefilik üzere birleşirdi zaten. Tarihe bakınca da, selefilik hiçbir devletin inancı değildi. Her devletin bir mezhebi vardı. Selefilik azınlık olarak varlığını sürdürdü.
Okadar alim, geldi geçti, okadar hafıs geldi geçti. Bunlar senin verdiğin ayetleri görmediler de mi. Allah gökdedir ya da heryerdedir. ya da münezzehtir diye bölündüler. Bugün bile Dünya alimlerinin pek azı selefidir. Onlarda bakarsan sofilere kurşun sıkan, işid gibi yapılar kuran, ya da üye olan, arabistandan fonlanan. Arabistan da amerikadan fonlanıyor. Küçük amerika , Arabistan krallığı. Okadar güçlüler, israile dur diyemiyorlar. Arabistan'ın mezhebini destekleyelim de, Amerika'ya çıt çıkarmayın, israile karşı olmayın, anca müslümanlara şirk ehli, bidat ehli diyin. Müslümanlarla çatışın. Kendi içinizde bölünmeyin diyorsunuz. Bölünen sizsiniz. Müslümanların hepsi bidat. Okadar hafıs ayetleri görmüyor. Allah'ın gökde olduğunu bilmiyor. Siz biliyorsunuz aferim. Ayrıca ben takvaya ve sevgiye bakarım selefilere baktığımda, ne takva, nede aşk görüyorum. Anca düşmanlık ve kin görüyorum. İlahi Aşkı ve takvayı sofilerde görüyorum. Selefi YouTube yayıncılarına bakarsan, kafada takke yok bişey yok. Sakal up uzun, ve arap entarisi. Onun yerine takke takan sofileri daha sünnete uygun görüyorum. Siz ehli sünnetiz diyip sünnete uymayanlarsınız
🤣🤣🤣 Birincisi gerçekten bu bilgileri nerden uyduruyorsun? Koskoca Kureyş, Mekke'yi Medine'yi terk edip Tunus'a gitti öyle mi? O zaman Peygamberin soyundan gelecek olan Mehdi neden Medine'de çıkacak (hadislere göre)? Söylediklerin o kadar mantıksız ki, resmen kafandan uyduruyorsun🤣🤣🤣
➡️ Mekke halkı Selefi değil mi?🤣🤣🤣🤣 Ne kadar cahilsin, Suudi Arabistan halkının hepsi Selefi. Mekke ve Medine dahil. Bilmiyorsan araştır ya. İnternete "Suudi Arabistan halkı Selefi mi?" yazsan bile cevap çıkacak, kusura bakma ama bu ne cahillik?😨
➡️ Resulullah'ın Doğu derken de kastettiği Arabistan, Yemen, Katar, Umman 🆚 Çünkü Peygamberimiz bu sözü söylerken daha Orta Asya Müslüman bile olmamıştı, Cengizhanlar cirit atıyordu. Neden o zamanlar daha Müslüman bile olmamış Orta Asya için söylesin?🤣 Amerika için "Amerika kıyamete kadar hak üzere olacak" demek gibi, halbuki daha Amerika Müslüman bile değil🤣
➡️ Ve son olarak, vallahi biz Sünnete aykırı olan hiçbir şeyi yapmıyoruz. Resulullah veya sahabeler selâ okumadı, biz de okumuyoruz. Resulullah veya sahabeler Mevlid Kandili kutlamadı, biz de kutlamıyoruz. Resulullah veya sahabeler ölünün kabrine gidip Kuran okumadı, biz de okumuyoruz. Resulullah veya sahabeler ölünün kabrinin üstüne türbe dikmedi, biz de dikmiyoruz. Asıl bunları yapan, Sünnete aykırı davranan; bir de utanmadan kendine Sünnet Ehli diyen sizsiniz. Allah kıyamet günü bunları yüzünüze çarpacaktır.
Kureyş halkı, dünyanın birçok yerine göç etti, mekkeden mehti çıkacağı doğru ama büyün kureyş halkı vahabi değil. Arabistan kralı vahabi, halkı farklı mezheplerden. Yemen dediğin yer, Arabistan'ın güneyi, doğusu değil. Arabistan'ın doğusunda katar var, oranın itikatı da selefi, vahabi değil. Peygamber efendimiz, geleceği biliyordu, Horasan'ın müslüman olacağını önceden biliyordu, Moğollar ile savaşılacağını önceden bildirdi. Horasan ve orta Asya türk devletleri, ile ilgili hadisi şerifler var. Bu bölgeler yüzde yüzü müslüman oldu. Bana göre doğu halkı dediği, orta asya halkı, sana göre, Arabistan'ın doğusu olsun, katar halkı olsun, katar halkk ehli sünnet bir halk, selefi vahabi değil. Arabistan şu an müslüman gibi davranmıyor. Amerikanın uşağını yapıyor. Müslümanlara bi katkısı olmadı. Ülkedeki bütün türbeleri yıktı. 1800 lü yıllarda ortaya çıktı, selefi akımı, Osmanlı'ya hainlik yapıp, kendi devletini kurdu, ülkede ne kadar türbe varsa yıktı. Müslümanlara bidat ehli, şirk ehli demekden, müslümanlari bölüp, ayette, bölünmeyin buyurmasına karşı, böldü milleti. İşidi kurdurdu. Terörü sağladı. Tüm dünya ülkeleri mezara gidip kuran okurken, bunlar peygamber efendimiz böyle bişey yapmadı diye, uydurdular bişey. Türbe düşmanlığı yüzünden, peygamber efendimizin türbesini de yıkmak istediler. Şirk diye. Asıl bunları yapanlar. Müslümanlara bidatsiniz. Şirksiniz diyenler. Kıyamet günü napacaklar acaba.
Suleyman Cakır Istanbulun selefisıdır bıat edın
Süleyman çakır kim lol
Babası cami avlusunda gozlerı onunde vurulmus , sokakta tavuk pılav satarak anasını bacısını gecındırmıs kardesını doven zabıtayı bıcaklayıp hapıse gırmıs bı rızelıdır kendısı. Laz Zıyanında damadı olur