Resmi yazışmalarda en çok hatalı yazılan 105 kelime açıklandı. Siz en çok hangi kelimede hata yapıyorsunuz?
Resmi yazışmalarda en çok hatalı yazılan 105 kelime açıklandı. pic.twitter.com/MfKwpppjIP
— BPT (@bpthaber) May 10, 2024
Resmi yazışmalarda en çok hatalı yazılan 105 kelime açıklandı. Siz en çok hangi kelimede hata yapıyorsunuz?
Resmi yazışmalarda en çok hatalı yazılan 105 kelime açıklandı. pic.twitter.com/MfKwpppjIP
— BPT (@bpthaber) May 10, 2024
Bazılarını hiç kullanmadığımı fark ettim.
Hizmetçi ve hizmet içi farklı kelimeler. Bunların nasıl yanlış kullanıyorlarmış? Onu anlamadım. Ayriyeteni ben de kullanıyorum. Ayrıcayı da kullanıyorum. Yani ağızlarda ayriyeten kelimesi var. Bu şey gibi olmuş : anne - ana
Müddet süre, mühlet vade diyor TDK'nin sözlüğü. Kullanımı mı yanlış bunun? Yoksa karıştırıp birbirinin yerine mi kullanıyorlar? Ben, kullanıyor muyum birbirinin yerine? Bilmiyorum.
Kullanmamış olduğum kelimeler hakkında yorum yapamayacağım ama kullandığım kelimelerin yazımınında hata yok bende.
Hiçbir kelimeyi yanlış yazmıyorum. Mütevazı nın bile i ile değil ı ile yazıldığını biliyorum mesela ama bunlar hiç bir işime yaramıyor keşke her şeyi yanlış yazsam ama mutlu olsam anlıyor musunuz djnddn
Cevap
29Cevap
Ben genellikle özel bir kelime de hata yapmam.. eğer çok hızlı yazarsam bazı yazım yanlışlarım oluyor. ama geri düzeltiyorum.
Bu sitede “yalnız” kelimesini yazmayı bilmeyenlerin sayısı, bilenlerin sayısının önüne geçmiş. Türkçeyi yirmi sekiz harf kullananlar, ğ harfinin varlığından habersizler.
Göz attım, kullandıklarımın hepsini doğru yazıyorum. Çok dikkat ederim, emin değilsem imla klavuzuna bakarım. Ama "söz konusu" ifadesini hala birleşik yazıyor geneli.
Klavuz değil kılavuz.
@ananaslıpopkek00 resmi yazışmalar ve oradaki ifadeler için yazmıştım. Orada kılavuz var da ben mi görmüyorum. Ayrıca burası resmi yazışma değil, burada o kadar dikkat etmiyorum.
Peki
Yoo yormuyorum zaten. Arkadaş öyle diyorsa öyledir.
@KaranlıkMYHEART ben kendisine teşekkür bile ettim. Ama ancak gül sen.
Tekrar teşekkür ediyorum @ananaslıpopkek00
Ağlamam mı lazım
Teşekkürler
Ben bir çok şeyi yanlış yazıyorum ya dil ve anlatım da yazım kuralları konusunda hep başarısızdım bir önemi olduğunu da düşünmüyorum
Şaşırdığım kelimeler var.
Ama en çok şaşıran evraklar-evrak oldu. Nasıl yani? Evrak çoğul bir kelimemi oluyor?
Arapça'da varak yaprak demək. Evrak çoğuludur, yapraklar anlamına gəlir.
@Алеся_Хира Bilmiyordum bunu. Teşekkür ederim.
Rica edərim...
@Алеся_Хира Yalnız biliyorsun dil organik yaşayan bir organizmadır. Bizde bu evrakları al, evrakları götür, evrakları tamamla, evrakların nerede? gibi çok kullanımı var. Yani artık kelimenin kökü "evrak" çekim eki alarak "evraklar" kelimesine dönüşmüş durumda.
Tabiki, TDK sanırım Arapça'ya görə alıyor günlük kullanıma görə değil.
örnek deyil diyen mallar var daha buna benzer şeyler millet artık dilden anlaşmaktan çok geçimle alakalı
Yazım yanlışı yapmamaya oldukça dikkat ediyorum.. O yüzden 1-2 tane sözlük uygulaması var telefonumda, şüphelendiğim her kelimeyi buradan doğruluyor..
Artırmak kelimesini yanlış biliyormuşum artık doğrusunu öğrendim
Resmi öyle yazılmaz resmî diye yazılır hatanızı söyliyim dedim djdnxjsnxj
Bazı kelimeleri hemen google den bakıp öyle yazıyorum dikkat etmeye çalışıyorum
Elimden geldiğince dikkat ediyorum ama bazo doğru bildiğim yanlışlar varmış.
Beynim otomatik düzeltiyor ama bazıları var ne yazdığını kendisi bile okuyamaz
Hangi kelimede hata yaptığımı bilsem zaten hata yapmazdım ki
Birde "Herkes" Kelimesini "herkes" Yazanlar 🤦♂️🤦♂️
Genelde dikkat ederim. Tahammül edemediğim bir konu.
Burada bir çocuk vardı yanlış yazanlara giydirirdi mühendisti. Ne oldu TDK başkanı oldu mu acaba o geldi aklıma jajsjaja
Baldiza mesaj atıyordum ben sildim yazarken bi an gönderdim bi baktım siiittim yazmışım
Dikkat ederim ben hatta sırf yanlış olmasın diye yavaş yazıyorum
Bari 10 tanesini yazsaydın 😂 da soyleseydik
Yazim yanlışı nadir yaparim
Özellikle ayrı yazımlarda hata yapıyorum
Fazla kelime hatası yaptımı düşünmüyorum
Tafsiye ❌
Tavsiye ✔️
öyle bildiğim bir hatam yok
Yazsaydınız şuraya ya
Garı mı karı mı 🤣🤣🤣
🤣🤣🤣
Umurumda değil açıkçası