Mehmet Şimşek'in bu analizi hakkında düşünceleriniz neler

Mehmet Şimşek'in bu analizi hakkında düşünceleriniz neler

Ekonomiyi Akp batırdı. Zira Türk ekonomisi genel olarak şöyle özetlemem gerekirse ;
1929-1938 Yılları , en parlak olduğumuz dönemdi. 1939- 2002 na kadar kendimize yetıyorduk ve çöküş 2002 AKP den sonra başladı. Artık , kendimize yetebilen bir ülke de değiliz. Detaylı belgeli olarak şöyle anlatmam gerekirse;
Ekonomik rakamlara bakarsak, ülkenin malvarlığını satmadan kendi kaynaklarımızla büyüme yoluyla; 1929-1947 arası hep cari fazla vermişiz. 2. Dünya savaşına özgü, açlık olmuş. Çünkü erkekler askerliğe alınınca, tarımda çalışacak nüfus azalmıştı. Ekonomide asıl bozulma , Adnan Menderesin ülkeyi aşırı borçlandırmasıyla başladı. Bir tane bilimsel makele atayım, bu paragrafı bitirmeden
https://dergipark. org. tr/en/download/article-file/1233512 Atatürk ve İnönü döneminde ekonomik başarıların, Adnan Menderes döneminde nasıl batırıldığı, detaylı ele alınmış.
Yine de 2002 ye kadar, kendimize yetiyorduk. Bir memur maaşıyla, 10 kişi geçiniyordu, şu an ise; üç kişi ancak geçiniyor. Zira AKP;
-Atatürkün kurduğu tüm fabrikaları sattı ve böylece yerli üretimi bitirdi
-Madenleri yabancılara borç karşılığı sattı ve böylece yerli maden kalmadı
-Hibrit tohumu, kimyasal gübre ve ilaçlı tarımı zorunlu hale getirdi. Böylece tarım maliyetleri, hızla arttı. Çiftçi kazanamamaya başladı ve tarımı bıraktı. Köyler, böylece büyük oranda boşaldı
- Tarıma bağlı sanayi de tamamen çöktü.
Yani kendimize yetebilen bir ülke iken, her şeyi ithal etmek zorunda kaldık ve bu da dövize bağlı olmamıza neden oldu. Bu da hayat pahalılığına ve dışa bağlı kalmamıza neden oldu. Bir savaş çıksa, aç kalırız aç. Çünkü Gübreyi, ithal ham maddelerle üretiyoruz. Gübre olmasa, ekim yapamayız.
Muhalefet iktidara gelse, bu krizden çıkması çok zor görünüyor. Önce sığınmacılar gönderilecek ki kıt kaynaklar bize yetsin. Sığınmacılar da gönüllü gitmez. Sığınmacıları gönderebilsek bile, tarım ve sanayinin 1990 lardaki duruma dönmesi ve kendimize yetebilir hale gelmemiz; 10 seneyi rahat bulur. Geleceğimizi, hiç parlak göremiyorum. Ama yine de bir Mustafa Kemalin Askeri olarak , ülkemdeyim ve mücadele edeceğim. Tanrı, yardımcımız olsun
Bak biz bunu bilmiyorduk yeni öğrendik tabii ki bir kola bile 50 lira olunca ben de diyordum ki acaba 5 lira 50 lira mı oldu tüh Yeni fark ettik Allah razı olsun kendisinden, ancak bu kadar güzel dalga geçilebilirdi
Cevap
7Cevap
Mehmet Şimşek söylüyorsa doğrudur. Biz şimdiye kadar enflasyonun yüksek olduğunu bilmiyorduk. İyi ki Mehmet bey söylemiş. Yoksa nereden bileceğiz?
Aman neyse ne. Enflasyon gelir geçer. Bunlar hep dış mihrakların oyunu. Onların dolarları varsağğ, bizim allahımızzz varrr. Soğan ekmek yerizzz, reisi yedirmeyizzz eyvallahhhh.
Bfgvcfvc tüh ya biz bilmiyorduk öyle mi olmuş haa zeka küpü üffff, Ben doğduğumdan beri enfeksiyon var zaten yeni bir şey değil bu son zamanlarda daha çok artı tek sebebi Erdoğan iyi akşamlar.
Evet halka tekrardan saplayacaklar hazır olun gözü neye diktiler acaba
Kıdem tazminatlarından endişe ediyorum
Ona gözü diken ilk kişi idi bu şimşek
Yine gündeme gelir ama. halk hak ediyor alsın herseyini alsın halkın elinden hak etti bu halk surunsun daha çok.
Açlıktan ölüyoruz deseler oturur izlerim o derece
Bunu söylemek için saçları dökmeye gerek yoktu aslında
Ya çen enflasyon ne demek biliyo mydun ya sayın şimşek 😒
sen ne işe yarıyorsun o zaman dfadfasdfas
vatandaşa çökeceklerine kendi çevrelerine ayar verseler herkese para kalacak oysa ki
Ben şok aman tanrım bu kadar olağanüstü bir analiz nasıl yapıldı bence çok ileri teknoloji kullandılar yoksa kimse bilmezdi bunu
Bildiğimiz bir şeyi neden açıklıyor bu?
Bakan Sonuçta Öyle diyorsa öyledir
tabi kader olarak 👍
ağam bizle eğleniyi
Bilmiyoruduk ya
Bizimle daha ne kadar alay edecekler
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?