Doğu Karadeniz'deki bir şehirde yaşıyorum. Burada yokuş ve engebeli arazi çok fazla. Çok fazla nem var. Çok yağmur yağıyor. Çok fazla yeşillik var. Köyümün altından dere akıyor. Her gün, dere şırıltısı duymaktan bıktım. Her yerde, gözünün alabildiğince yeşillik var. Bu yemyeşil manzaradan bıktım artık. Her yerde su var. Her yerde dere, göl, çay, çeşme ve su pınarları var. Bu kadar sulak bir yerde yaşamaktan bıktım. Sürekli ot, çiçek, bitki, toprak kokusu oluyor; özellikle yağmur yağdıktan sonra. Bu kokulardan bıktım artık. Neymiş, buranın havası temizmiş. Ben bıktım bu temiz havadan. Her yerde çiçekler, otlar, meyve ağaçları var. Çok sakin bir yer, hiç gürültü olmuyor. Genelde, dere şırıltısı ve hayvan sesleri (kuş, çakal, köpek, kurbağa, cırcır böceği, horoz, inek, koyun vb.) oluyor. Bu durum, artık çok sıkıcı bir hal almaya başladı. Ama memleketimi çok seviyorum, memleketimden ayrılmak istemiyorum. Sizce ne yapmalıyım?

Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Cinsel Yaşam
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
3Cevap
O kadar yasanır olsa batıda bu kadar doğu karadenizli olmazdı zaten. Kaç, kurtul.
Burada iş imkânı çok az olduğu için Batı'ya göçüyorlar. Yoksa yaşanılabilir bir yer. Ama ben, yeşil manzaradan bıktım. Ama memleketimi seviyorum, burayı terk etmek istemiyorum.
Aslinda çok daha detayli ama basit cevaplari var. Sadece iş değil hatta özellikle kadınlari, aile işinden kaçıyor. En imkanli ailenin kızları bile, dönemsel de olsa araziye götürülüp, erkeklerden fazla çalıştırılıyor. Kultürel durumlar...
Evet, biraz öyle ama bizim köyde erkekler de kadınlar kadar çalışıyor. Karadeniz'de, en zengin aileler bile yazın gidip fındık topluyor. Ben de işten güçten bıktım, yoruldum ama yapmak zorundayım. Biz ekip biçmezsek, köylü ekip biçmezse ülkemiz, tamamen dışa bağımlı hale gelir. Buradaki sorun, benim, yeşil Karadeniz manzarası ve dere şırıltısından bıkmam ama memleketimi çok sevdiğim için memleketimden ayrılamamam.
Bahsettiğim de buydu. Ek olarak fındiğın ülkeye bir kaykısı yok. 1 e dışarı satılıp 10 a geri alıyoruz.
En başta yazdim; rahatsızsan kaç kurtul.
ben yaşamak isterdim bu manzara
Siz nerede yaşıyorsunuz?
van
Van'dan selamlar
Aleykümselam
doğu yaşamak ister miydin
Karasal iklimde yaşamak istemezdim. Çok sert bir iklim.
anladım ben alışığım eskisi gibi kış yok maalesef bu sene ama çok yağış aldı
çiçekler kayısı erken çıkmaya başladı
Evet, bu sene çok sıcak ve kurak geçti maalesef.
x.com/GamzeYorukhan/status/1786241563242185051
Bilgilendirme için teşekkür ederim.
Siz ne istiyosunuz abi
Ne istediğimi ben de bilmiyorum.
Kahraman Ordu mu yoksa
Hayır
Neresi ki
Doğu Karadeniz
Şaka yapıyorsun 😂😂😂😂
Hatta, Karadeniz'e kıyısı var ve Karadeniz iklimi yaşanıyor. En çok yetişen tarım ürünleri fındık ve çay.
Doğu Karadenizde en çok fındık ordu ve Giresun da yetişir onun dışında samsun eh işte
Bu da harbiden dertmiş