Her gün medyada bir ölü çocuk haberi aldığınızda mesela ne düşünüyorsunuz o an merak ediyorum.
AI Persona’ya Sor
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
Belediyeler sokaktaki hayvanları beslemekle ve kısırlaştırmakla yükümlü. Hayvan yılda defalarca kez doğum yapıyor, sonra yavrular büyüyor 10 tane yavru varsa hepsinden bi 10 tane daha çıkıyor, böyle böyle popülasyon artıyor... Tek bir hayvan öldürmek sadece tek bir hayvan öldürür. Ama bir hayvanı kısırlaştırmak hem acımasızca değildir hem de 10 yılda doğacak yüzlerce hayvanın doğmasına engel olur. Kısırlaştırma işleminin uyutma (yani öldürme) işleminden daha ucuz olduğunu da belirteyim. Kaldı ki çoğu belediye sokağa mama koymaktan aciz, kısırlaştırmayı geçtim hadi. Hayvanın karnı tok olsa yatacak bir kenara. Hayvansever derneklerin videolarına bak mesela. 20-30 kişilik köpek sürüsünün içinde geziyorlar bir tanesi de saldırmıyor. Neden? Çünkü karınları tok. Hayvan boş yere kimseye saldırıp kendi canını tehlikeye atmaz. Yani köpek saldırısıyla gelen ölüm ve yaralanmaların hepsi devletin ve belediyelerin suçudur. Hayvanlar suçsuz.
Hayvan kısırlaştırılsa bile yeri sokak mıdır bu birinci sorum peki devlet 10 milyon veya 20 milyon köpeğe bakmak zorunda mı itlaf etmicekse. Madem bu kadar merhametli ülkeyiz peki bizden daha gelismiş medeniyet yüksek ülkelerde neden itlaf ediliyor
Bu arada hayvanın aç veya tok olmasıyla alakası yok şu an işe olgusal değil duygusal olarak bakıyorsun buda konuyu çıkmaza sokuyor. Köpeğin saldırması aç olmasıyla alakası yok bu onun alan savunmasıdır. Sürü oluşturur ve içlerinden bir alfa olur alanına giren herkese saldırır.
Konuyla alakalı kaç tane makale okudun veya araştırma yaptın bilmiyorum ama bu işin rant kısmıda var. Mama fabrikalarının sahiplerinin bir kaç siyasi kişinin elinde olduğu hakkında söylentiler var
Hayvanların yaşam alanını istila eden bizleriz. Kaldı ki kediler köpekler vs. yıllar yıllar önce insanlarla yaşamaya alıştı, evcilleştirildi. Zaten hiçbir hayvansever hayvanların yaşam alanının sokaklar olduğunu iddia etmez. Sokaklar kedi köpek dolu olsun istemez. Hatta sırf çoğalmasınlar diye devletin işini üstlenip kendileri sokak hayvanlarını toplayıp kısırlaştırırlar. Bir bakıma biz de sokakta hayvan istemiyoruz ama sokaktaki hayvanlara ne olacağını da düşünüyoruz, bencil olamıyoruz. Devlet 10-20 milyon köpeğe bakmak zorunda değil diyorsun ama dışarıda 10-20 milyon köpek olmasının sebebi yine devlet? Kısırlaştırma yapılsa sokakta başıboş hayvan dolanmaz. Barınakların hali ortada zaten. Hepsi ölüm kampı. Bari barınaklar yaşam şartlarına uygun olsa barınağa kendi ellerimizle bırakırız ama yok. Bu düzenle ne hayvanlar ne insanlar rahat nefes alamaz. Kısırlaştırma, besleme, ve uygun barınaklar tek çözüm. Saraya giden paralar buraya gitse sorun kalmayacak.
Evet yapısal olarak saldırgan olanları da var ama barınaklarda ölüme terkedilmesine gönlümüz razı değil. Zaten psikolojisi bozuk köpekler insanların yarattığı travmalar sayesinde bu şekildeler. Hayvana şiddetin cezası olsa bunun da önüne geçilebilirdi ama gel gör ki insan öldüren bile serbest. Bu ülkeden bir d1ck olmaz. Açlık veya toklukla alakası yok diyorsun ama gayette var. Dediğim gibi derneklerin besleme videolarını izle. 100 tane köpek varsa biri de saldırmıyor. Toklar çünkü. Gerek yok.
şu an kast ettiğim konuya geldik ama devletin bu konuyu çözememesinde bir faktörde kendini hayvansever diye adlandıran hastalıklı bir kesim benim yaşadığım alanda bile o kadar şikayete rağmen toplanmıyor. hayvanseverler karşı çıkıyor. Bu şekilde çoğaldığı için barınak ve beslenme işi olmuyor. Atatürk te toplatıf itlaf edilmesi i istemişti anca bu şekilde kontrol altına alabilirsin.
Kısırlaştırıcaklarını bilsek kendi ellerimizle veririz zaten hayvanlarımızı. Ama uyutuyorlar. Dediğim gibi uyutmak kısırlaştırmaktan daha pahalı ve etkisiz. Toplatıp toplatıp öldürüyorlar ne yapalım? Alın götürün mü diyelim?
Tekrar söylüyorum tokluk ve açlıkla alakası yok bununla alakalı veterinerler ile konuşabilirsin veya açıp köpek psikolojisi hakkında kitap okuyabilirsin. Köpek yırtıcı bir hayvandır. Özellikle beslenilen yeri kendi bölgesi olarak görür oraya işer. İşaretler ve sürü oluşturur içlerinden biri alfa olur.
İtlaf bütün modern ülkelerde yapıldı bunu mustafa kemal atatürkte yaptı. Çünkü bazen olaylara olgusal bakmamız gerekiyor
Barınağa götürülenler yüksek hijyensizlik ve açlıktan hastalanarak ölüyorlar. O yüzden karşıyız. Yoksa istemez miyiz güvenli yerde olsunlar mamaları suları önlerinde olsun?
Köpek yırtıcı hayvan diyorsun e tamam biz de sokaklar köpek dolu olsun demiyoruz zaten. Ama aşırı popülasyonun önüne geçilecekse uyutma değil kısırlaştırma yapılmalı. İşin acımasızlık kısmını geçtim, vicdansızın önde gideni bile mantığını kullansa kısırlaştırma der. Sen bir yerde 10 köpek öldürsen başka yerde bir kısırlaştırılmamış köpek 10 tane yavru doğacak. E ne anladım? Onun yerine daha ucuza 10 tane köpek kısırlaştırılsa onların bir yılda doğuracağı en az 100-200 köpek doğmamış olur. Ne oldu? Aşırı hayvan opülasyonunun önüne geçildi. Hiçbir köpek ölmedi. Hem hayvanseverler hem de hayvan sevmeyenler rahat etti herkes mutlu. Mis.
İyide o bütün medeniyeti gelişmiş insan ve hayvan haklarının en çok gözetildiği avrupa ülkelerinde itlaf uygulaması yapılıyor. Yapmayanlar ise hindistan orta doğu ülkeleri ve afrika ülkeleri gibi medeniyetin zayıf olduğu yerde yapılmıyor. Devlet bu kadar başıboş köpeği alıp ölene kadar barınakta tutup beslemeyi bilmiyor mu sence. Veya en merhametli bizmiyiz. Defalarca söylememe rağmen göz ardı ettiğin bir şeyi tekrar söylüyorum Mustafa Kemal atatürkün emriyle de itlaf işlemi yapıldı.
Birde kısırlaştırma işlemine itlafdan daha ucuz demişsin evinde hiç kedi köpek besledinmi bilmiyorum ama kısırlaştırma işlemi uyutma işlemine göre daha pahalı özellikle dişi hayvanlarda ve bunun çıkacağı maliyet sonucunda o yüzden uyutma işlemi yapılması konuşuluyor. Bugün bu kadar rahat konuşmanızın sebebi başına gelmemiş olması.
.. kendi çocukları kendilerinin ısırmayan her insan konuşur ne zamanki kendini veya çocuğunu ısırdı o zaman ver yansın ederler
Nefret ediyorum köpeklerden. Saldırgan şeyler kaç insanı çocuğu yaraladı. Gereksz duyar kasanlar bu köpekler yüzünden yaralanan ölen insanlara hc uzuldnu ve dusundgnu sanmıyorum