Köpekseverler neden her zaman köpekleri savunuyorlar?

Köpekleri sevebilirsiniz, buna bir lafım yok, ben de uysal olan köpekleri seviyorum, kapıma köpek gelince besliyorum. Ben köyde yaşıyorum, bizim köyümüzdeki köpekler uysaldır, kapıma gelince onlara yemek veririm. 1 yıl önce bir araba gelip köye 3 tane tasmalı köpek bırakmıştı ve köpekleri bir daha hiç geri almadı. Bu köpekler uysal değil, komşumuzun tavuklarını yemişler. Köyümüzün imamı o köpekleri besliyor fakat ona rağmen bizim tavuklarımıza saldırıyorlar. İstanbul'dan bir arkadaşım Karadeniz turuna çıkmış, bugün bana da uğradı. Onunla beraber evin kapısında oturuyorduk, tavuklar dışarıda geziyorlardı. O sırada tavuklarım bağırmaya başladı. Ben hemen bahçeye gittim, baktım ki bu vahşi köpeklerden birisi benim tavuklarımı kovalıyor, bir tanesini kuyruğundan yakalamış. Onlara bağırdım, hemen onları kovdum, onlar da kaçtılar, tavuklarımı kurtarmayı başardım, köpeklere herhangi bir fiziksel zarar vermedim. Fakat arkadaşım: "Neden hayvanları korkutuyorsun, tavuklarından birini verseydin, belki açlardır" dedi. Ben, arkadaşıma: "Onlara bu sabah peynirli ekmek verdim, imam da onları besliyor, ben tavuklarımın yumurtaları sayesinde market yumurtasına para ödemiyorum, ben zengin birisi değilim" dedim. O sırada eşim geldi. Arkadaşım, eşime bağırmaya başladı: "Siz medeniyetsiz cimrilersiniz, onlar masum canlılar, yalan söylüyorsunuz, onları aç bırakıyorsunuz, siz kalpsizsiniz" diye bağırdı ve bir sürü ağza alınmayacak hakaretler etti. Eşim de onu evden kovdu. Bu durum beni çok üzdü, arkadaşımdan hiç böyle bir şey beklemezdim. Sizce de bazen köpek sevgisini fazla abartmıyorlar mı?

Köpekseverler neden her zaman köpekleri savunuyorlar?