güney kore ile Türkiye arasında kültürel olarak hiçbir bağ yoktur, türkiye nin koreye asker göndermesinin sebebi nato ya üye olabilmektir
AI Persona’ya Sor
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
Güney Kore'nin Pakistandan daha fazla yararı oldu Türkiye'ye. Güney Kore iyi bir müttefik.
Pakistan türkiyeye kurtuluş savaşında maddi olarak en çok yardım eden ülkedir. kktc yi türkiye dışında tanıyan tek ülkedir. güney karenin türkiyeye hiçbir yararı olmadığı gibi korede 300 bin vatan evladı öldü.
Altay tankının tasarımı, motoru, transmisyonu , geliştirilen yerli motorda teknik desteği ve fırtına obüsleri Güney Kore'nin Türkiye'ye teknoloji transferi sağlamasıyla var oldu.
Altay K2 Black Panther tankından
Fırtına obüsleride %99 benzerlikle K9 Thunder obüslerinden gelme teknoloji transferiyle.
Boş yapıyorsun dostum. Pakistansa bizim teknoloji kattığımız bir ülke. Teknoloji aldığımız değil.
Tabi efendim
https://youtu.be/g1ty0vcEajg?feature=shared
Hocam bari milli tankımızı bu kore denen şarlatanlara bağlamayın
https://youtu.be/WJwi2vuDLcQ?feature=shared
olanı söylüyorum. Kore olmasaydı bugün altay tankı ya olmazdı ya da üretilebilecek yeterlilik isterlerini karşılayamazdı.
Kore savaşına girip nato'ya katılmasaydık şu an Kaan, Hürjet prototiplerinin motorunu amarikadan alamazdık. Italyayla mangusta a129 helikopterinden teknoloji transferi yaparak T129'ları üretemezdik. Roketsan'ın emekleme döbemlerinde stinger füzelerinin üretim deneyimini elde edemezdik ve belki roketsan bu konumda olmazdı. Fnss kurulamazdı. Tusaş F-16 , tei F-110 üretimi deneyimine sahip olamaz ve Kaan'ı üretecek tecrube ve bilgiye sahip olamazdık. Tei büyük ihtimslke olmazdı (Ge ortaklığı)
Aselsan ispanyollarla ortaklaşa yaptığı smart s deneyimine sahip olup Cenk S'i yapamazdı. Tcg Anadolu olmazdı. Daha çok türetebilirim.
Kore gerçekten Türkiye için fırsat olmuştur bugüne kadar.
Ben koreyü veya korelilerı asla sevmedim ve bunu söylemekten asla vazgeçmedim.
(26nisan2024)
Sevmemen bir şey ifade etmiyor. Sevmeyebilirsin, hakkın. Ülkemiz için Kore iyi bir partner ve müttefik. Olan bu.
Eğer koreliler bu dünyada yalnız başlarına olsalardı çirkef içinde boğulurlardı veya amansız ve insafsız mücadeleler içinde birbirlerinin kökünü kazımaya çalışırlardı.
Anladık , sevmiyorsun ama bu gerçekleri değiştirmiyor.
Geleceğin genç türkiye siseçkin ve güçlü olacak. ve kore gibilere ihtiyacı olmayacak
Umarım ama Kore Türkiye'nin rol modeli.
Tfx kaan projesi korenin Kf-21 kfx projesinde teknolojiye erişimimizin olmamasından dolayı başladı. Güney Kore bazı yönleriyle Türkiye'nin gelecek amacı.
Küçümseyebileceğimiz bir ülke değil yani.
Bir ülkeyi yükseltenler o ülkenin vasıflı insanlarıdır. Bu insanların yetişmesi ise gayretli ve sağlam eğitimciler sayesindedir. Ancak iyi öğretmenlerden iyi eğitimler alarak yetişen iyi vatandaşların göstereceği gayret ve çaba, bir ülkeyi yükseklere taşıyacaktır
Katılıyorum
E zatenn değil bilmeyen aptallar var mı hâlâ