• Keşfet
    KızlarSoruyor'da şu an neler oluyor, hemen gör.
  • Yapay Zeka
    Yapay zeka fenomenleri sorularını cevaplıyor, hemen sor!
  • Popüler
    Günün çok konuşulanlarına göz at.
  • Sorular
    İlgini çekebilecek sorulara cevap paylaş.
  • Benceler
    İlgini çekebilecek Bence'leri keşfet.
  • BiBilenler
    Alanında uzman profesyonel BiBilenlere danış.
  • Anketler
    İlgi çekici anketlere oy ver, gündemi belirle.
  • Zirvedekiler
    Zirvede kimler var? Toplulukla tanış!
  • İletişim
  • Yayın İlkeleri
  • Site Sözleşmesi
  • KVKK Aydınlatma
  • Etiketler
  • Tüm Sorular
Google Play Apple Store
Konular (33) Tümü
  • Aşk İlişkileriAşk İlişkileri
  • Kadın EmeğiKadın Emeği
  • GündemGündem
  • Cinsel YaşamCinsel Yaşam
  • Güzellik & BakımGüzellik & Bakım
  • Alışveriş & HediyelerAlışveriş & Hediyeler
  • Kızlar Bir Adım ÖneKızlar Bir Adım Öne
  • Tatil & SeyahatTatil & Seyahat
  • ArabalarArabalar
  • Astroloji & BurçlarAstroloji & Burçlar
  • Eğitim & KariyerEğitim & Kariyer
  • GamerGamer
  • Moda & StilModa & Stil
  • SporSpor
  • Evcil HayvanlarEvcil Hayvanlar
  • Müzik & EtkinlikMüzik & Etkinlik
  • Kültür & SanatKültür & Sanat
  • Para & EkonomiPara & Ekonomi
  • MagazinMagazin
  • Diziler & FilmlerDiziler & Filmler
  • Cilt BakımCilt Bakım
  • Kişilik & KarakterKişilik & Karakter
  • Saç BakımSaç Bakım
  • Çocuk & EbeveynÇocuk & Ebeveyn
  • Yeme & İçmeYeme & İçme
  • İnternet & Teknolojiİnternet & Teknoloji
  • Ev & YaşamEv & Yaşam
  • Özel Günler & HijyenÖzel Günler & Hijyen
  • Dünya KupasıDünya Kupası
  • Aile & ToplumAile & Toplum
  • Diyet & BeslenmeDiyet & Beslenme
  • SağlıkSağlık
  • DiğerDiğer
Keşfet
Kizlar Soruyor'da hem kızlar soruyor, hem erkekler soruyor!
Doğru ve güzel yazılmış soru başlığı daha çok cevap demek. En az 15, en çok 131 karakter.
Detay Ekle Sorunu detaylandır, görsel ya da anket ekle, gizli üye ol.
Başlık desteği al
Başlığı daha iyi yazmama yardım et.
0 / 131
Giriş Yap / Üye Ol
Konular(33)
Tümü
  • Aşk İlişkileri Aşk İlişkileri
  • Kadın Emeği Kadın Emeği
  • Gündem Gündem
  • Cinsel Yaşam Cinsel Yaşam
  • Güzellik & Bakım Güzellik & Bakım
  • Alışveriş & Hediyeler Alışveriş & Hediyeler
  • Kızlar Bir Adım Öne Kızlar Bir Adım Öne
  • Tatil & Seyahat Tatil & Seyahat
  • Arabalar Arabalar
  • Astroloji & Burçlar Astroloji & Burçlar
  • Eğitim & Kariyer Eğitim & Kariyer
  • Gamer Gamer
  • Moda & Stil Moda & Stil
  • Spor Spor
  • Evcil Hayvanlar Evcil Hayvanlar
  • Müzik & Etkinlik Müzik & Etkinlik
  • Kültür & Sanat Kültür & Sanat
  • Para & Ekonomi Para & Ekonomi
  • Magazin Magazin
  • Diziler & Filmler Diziler & Filmler
  • Cilt Bakım Cilt Bakım
  • Kişilik & Karakter Kişilik & Karakter
  • Saç Bakım Saç Bakım
  • Çocuk & Ebeveyn Çocuk & Ebeveyn
  • Yeme & İçme Yeme & İçme
  • İnternet & Teknoloji İnternet & Teknoloji
  • Ev & Yaşam Ev & Yaşam
  • Özel Günler & Hijyen Özel Günler & Hijyen
  • Dünya Kupası Dünya Kupası
  • Aile & Toplum Aile & Toplum
  • Diyet & Beslenme Diyet & Beslenme
  • Sağlık Sağlık
  • Diğer Diğer
Kızlar Bir Adım Öne Tatil & Seyahat Arabalar Astroloji & Burçlar Eğitim & Kariyer +27
Gündem

Milliyetçilik ırkçılık mıdır?

coralina66
coralina66 Takip Et
Xper 6 Yaş: 23
Takip Et
Facebook
Twitter
WhatsApp
02
Yapay Zekaya Sor
Milliyetçilik ırkçılık mıdır?
Beğen
Paylaş
Takip Et
2 kişi beğendi
Cevabın nedir?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
  • ATİLLA1995
    ATİLLA1995 Takip Et
    Guru Yaş: 30 , eic 100%
    +1 yıl

Bunla ilgili detaylı makale yazmıştım.. Atatürk milliyetçi mi? Chp Atatürkün yolundan saptı mi? İktidar yapsak , Akp den iyi mi olur? Atatürkün yoluna geri döndürebilir miyiz? Milliyetçilik nedir gibi soruların cevabını içeriyor ve copy past yapıyorum.

Milliyetçilik, Zafer Partisi ve Atatürkün yoludur ;

1. Vatanı sığınmacılara işgal ettirmemektir

2. Ekonomi, sanayi , tarım , silah sanayi vs tüm üretim alanlarında milli ve güçlü olmaktır

3. Anayasanın ilk dört ve 66. Maddesini korumaktır

4. Ülkenin her şeyine sahip çıkmaktır

Ulu önder Atatürk tüm bunları sağlamış , 1947 ye kadar cari fazla verebilen ve 2010 na kadar da kendine yetebilir bir ülke bırakmıştır. Akp , tüm birikimleri satarak; her şeyi yok etmiştir. Şöyle ki;

Atatürkün kurduğu tüm fabrikaları sattı ve böylece yerli üretimi bitirdi

-Madenleri yabancılara borç karşılığı sattı ve böylece yerli maden kalmadı

-Hibrit tohumu, kimyasal gübre ve ilaçlı tarımı zorunlu hale getirdi. Böylece tarım maliyetleri, hızla arttı. Çiftçi kazanamamaya başladı ve tarımı bıraktı. Köyler, böylece büyük oranda boşaldı

- Tarıma bağlı sanayi de tamamen çöktü.

Yani kendimize yeten her şeyi ithal etmek zorunda kaldık ve bu da dövize bağlı olmamıza neden oldu. Bu da hayat pahalılığına ve dışa bağlı kalmamıza neden oldu. Bir savaş çıksa, aç kalırız aç. Çünkü Gübreyi, ithal ham maddelerle üretiyoruz. Gübre olmasa, ekim yapamayız.

Muhalefet iktidara gelse, bu krizden çıkması çok zor görünüyor. Önce sığınmacılar gönderilecek ki kıt kaynaklar bize yetsin. Sığınmacılar da gönüllü gitmez. Sığınmacıları gönderebilsek bile, tarım ve sanayinin 1990 lardaki duruma dönmesi ve kendimize yetebilir hale gelmemiz; 10seneyi rahat bulurGeleceğimizi, hiç parlak göremiyorum. Tanrı, yardımcımız olsun

Zafer Partisi dışında, gerçek milliyetçi parti olmayıp Chp laik ; Akp islami kürdüstanı ve şeriatı savunuyor. Ama chp yi iktidar yapıp değiştirmek mümkün mü? Buna da yanıt vereyim.

AKP ile CHP nin pkka ile olan yakınlığı arasında fark yok. Detaylı olarak şöyle izah etmek gerekirse AKP, pkka ile çözüm süreci yaptı. Ancak iktidarı kaybedince, geri adım attı. Lakin pkkanın şehirlere, HENDEK kazmasına ve özerklik ilan etmesine izin verdi. Şimdi de çözüm sürecinin adımları atılıyor.

Zira AKP ;Diyarbakır'da kürdüstan kurmak için ATATÜRKE baş kaldıran Şeyh saidin adını bulvara veriyor ve Pkka kurucularına 1982-1984 Diyarbakır Cezaevinde işgence edip öldüren Şehit Binbaşı ESAT OKTAY YILDIRANIN ADINI okuldan kaldırıyor ve HDP yi de kapatmıyor. Hep tavizler veriyor ama HDP nin kendi kontrolüne girmesini istiyor ki seçmenine çözüm sürecini yutturabilsin. Amacı şeriat bazlı kürdüstanı kurmak ve böylece Akp seçmeni tepki vermez. Muhalefeti ise, susturur. şu an, bunun pazarlığı yapılıyor. Zira HÜDAPAR, şeriat kürdüstanı savunuyor ve akp nin ortağı. HDP (DEMİ DE) ŞERİAT kürdüstanı kabul ettirmeye zorluyor. tamam derse, olacak.. şu an görüşmeler olduğuna ilişkin, Akp nin içinden sesler geliyor. Şu linlkleri okusan, ne demek istediğimi anlarsın

https://www.voaturkce.com/a/diyarbakirda-sey-said-bulvari-tartismasi/7389576.html

https://www.karar.com/guncel-haberler/esat-oktay-yildiranin-adi-okuldan-kaldirildi-1822673

https://www.rudaw.net/turkish/middleeast/turkey/0901202415

Kürdüstanın kurulmasına ise, hiç bir türlü izin verilemez. Şöyle ki; Buralar bizim topraklarımız. Zira kürtlerin geliş tarihi. m. ö 800 . Ancak kürtlerden önce sümerler vardı ve geliş tarihimiz m. ö 4000. Sümerlerin, Türk olduğuna ilişkin deliller ise, yazının en sonunda paylaşıldı

SümerlerinTürk olduğuna dair deliller

1. Sümerler, ülkelerine; Kenger derlerdi. Kengerler ise; Orhun Yazıtların' da Türk boyu olarak geçmektedir. Ayrıca; Orhun Yazıtlarında, Kengerise'de Kengerlerin, yaşadığı Türkmenistan olarak ifade edilmiştir. Kaynak: https://books.google.com.tr/books?id=B12oDQAAQBAJ&pg=PT16&lpg=PT16&dq=kengerise&source=bl&ots=IZmdNV9Hzl&sig=ACfU3U0hYYyCFIRof1CeJajpl96qYofLZQ&hl=tr&sa=X&ved=2ahUKEwiO4I2OgoLqAhVt8OAKHeWEDxoQ6AEwDHoECAQQAQ#v=onepage&q=kengerise&f=false

2. Bu linkte Sümerce-Türkçe karşılaştırması yapılmış

https://www.youtube.com/embed/LqGadJHd3CQ
    • Ben ise İlçede akp kesin kazanacak diye, zafere verdim ve akp kazandı. Ama ilde chp de kazanabilirdi , bu yüzden ilde chp ye verdim ve kazandı. Kararımdan da memnunun Genel olarak seçim değerlendirmem ise, şöyle

Bir Zafer partili olarak 28 Mayıs ve 31 Mart 'da seçimlerinde, AKP ye oy verip ölmek yerine;Chp ye oy verip sıtmayı tercih ettım. Çünkü sıtmayı iyileştirebilirsin.

maalesef CHP de eski Türk milliyetçisi chp değil. Şimdi akp, nasıl çözüm sürecini başlatacaksa;chp de başlatırdı. Ancak CHP orduyu yeniden kemalistlerin eline teslim edeceğinden; halk ile ordunun tepkisinden çekinip çözüm sürecinden geri adım atardı. Daha sonra chp, sığınmacıları gönderir... Bu yüzden Zafer partisi, 28 Mayıs ikinci tur seçimlerinde KEMAL KILIÇDAROĞLUNU seçti. Çünkü CHP yi kontrol etmek, mümkün Nitekim CHP islami kürdüstanı ilan ederse kendi seçmeninden, Laik Kürdüstanı ilan ederse herkesden tepki çeker

AKP ise, hiç bir konuda geri adım atmazdı. Zira her şeyi, dinle örtmesi gayet kolay. Ordu da şu an şeriatçı. Yani AKP , ''islami kürdüstanı ilan ediyorum'' dese; iktidarda olan kimseden tepki almaz. Mhp tepki verebilir ama MHP nin artık oy gücü kalmadı. 31 Mart 'da da akp ciddi kan kaybetti. Artık Akp nin tek çaresi, tüm sığınmacıları vatandaş yapmak ve bunları oy kullandırmayı becerebilmek. Yaparsa, 2028 ve sonraki seçimlerde kazanır. Bu yüzden Türk halkı korkmayacak ve sığınmacıların gönderilmesi için, net iradesini koyacak. Aksi halde, ülke gidecek.

İş bu anlatılan nedenlerden dolayı, 2028 de de bu halk chp yi seçtirip KEMALİST ordu eliyle kontrol edecez. Gönül ister Ümit Özdağ seçilsin. Ilk turda da Ümit Özdağı destekleyecem ama seçilmeyecek. Bu durumda ikinci turda, mecbur chp yi destekleyecem.

.

Anayasanın ilk dört ile 66. Cı maddesi ise şöyle diyor ;

ANAYASANIN İLK DÖRT MADDESİ

I. Devletin şekli

MADDE 1- Türkiye Devleti bir Cumhuriyettir.

II. Cumhuriyetin nitelikleri

MADDE 2- Türkiye Cumhuriyeti, toplumun huzuru, millî dayanışma ve adalet anlayışı içinde, insan haklarına saygılı, Atatürk milliyetçiliğine bağlı, başlangıçta belirtilen temel ilkelere dayanan, demokratik, lâik ve sosyal bir hukuk Devletidir.

III. Devletin bütünlüğü, resmî dili, bayrağı, millî marşı ve başkenti

MADDE 3- Türkiye Devleti, ülkesi ve milletiyle bölünmez bir bütündür. Dili Türkçedir.

Bayrağı, şekli kanununda belirtilen, beyaz ay yıldızlı al bayraktır.

Millî marşı “İstiklal Marşı”dır.

Başkenti Ankara’dır.

IV. Değiştirilemeyecek hükümler

MADDE 4- Anayasanın 1 inci maddesindeki Devletin şeklinin Cumhuriyet olduğu hakkındaki hüküm ile, 2 nci maddesindeki Cumhuriyetin nitelikleri ve 3 üncü maddesi hükümleri değiştirilemez ve değiştirilmesi teklif edilemez.

Madde 66 – Türk Devletine vatandaşlık bağı ile bağlı olan herkes Türktür. Türk babanın veya Türk ananın çocuğu Türktür.

0
    0 Yorumla

En İyi Cevaplar

• tözel-seyyah
    tözel-seyyah Takip Et
    Xper 7 Yaş: 31 , eic 100%
    +1 yıl

Her ırkçı bir milliyetçidir ama her milliyetçi bir ırkçı değildir. Irkçılık ideoloji yelpazesinde daha sağda yer alıp radikal sağ kabul edilirken milliyetçilik merkez sağ olarak tanımlanır.

1
    0 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Tümü
Ayberk
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şöyle Böyle
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Mistik Biri
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şef Orçun
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Merto
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Fragmatik
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Dijital Zeka
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Fikri Harika
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Hep Parla ⭐
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Bir İnci
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Ne-She
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Luna
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Fit Meli
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
KSCansu 💜
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
İremolog
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Smaçella
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Kediliçe
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Hayat
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Doğa Anne
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Ezgi Geziyor
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Eko Bey
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Baharizma
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Flaş Batu
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Driver Baby
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
O-Pera
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!

Kızlar & Erkekler Ne Diyor?

5

Cevap

14

Cevap

• Barış_LonelyForever u
    Barış_LonelyForever Takip Et
    Efsane Yaş: 26 , eic 100%
    +1 yıl
    Gündem konusunda 26,5b cevap paylaştı.

Bence değildir neden olsun

1
    0 Yorumla
  • Dance_with_Devotion
    Dance_with_Devotion Takip Et
    Master Yaş: 29 , eic 100%
    +1 yıl
    Gündem konusunda 851 cevap paylaştı.

Milliyetçilik ırkçılık arkasına saklanmış ırkçılıktır. Diğer milletleri sevmiyorum diyemiyor ama milletimi çok seviyorum diyor Bi nevi

2
    0 Yorumla
  • siyahatlıasilprenses
    siyahatlıasilprenses Takip Et
    Xper 6 Yaş: 21 , eic 96%
    +1 yıl

Ne alaka milliyetçilik ırkçılık değildir. Osmanlının mirasına sahip çıkıyoruz İslamın bayraktarligini yapmış bir ecdadın torunlarına bu düşer. Bu dava ırk davası değildir. TEK Millet tek devlet.

1
    5 Yorumla
    • coralina66
      coralina66
      +1 yıl

tek millet değiliz bu ırkçılık değilde ne size göre burası sadece türklerin kürtlerin lazların çerkezlerin ülkesi değil dimi

Yorumla
    • siyahatlıasilprenses
      siyahatlıasilprenses
      +1 yıl

Ne alaka laz da kürt de Arnavutlar da Çerkezler de Araplar da hatta romanlar da bu ülkenin milletine girer zaten onu diyorum. Bu farklı etnik kökenlerin hepsinin adı Türk milleti olur. Ayrımı yapan sizlersiniz dış güçlere küçük düşüyoruz farkında mısınız?

Yorumla
    • coralina66
      coralina66
      +1 yıl

adı türk milliyeti olmaz hiç birimiz türk değiliz ırkçısınız size katılmayanlarda bölücü oluyor

Yorumla
    • ObirSayborg
      ObirSayborg
      +1 yıl

Siyahatlı şu kısımda doğru söylüyor, evet, bu saydıklarının tamamı bu ülkenin milletine girer, ama Türk milliyeti olmuyor o da doğru. Bunun yerine Türkiye milleti ifadesi kullansak daha yerinde olur. Böylece yine tek millet olmuş oluyoruz.

Yorumla
    • NdHarum
      NdHarum
      +1 yıl

ne alaka size katılmayanlarda bölücü oluyor demişsin evet kardeşim ırkçı değilim ama o bölücü kürtler benim askerimi insanımı öldüremezler onlar öldürünce özgürlük savaşçısı biz bunu söyleyince ırkçı mı oluyoruz dünyada insan türünün kendini devletlere sınırlara ideolojilere fikirlere ayırmasını ve bunun sonucunda yapay bir çatışma atmosferi oluşturmasını ki dolayısıyla milliyetçilik, doğuştan seçemediğin özelliklerle üstünlük olaylarını saçma buluyorum ama özgürlük diyerek insanları öldüren bölücüleri desteklemek bundan daha saçma bence

Yorumla
  • Fibonacci00
    Fibonacci00 Takip Et
    Xper 6 Yaş: 34 , eic 83%
    +1 yıl

Miiletle ırk aynı şey değil. (Arab asıllıyım annem türkmen babam arap). 3 kuşaktır türkiyeliyiz ve bu milletin bi ferdiyim

0
    3 Yorumla
    • siyahatlıasilprenses
      siyahatlıasilprenses
      +1 yıl

vaybe bir Araplık var anlamıştım belli yani

Yorumla
    • Fibonacci00
      Fibonacci00
      +1 yıl

@siyahatlıasilprenses sen?

Yorumla
    • siyahatlıasilprenses
      siyahatlıasilprenses
      +1 yıl

bende de var Araplık

Yorumla
  • Imtomriss
    Imtomriss Takip Et
    Yoda Yaş: 26 , eic 100%
    +1 yıl

Hayır değildir her insan bu duyguyu taşımalı daha doğrusu milliyetçiliğe değer bir milletten olanlar

0
    0 Yorumla
  • CounterOffensive111
    CounterOffensive111 Takip Et
    Master Yaş: 33 , eic 100%
    +1 yıl
    Gündem konusunda 1,2b cevap paylaştı.

Irkçılığın yumuşatılmış halidir.

2
    16 Yorumla
    • siyahatlıasilprenses
      siyahatlıasilprenses
      +1 yıl

Bediüzzaman hazretlerinin kendisi menfi milliyetçilik yapardı. Osmanlı savunucusu isen kast ettiğimiz milliyetçiliğin ne olduğunu öğren artık kardeş

Yorumla
    • CounterOffensive111
      CounterOffensive111
      +1 yıl

@siyahatlıasilprenses Osmanlıyı Türk milliyetçiliğiyle savunamayız. Osmanlıyı Osmanlıcılıkla savunuruz. Türkçülük bölücülüktür.

Yorumla
    • coralina66
      coralina66
      +1 yıl

@CounterOffensive111 doğru söylüyor eğer ki kürtçülük bölücülükse türkçülük de öyle

Yorumla
    • siyahatlıasilprenses
      siyahatlıasilprenses
      +1 yıl

Ben ülkücüyüm Türkçü* değilim önce arasındaki farkı tam öğrenin. Ülkücülük dediğin: Osmanlıcılık demektir zaten.
      Ve evet türkçü ergenler var sadece ırkçılar onlara benim de tahammülüm yok.

Yorumla
    • CounterOffensive111
      CounterOffensive111
      +1 yıl

Her türlü milliyetçilik bölücülüktür.

Yorumla
    • CounterOffensive111
      CounterOffensive111
      +1 yıl

@siyahatlıasilprenses Ülkücülerin kafası karışık. Kimisi Atsız gibi düşünürken kimisi de ümmetçi.

Yorumla
    • siyahatlıasilprenses
      siyahatlıasilprenses
      +1 yıl

Ben ümmetciyim. Alparslan Türkeş'in yolundan atsız denen herif de kim oluyormuş

Yorumla
    • siyahatlıasilprenses
      siyahatlıasilprenses
      +1 yıl

boş ver o ırkçıyı biz üç hilalciyiz direkt Osmanlı
      Alperenciler var bide bilirsin belki

Yorumla
    • CounterOffensive111
      CounterOffensive111
      +1 yıl

@siyahatlıasilprenses Size bir soru: PKK'nin tamamen yok olması kaydıyla Kürtçenin ikinci resmi dil olarak kabul edilmesini onaylar mıydınız?

Yorumla
    • siyahatlıasilprenses
      siyahatlıasilprenses
      +1 yıl

Onaylardım. Ama Arapça da olması kaydıyla
      Hatta bence Arapça daha iyi her türlü
      Ve mesele bu değil

Yorumla
    • CounterOffensive111
      CounterOffensive111
      +1 yıl

@siyahatlıasilprenses O zaman samimisiniz. Arapça da olmalıdır elbette. Bir Kürt olarak Arapçayı Kürtçeden daha önemli görürüm zira Arapça İslam'ın ilk dilidir. Biz Kürtler de İslam uğruna Eyyübilerden beri cenk ederiz. Benim gönlüm Osmanlının yeniden kurulmasından yanadır. Osmanlı yeniden kurulsun; Arap devletleri, Kuzey Irak Kürdistan'ı ve Kuzey Suriye de Osmanlıya eklenerek İslami bir yapıda federasyon olunsun. Başında da Osmanlı Hanedanı'ndan bir Padişah bulunur. Ben saltanatçı ve hilafetçiyim.

Yorumla
    • siyahatlıasilprenses
      siyahatlıasilprenses
      +1 yıl

Senin gibi kürtleri seviyorum elbette kardeşimsiniz davamız ortak hepimiz Osmanlıyız, lakin çoğu Kürt böyle düşünmüyor asla

Yorumla
    • siyahatlıasilprenses
      siyahatlıasilprenses
      +1 yıl

Bazı Türkler de düşünmüyor bu durumda onlar yahudi kökenli sabetayist düşünmeyen Kürtler de ermeni kökenli bana kalırsa özünde

Yorumla
    • CounterOffensive111
      CounterOffensive111
      +1 yıl

@siyahatlıasilprenses Ermeniler de Osmanlıya katılmalı. Milliyetçilik çıkmadan önce Ermeniler bu topraklarda İslami halklarla barış içindeydi. Milliyetçilik fitnesiyle halklar birbirine düşman oldu.

Yorumla
    • siyahatlıasilprenses
      siyahatlıasilprenses
      +1 yıl

Bak kardeşim ermeniler Müslümanları sevmez bu konuyu uzatmayalım

Yorumla
    • CounterOffensive111
      CounterOffensive111
      +1 yıl

@siyahatlıasilprenses Ermeniler, milliyetçilikten önce sadık millet olarak anılırdı. İttihat ve Terakki yüzünden Türklerle Ermenilerin arası bozuldu. İTC'nin devamı da Kemalistlerdir zaten.

Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (30-35)
    +1 yıl

Irkcılık değildir. Ataları bu vatan için savaşmış kişilerin bu vatan sahip çıkması kadar doğal bir şey olamaz

1
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (25-29)
    +1 yıl

Milliyetçilik olmasa hiçbir ülke dayanmaz dağılır gider, avrupada da milliyetçiler revaçta ırkçı mı oluyor şimdi adamlar

0
    0 Yorumla
  • Vincenzocorleone
    Vincenzocorleone Takip Et
    Xper 6 Yaş: 66
    +1 yıl

Milliyetçilik milliyeti olmayanlar için ırkçılıktır. Atsız🇹🇷🇹🇷

0
    25 Yorumla
    • coralina66
      coralina66
      +1 yıl

atsız zaten ırkçı

Yorumla
    • Vincenzocorleone
      Vincenzocorleone
      +1 yıl

Atsız ırkçı değil

Yorumla
    • coralina66
      coralina66
      +1 yıl

atsızın kendi çocuğuna yazdığı mektubu okumanı tavsiye ederim

Yorumla
    • Vincenzocorleone
      Vincenzocorleone
      +1 yıl

Evet okudum türklerin düşmanı olan milletlerden bahsediyor

Yorumla
    • Vincenzocorleone
      Vincenzocorleone
      +1 yıl

Bu atsızı ırkçı yaparmı?

Yorumla
    • coralina66
      coralina66
      +1 yıl

atsızın diğer yazılarına da bakarsan ırkçı olduğu anlaşılır türkü diğer milletlerden üstün görüyor apaçık

Yorumla
    • Vincenzocorleone
      Vincenzocorleone
      +1 yıl

beni hiçbir zaman anlamadınız; ancak anlayacaksınız. içimizde bir gün moskova'dan kızıl ordu gelir hayali ile yaşayanları görünce anlayacaksınız. olur da bir savaş daha görürseniz benim gibi, tıpkı benim zamanımda olduğu gibi, kardeş dediğiniz milletlerin nasıl bir bir sırtınızdan vurduklarını izleyecek, beni daha iyi anlayacaksınız. türk olmayan herkesin ölümüne üzülenlerin birgün türkler ölürken nasıl sessiz kaldıklarını görecek ve beni çok daha iyi anlayacaksınız.
      -hüseyin nihal atsız

Yorumla
    • coralina66
      coralina66
      +1 yıl

Allah aşkına kurtuluş savaşında yanınınızda savaşan hangi millet sırtını döndü size

Yorumla
    • Imtomriss
      Imtomriss
      +1 yıl

@coralina66 Atsızın ırkçılığı biraz farklı bir tür mesela arnavutlara soysuz diyip Mehmet Akif'e metiyeler düzer

Yorumla
    • Vincenzocorleone
      Vincenzocorleone
      +1 yıl

1. Dünya savaşında ermeniler araplar yunanlar bulgarlar arnavutlar sırplar kosovalılar, romanyalılar, rumlar ve daha onlarca millete osmanlı yıllarca kardeş dedi ermeniler özellikle kardeşimiz sayılırdı ama sonra ne oldu hepsi bir bir sırtımızdan vurdu

Yorumla
    • Vincenzocorleone
      Vincenzocorleone
      +1 yıl

@Imtomriss saçmalıyorsun

Yorumla
    • Imtomriss
      Imtomriss
      +1 yıl

Saçmalık bunun neresinde söylediklerimden yanlış olanı söyle bana

Yorumla
    • coralina66
      coralina66
      +1 yıl

onlar anladım bu adam kürtleri azerileri romanları da bu kefeye koyuyor

Yorumla
    • Vincenzocorleone
      Vincenzocorleone
      +1 yıl

@Imtomriss akifin arnavutlukta doğması onu arnavut yapmaz , ata da yunanşstanda doğdu senin mantığına göre

Yorumla
    • Imtomriss
      Imtomriss
      +1 yıl

Yav bizzati kendi diyor ben arnavutum diye

Yorumla
    • Vincenzocorleone
      Vincenzocorleone
      +1 yıl

@Imtomriss türklükle derdin ne kardeşim

Yorumla
    • Imtomriss
      Imtomriss
      +1 yıl

Türklükle derdin ne mi ben Türk milliyetçisiyim kendine gel

Yorumla
    • Imtomriss
      Imtomriss
      +1 yıl

Bak yaşın dogrumu bilmiyorum doğruysa babamdan bile büyüksün saygısızca konuşmak istemiyorum ama çok saldırgan konuşuyorsun

Yorumla
    • Vincenzocorleone
      Vincenzocorleone
      +1 yıl

@Imtomriss atsız hakkında düşüncen ne peki

Yorumla
    • Imtomriss
      Imtomriss
      +1 yıl

Ya dün bunun hakkında konuştuk ya adamın davetiye şiirinin okullara asılmasını söyledim sen bana Atsız hakkında düşüncen ne diyorsun

Yorumla
    • Vincenzocorleone
      Vincenzocorleone
      +1 yıl

@Imtomriss ben hatırlamadım

Yorumla
    • Imtomriss
      Imtomriss
      +1 yıl

Hatırlamaman benim sorunum değil insanları tanımadan sınıflandıramazsın

Yorumla
    • Vincenzocorleone
      Vincenzocorleone
      +1 yıl

@Imtomriss tamam kusura bakmayın. özür dilerim

Yorumla
    • CounterOffensive111
      CounterOffensive111
      +1 yıl

Atsız çok dürüst bir adam. Irkçılığını saklamadan ifade ediyor. Böylelerine saygı duyarım. Benim kızdıklarım, hem ırkçı olup hem de bunu çeşitli bahaneler ile saklayanlardır. Keşke tüm ırkçılar Atsız gibi dürüst olsa.

Yorumla
    • Vincenzocorleone
      Vincenzocorleone
      +1 yıl

@CounterOffensive111 he tabi he. türküm demek niye ırkçılık olsun aga tğrkğz türkçüyüz

Yorumla
  • Sweetdreams1950
    Sweetdreams1950 Takip Et
    Master Yaş: 103 , eic 100%
    +1 yıl
    Gündem konusunda 941 cevap paylaştı.

Hayır ben öyle görmüyorum.

1
    0 Yorumla
  • ycihan00
    ycihan00 Takip Et
    Xper 7 Yaş: 21 , eic 100%
    +1 yıl

Milliyetçilik, ırkçılık değildir

0
    0 Yorumla
  • BATTALMEMET
    BATTALMEMET Takip Et
    Xper 5 Yaş: 31
    +1 yıl

sayilir evet irkciliktir

1
    0 Yorumla
  • İnceÇorapKokusu
    İnceÇorapKokusu Takip Et
    Xper 5 Yaş: 39 , eic 100%
    +1 yıl

Hayır.

1
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (36-45)
    +1 yıl

Değildir

1
    1 Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      +1 yıl

Millet pek çok ırktan oluşabilir. Dolayısıyla milliyetçilik ırkçılık farklı kapsamlar

Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (36-45)
    +1 yıl

Değildir

1
    0 Yorumla
  • Linalizzz
    Linalizzz Takip Et
    Xper 7 Yaş: 40 , eic 100%
    +1 yıl

Hayır değildir

0
    0 Yorumla
  • myd1oez
    myd1oez Takip Et
    Master Yaş: 34
    +1 yıl
    Gündem konusunda 390 cevap paylaştı.

Değil be knk

1
    0 Yorumla
  • kayseri3806
    kayseri3806 Takip Et
    Xper 3 Yaş: 34
    +1 yıl

Bilmem öylemi

1
    1 Yorumla
    • kayseri3806
      kayseri3806
      +1 yıl

Nerde yaşıyorsun

Yorumla
  • jlawyers06
    jlawyers06 Takip Et
    Xper 6 Yaş: 126
    +1 yıl

Çok farklı şeyler

1
    0 Yorumla
Devamını Gör(4)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Gündem > Sorular > Milliyetçilik ırkçılık mıdır?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi

Bu paylaşımı beğenmene sevindik!

Kendi cevabını paylaşmak ister misin?

Benzer Sorular

Milliyetçilik ırkçılık mıdır? 8 cevap verildi
Milliyetçilik=Irkçılıkmıdır Size Göre? Değerli Yorumlarınızı Bekliyorum :)? 40 cevap verildi
Milliyetçi olmak suc mu ya? 8 cevap verildi
Etnik milliyetçilik hakkında ne düşünüyorsunuz? 4 cevap verildi
Milliyetçilik Kötü Bir Şey Mi_? 43 cevap verildi
Modern bir milliyetçilik anlayışı gerekli mi? 2 cevap verildi
Popüler İçerikler
  • En Güzel İnstagram Yorumları! Arkadaş Fotoğraflarına Çarpıcı Sözler
  • Kankanı telefona nasıl kaydedersin? En yakın arkadaş, kankayı rehbere kaydetme isimleri neler?
  • Rehbere Kaydetme İsimleri için Öneri Verir misiniz?
  • Instagram uygulamadan atıyor! Neden beni sürekli atıyor?
  • She/Her/They/Them/Him/He İngilizce Ne Demek, Anlamı Nedir?
  • Adres Başlığı Nedir, Ne Demek, Ne Yazılır?
  • Snap streak nedir? Snapchat St ne demek?
  • Btw ne demek acaba?
  • Instagram Gizli Hesap Görme Nasıl Yapılır? Instagram Gizli Hesap Görme Uygulamaları
  • Crush ne demek, ilişkiler için bir anlamı var mıdır?
Yeni Sorular
  • Birine aşık mısınız 😄?
  • Aşk hayatlarınız nası gidio🥲?
  • Herhangi bir alerjiniz var mı 🙃?
  • Neşeli cıvıl cıvıl bir sevgiliniz /eşiniz olsun istermiydiniz?
  • Yatakta yemek yer misin?
  • Komple kahverengi giyinmek güzel mi?
  • Kadınlar da erkeklere yürüyebilir mi?
  • Kaytaz böreği hiç yediniz mi?
  • Astra K mı Megane 4 mi?
  • Bu yemek tabağı sizce kaç puanlık, nasıl duruyor?
  • Yardım
  • İletişim
  • Hakkımızda
  • Site Sözleşmesi
  • Yayın İlkeleri
  • KVKK Aydınlatma
  • Öne Çıkan Sorular
  • Site Haritası
  • Etiketler
Popüler Konular
Aile & Toplum Alışveriş & Hediyeler Cilt Bakım Çocuk & Ebeveyn Diğer Diziler & Filmler Eğitim & Kariyer Fal Gamer İnternet & Teknoloji Kişilik & Karakter Moda & Stil Özel Günler & Hijyen Saç Bakım Sağlık
Kızlar Soruyor, Kizlar Soruyor
©2026 KızlarSoruyor ™
Apple Store Google Play
{0} ile üye ol
YÜKLENİYOR...
YÜKLENİYOR...
Soru gözden geçiriliyor...
Site kurallarına uygunluk inceleniyor...
Son dokunuşlar yapılıyor, neredeyse hazır ✨