Tokat'taki depremi, Giresun'da hissettik. Kahramanmaraş depremleri de böyle başlamış. Birkaç gün küçük sarsıntılar olmuş, sonra 6 Şubat depremleri yaşanmış. Allah korusun, Tokat'ta da büyük bir deprem olursa Giresun'u etkiler mi? Kahramanmaraş depremlerini de Giresun'da hissetmiştik. Birkaç yerde heyelan olmuştu, birkaç bina hasar almıştı burada. Tokat, Kahramanmaraş'tan daha yakın. Evim, depreme dayanıklı ama yine de çok korkuyorum. Sizce, Tokat veya Bingöl'de (Allah korusun) büyük bir deprem olursa burayı da etkiler mi? Deprem çantası hazırlamalı mıyım?
Evet, deprem çantası hazırlamalısın.
Hayır, deprem çantası hazırlamana gerek yok.
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Aşk İlişkileri
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
5Cevap
Allah muhafaza. Her yerde olabilir. Hazırlık kaybettirmez ama korku ile yaşamayın. En son deprem 20 yıl önce falan olmuştur burada
Giresun'da mı?
Hayır. Yaşadığım yerde. Daha önce Giresunda da bulundum. Binaların çok sağlam olduğunu düşünmüyorum.
Bence de binaların çoğu sağlam değil ama bizim binamız için herkes, depreme dayanıklı olduğunu söylüyor. İnşaat işinden anlayan tanıdıklarımız, öyle söylüyor.
Ne kadar böyle veya aksini düşünsek de betonun kalitesi, demir oranı, kolon kiriş vs durumları çok şey değiştirir.
Binanın sağlam olması için betonunda deniz kumu yerine, dere kumu kullanılmış.
İroni mi yapıyorsunuz anlamadım.
Hayır, ciddiyim. Dere kumu daha sağlam dediler çünkü deniz kumu tuzlu olduğu için deniz kumundan yapılan beton eriyormuş.
Sıkıntılı bir durum. Biraz araştırma yaparsanız daha iyi anlarsınız demek istediğimi.
Allah korusun. Betonun dayanıklı olması için hangi malzemeden üretilmesi gerekiyor?
Araştırdım ve dere kumunun da en az deniz kumu kadar dayanıksız olduğunu öğrendim. Fakat yönetmelikte, dere kumu yasak değilmiş. Buna rağmen, neden dere kumunu da deniz kumu gibi yasaklamıyorlar?
Gecenin bu vakti bed söz söylemek istemem lakin bu piyasada çok para dönüyor. Koyun, kuzunun ayağına basmaz zorda kalmadıkça. Beton kumu denilen, belli karışımların belli oranlarda olması durumunda bir kum türü en uygun olan.
Hmm, anladım, cevap için teşekkür ederim.
Giresun deprem için güvenli bir bölge olsada tedbirli olmak lazım. Hatay da 1 ay görev yaptım depreme karşı her zaman hazırlıklı olmak lazım.
Giresun'un neresindesiniz
Belirtmek istemiyorum. Siz de mi Giresunlusunuz?
Giresunlu değilim Giresun'da görev yapıyorum
Hmm anladım
Giresun çok şiddetli deprem olan bir yer değil bildiğim kadarıyla ama heyelan riski vardır
Zemin etütü sağlam mı tedbirlerini aldıysan gönlün rahat olsun
Zemini sağlam, kolonları ve betonu da sağlam. Daha sağlam olsun diye betonunda deniz kumu yerine, dere kumu kullanılmış.
Tamam sıkıntı yok yat uty
İnşallah
Giresun'da heyelan riski depreme göre daha fazla
Kesinlikle öyle. Burada sürekli heyelan oluyor. Özellikle, Kahramanmaraş depreminden sonra burada çok heyelan oldu. Ama Allah korusun, Tokat'ta büyük bir deprem olursa, burada daha çok heyelan olur.
Allah korusun
Amin
Kaf hattına yakınsa evet sallanabilir
Fay hattı, il sınırından geçiyor. Deniz kıyısında da fay hattı keşfedilmiş daha yeni. Yani, 2 tane fay hattının arasındayız.
Sıkıntı ya, baksana daf hattı nerden geçiyor ta nereleri salladı yıktı, çoğu insan iç anadolu güvenli diyor ama sağdan soldan üstten alttan her taraftan bi hat geçiyor ve bu hatlarda oluşan bi kırık en güvenilir yeri bile sallama potansiyeline sahip, umarım depremler daha fazla sıklaşmaz, çünkü elimizden sadece dua etmek geliyor maalesef
Kahramanmaraş depremleri, burayı da vurmuştu. Halbuki Giresun, deprem riski en az olan 10 ilden biri olarak geçiyor. Kahramanmaraş depremlerinden sonra buradaki bazı binalar hasar aldı, birçok yerde heyelan oldu. Artçıları bile buradan doğru hissetmiştik. Türkiye'nin her yerine acilen, kentsel dönüşüm şart. İnşallah, kentsel dönüşüm yapılmadan, büyük bir deprem olmaz.
Evet her şey olabilir, hazırlayın
Allah korusun maşallah olmaz
Ondan sonra Haydarp... İstanbul Haydarpaşada iniyoruz ki
?