Bir gayri müslim olsaydım bu ayet tek başına beni ikna ederdi.
Evet! Biz onun parmak uçlarını dahi düzenlemeye kâdiriz. (75/Kıyâmet, 4)
Bir gayri müslim olsaydım bu ayet tek başına beni ikna ederdi.
Evet! Biz onun parmak uçlarını dahi düzenlemeye kâdiriz. (75/Kıyâmet, 4)
Türklerin eski Tek Tanrılı inancı olan GÖK Tanrı inancına , inanıyorum. Şöyle ki, makalenin hepsini oku ve kafan çalışıyorsa;beni anlarsın
Tamamen araplara göre bir inanç islam. Zaten başımıza ne geldiyse islam yüzünden geldi ve eski tek Tanrılı GÖK TANRI inancına dönmeliyiz. Şöyle ki müslüman olmasaydık;
- Yine de Anadoluyu fetih ederdik. Zira Çin baskısından, nereye gelecektik ki? Başka fetih edecek yer yoktu
-Alevi-sünni Türkler birbirine girmezdi ve şu an kardeş kavgası olmazdı
-Akp olmazdı ve akp olmayınca;Türkiye kutuplaşmazdı, suriyeliler , afganlar ve Afrikalılar gelmezdi. maalesef şu an hızla göçmenistan oluyoruz ve 10 seneye gitmez iseler; Türk vatanından söz edebilmemiz pek mümkün gözükmüyor
-Ekonomik açıdan, en azından Macaristan olurduk. Zira insanlar dinle uyutuldu ve cumhuriyetin tüm birikimleri satıldı. Artık kalkınabilmemiz için, kaynak kalmadı.
- Daha sonra Amerika şeriat üzerinden, ülkemizde iç savaş çıkarma planları yapamazdı. Şöyle ki;
Şimdi Amerika şeriat istiyor. Zira Türkiyenin bölünebilmesi ve sevrin uygunabilmesi için, şeriat gelmeli. Şöyle ki halkın, % 40 ı kesin şeriatı istiyor ama yarısı istemiyor. %10 nu temsil eden Mhp ve DEM seçmeni ise, belirsizliğini koruyor. Zira Mhp ile DEMİN toplam oyu, bu kadar. Şimdi bir kesim diğerini yok edemezse, şeriat ülkenin bir kısmında uygulanması için bölünme olması lazım. Aynen, Korenin bölündüğü gibi.. Zayıfladığımızı gören; Yunanlar ve suriyedeki dev pkka terö ordusu , bir taraftan bizden toprak kopartır. Kaldı ki bir kesim yok olsa bile, ülke yine çok zayıflar ve istilaya hazır hale gelir. Yani şeriat, Türklerin gelecek 100 yıla sağlam çıkmasına kesin engel olmakta.
Bu yüzden Amerika , şeriatı getirip Türkiyeyi bölmek için; suriyelileri ve Afganları başımıza bela etti ki şeriatın gelmesi kesin olsun. Çünkü akplilerin evlatları laikçi olup akpliler kendi evlatlarına kurşun sıkmayabilir. Bu durumda bunların gelmeleri için; Amerika/israil sınırlarımızı mayınlardan temizledi, Suriyeyi ve Afganistanın karışmasına neden oldu , daha sonra sürekli geldiler, akp de aldı ve bu şeriatçı sığınmacıların ülkemizde kalmaları için para harcadı. Bunları ülkede tutan ise, AKP. Suriyeliler ve Afganlar ise, şeriatçı olup; eşleri çarşaflı, şeriat istiyorlar, Esad şeriata izin vermediği için geldiler , hepsi silah kullanmayı iyi biliyorlar, Erdoğanı seviyorlar ve gitmemek için her şey yaparlar.
MAYIN temizleme detay: https://www.odatv.com/siyaset/nato-mayinladi-israil-yerlesecek-5462
Amerika suriyelilerin Türkiye'de kalmasını istiyor kaynak:
Bir de şunu da belirtmek gerekir ki NECMETTİN ERBEKAN, şeriatı 1997-1998 de getirecekti. Zira tüm belediyelerı cumhuriyet karşıtı konuşma yapıyor, şeriat isteriz gösterileri oluyor ve ERBEKAN '' adil düzen ( şeriat gelecek ) kanlı mı olacak kansız mı? '' diyerek ülkeyi adeta iç savaşa sürüklüyordu. Amerikanın ikazlarına rağmen PKKA yı bitiren TSK da bu iç savaşa engel oldu. ERBEKAN, pişman oldu ve TSK 'dan şikayetçi olmadı. Bu yüzden Amerikanın terör örgütü fetö, 28 Şubat davasını açabilmek için; Erbakanın ölümünü bekledi. Zira Erbakan, darbe yoktu diyecekti ve dava düşecekti. Akp ile FETÖ savaşı başlayınca, dava AKP ye geçti. Akp de bu davayı devam ettirip Amerikanın planladığı iç savaşı engelleyen ve pkkayı bitiren paşaları hapishaneye tıktı. Hapishanede, canlı canlı idam ediliyorlar ve hesabını elbet soracağız!!
Şeriatın gelmesini engelleyen paşaların hukuksuz yere yargılanmasına neden olan 28 Şubat davasının savcısı fetöcü kaynak : https://www.aydinlik.com.tr/haber/28-subat-savcisi-fetoye-yaslandi-74262
28 Şubatın önde gelen ismi Kahraman Genel Kurmay Başkanı İSMAİL HAKKI KARADAYI, Amerikanın ikazlarına rağmen PKKA yı bitiren Kuzey irak harekatı yapmış. 30.000 askerler yapılmış. Bugünün 70.000 askerine tekabül ediyor. Bugün ki suriyelileri ülkemize alıp Suriye'de kürdüstanın kurulmasına neden olan şeriatçı TSK ise, 60.000 kişilik YPG terör ordusu imha edemiyor. Çünkü Amerika izin vermiyor. Amerikanın neden, 28 Şubat paşalarından korktuğunun başkaca izahı olamayacağı gibi; şeriat istediğinin de en önemli kanıtlarından biridir.
Eee dininin bir kanıtı emri var mı? İslam'a Arabın dini diyorsunuz da tanrı sadece Türk'e mi var 😃 Herneyse, ülkedeki geçmiş ve günümüzdeki siyasi olayları dine bağlaman niye bu kadar cahilce, bu ülke İslam ülkesi değil Müslümanım diyenlerin %90ı da müslüman olmadığından bi haber. Kur'an okumayan bir topluluk nasıl müslüman olabilir, sende müslüman olarak geçiyorsun ülkede 😃
Amerika şeriatı getirmek istiyor ne yahu, Afganistan'da Taliban şeriatı getirerek Amerikayı Avrupa'yı eşek gibi tehdit ederek kovdu, üstelik ABD'nin yaptırımlarına demokrasi baskısına rağmen halen de şeriat diyor. Şimdi Taliban ABD kuklası mı 😃
1. Amerika , Afganistanı Talibana teslim etti. İstese Japonyayı yıktığı gibi yıkar ama teslim etmezdi. Lakin çok kolay kaçtı. Çünkü istediğini almış, Afganistanı istikrarsızlaşmıştı. Bu yüzden Amerikanın şeriatı istemesi, çok mantıklı da senin beynin olmuyor; kabul etmek istekiyorun Yoksa deliller, kesin ve çok sağlam.
2. Dinlerin kanıtı olmaz, kutsal kitapları insanlar çok rahat yazabilir, senin dinin de somut kanıtın yok ve bu yüzden boş yapma
3. Ben asla Müslüman geçinmem
1) ABD çok yıprandı ve bir başarı elde edemedi kaçtı
2) Bilimle örtüşen din gerçektir.
Yav he he. AFGANISTAN madem İyi ise, git orada yaşa haydi. Hepsi, bize kaçıyor
. Çünkü Amerika başarılı oldu, berbat bir Afganistan kurdu. Yoksa yenmek isteseydi, Japonlara olanları biliyoruz
Zaten 31 Mart seçimlerini kazandık. 2028 de iktidara gelecez ve sınır dışı edecez sizi. Afganlarla, fantezi yaparsınız
İslam'daki birçok ayet evrensel bir din olması ile çelişiyor. Ya bölgeden bölgeye göre uyumsuz ya da zamana göre. Bu yüzden müslümanlıktan çıktım.
Şimdi ise bir tanrının varlığının da yokluğunun da kanıtlanamayacağını düşünüyorum. Tanrı belki vardır belki yoktur ama bir insan "tanrı var" veya "tanrı yok" diyecek bir bilgiye sahip olamaz çünkü insanın algıları evrenin içi ile sınırlı, evrenin dışını algılayamaz. Bu sebeple agnostiğim, bir dine inanmıyorum.
Hangi ayetler evrensel bir din olmasını engelliyor merak ettim
Örneğin Bakara 187: Oruç gecelerinde eşlerinizle ilişkide bulunmanız size helâl kılındı. Onlar sizin için bir elbise, siz de onlar için bir elbise durumundasınız. Allah, nefislerinize karşı koyamayacağını bildiği için tevbenizi kabul edip sizi bağışladı. Bundan böyle eşlerinizle beraber olabilir ve Allah’ın sizin için takdir buyurduğu nesli arzu ve talep edebilirsiniz. Fecrin, beyaz ipliğe benzeyen aydınlığı siyah ipliğe benzeyen gece karanlığından ayrılıncaya kadar bütün gece yiyin için. Sonra güneş batıp akşam namazı vakti girinceye kadar orucu tamamlayın. Mescitlerde itikâfa çekildiğinizde eşlerinizle geceleri bile ilişkide bulunmayın! Bunlar Allah’ın belirlediği sınırlardır; sakın bu sınırlara yaklaşmayın! İşte Allah insanlara âyetlerini böylece açıklamaktadır ki, günahları terkedip kendisine karşı gelmekten sakınabilsinler.
Oruç için verilen tarif kutuplara gittikçe çok daha ağır, uygulanamaz bir hale geliyor, bu da evrenselliği konusunda soru işareti doğuruyor bende. Veya Nisa 25 ve Nisa 36. ayetlerinde cariyelik ve kölelikle alakalı ayetler geçer. Bunlar o dönem normal olan şeyler belki ama bugün yasak olan şeyler. Bu da zamanının evrenselliği konusunda soru işareti yaratıyor.
Oruç için bir zaman dilimi belirlemiş Kur'an, eğer başka bir ayet olup kutuplarda gece kısa oruca engel o yüzden en yakın ülkenin zaman dilimiyle oruç tutun yazsaydı bu sefer her konuda detay gerekecekti. ya da inanmayanlar bu ayete de bir kılıf bulucaktı. Bir sınavdayız, zorluk tabii olacak bizim tuttuğumuz oruçla adamın tuttuğu denk olmicak. Tıpkı Gazze de ki bir müslümanla bizim denk olmayacağımız gibi.
Bir kitap indiği zamanın halkının sorunlarını, kültürünü ele almıyorsa zaten bir anlamı olmaz. Bugün kölelik ve cariyelik hiçbir İslam ülkesinde yok. Kur'an evrensel olmasaydı, en yoğun müslüman nüfusu bir Arap ülkesi yerine Asya ülkesi olmazdı Endonezya ☺️
Şu sınav muhabbetine de hastayım. Dünyaya gelmeyi seçen ben değilim, zorla sınava sokuluyorum, sonra da yaptıklarım eğer tanrının hoşuna gitmezse cezasını çekiyorum, başkasına bir zararım olmamışsa bile. Dünya iyisi insan olsam da namaz kılmadığım için cezalandırılacakmışım. Sonra bu tanrı kendisinin adil olduğunu söylüyor.
Konuya geri dönersek söylediklerine katılmıyorum. Günde 20 saat oruç tutmanın hiçbir mantıklı yanı yok, sağlıklı da değil, bunu en iyi tanrının bilmesi gerekir. Bile isteye insanın kendisine zarar vermesini istiyor. Ya da bunu söyleyenler her yeri Arap yarım adası gibi zannediyordu, hemen hemen 14-15 saat gündüz, 9-10 saat gece.
Bir de cariyelik ve kölelik olmaması gereken bir şey ise Kuran'da da bunlarla alakalı farklı kurallar yazmamalı. "Cariyelik ve kölelik yasaktır, hepsini azat edin" demeli idi. Yoksa ben bugün kendime köle tutmaya çalışır, Kuran'da bununla alakalı kuralların yazdığını söyler, hatta peygamberin de kölesi vardı sünnet deyip yaptığımı normal göstermeye çalışabilirim. Ya kölelik tanrının kabul ettiği bir şey ya da İslam geçmiş dönemle sınırlı bir din, günümüzde geçerliliği yok.
20 saat orucu tutan şikayet etmiyor da sen ediyorsun onu tutan etsin, ben hiç oruç tuttuğu için ölen duymadım ya sen? Üstelik Arap yarımadasında kavurucu güneşte oruç daha zor, soğukta 20 saat sıcakta 15 saatten daha rahattır. O dönemler İslam daha bir avuçtu, toplumun kültüründen birşeyi birden atmak kolay değil, Allah direkt cezalandırma ve yasaktan ziyade bunlardan vazgeçmeye teşvik ettirmiş ve gayet mantıklı. İslam'ın günümüzde geçerliliği olmasaydı en büyük 2. din olmazdı, bir sen akıllı değilsin
Tüm dünyada her zaman geçerli olan hak din gönderiyorsan bir toplumun kültürüne bakıp ona göre göndermezsin. Koskoca tanrı isterse köleliği yasaklar ve dini bu şekilde de dünyaya gayet yayar.
Kölelik daha son 100 yılda kalktı, asıl bundan sonra ne olacağını göreceğiz ki şimdiden inanmayanların oranı artmaya başladı. Aynı mantıkla Hristiyanlık İslam'dan daha evrensel ve doğru çünkü daha çok inananı var.
Kılıç ile yayılan bir din mi evrensel? İspanya, Portekiz, Fransa'nın toplamda en az 50 ülkeyi kanla zorla fethedip Hristiyan yapması mı evrensel?
Cevap
2Cevap
Kuran'da bir mucize yoktur, Ayetlerin anlamini büküp icine mucize uydurmaya calisan Müslümanlar vardir sadece.
Ben Islami arastirdim ve Muhammedin bu dini kendi maddi, siyasi ve cinsell cikarlari icin icat ettigini anladigimda Islami terk ettim.
İyi ki terk ettin, zalimler asla Kur'an-ı anlayamazlar. Okusalarda, okumasalarda birdir.
Onları hidayete çağırsanız, size uymazlar. Gerçi onları çağırsanız da sussanız da birdir. (7/A'râf, 193)
Ben zalim degilim kardesim. Yurtdisini saymiyorum bile sadece ülkemize bakalim
- Maras katliamini islamcilar yapti
- Sivas katliamini Islamcilar yapti.
- 6-7 Olaylarini Islamcilar yapti.
- Ugur Mumcu, Turan Dursun ve nice diger akademisyen veya aydini öldürenler Islamcilardi.
Bu ülkenin Tarihi boyunca zulüm uygulayanlar hep Islamcilar ve Müslümanlar olmustur. Dinsizler mesela hükümetin yolsuzlugunu, vatanin soyulmasini elestirirken Müslümanlar hirsizlari koruyorlar ve destekliyoralar.
Haa bu ara Kurani dogru anladim, anladigim icin islami terk ettim zaten.
Senin terk etmen zaten içindeki kin ve nefretin sonucu, yani anladım da terk ettim değil olay. Allah perdeledi seni, kibir ve zalimliğinden ötürü. Bugün Kur'an okuyan Hristiyanlar en sıradan dediğimiz ayet ile bile İslam'ı seçiyor onlarca video atarım.
Bu ülkenin %90ı kendini müslüman sanan ve şirk içinde hayat sürdüren halk. Kur'an-ı iyi okuduğuna emin misin 😃
Sacma sapan propaganda Videolarina gerek yok kardesim. Ortalama bir Ateist sana Islami kurani okuduktan sonra terk ettigini anlatacaktir.
Evet kurani iyi okudum, gercek Islam bu degil, bunlar gercek Müslüman degilll gibi aciklamlarda ancak kendini kandirirsin, beni degil.
Hayır ben direkt ayetlerle kanıtlıyorum gerçek İslam'ın bu olmadığını, misal Maide 44 var bal gibi tartışmaya kapalı
Evrim gerçek yaradılış yok diye düşünüyorum
Yani bir patlamadan oluşacak kadar basit mi görünüyor senin vücudun, organların işleyişi
Müslüman değilim. Ve ikna olmadım.
Tanrı yorulur mu?
Yorulmaz, uyuklamaz.
Peki tanrı çocukları bebekleri ve hayvanları öldürün der mi?
1. samuel 1;15, tabi o zaman için geçerliydi. Savaşı kimse istemez.
Pardon. 1. samuel 15:3
Biraz mantıklı olun yahu, bir çocuk daha iyiyi kötüyü ayırt edemeyen sabii nasıl öldürülür? Bir hayvan insana fayda sağlayan etinden sütünden faydalandığın, bindiğin hayvan nasıl öldürülür bu ne vahşice canice bir emir diye düşünmüyor musunuz az akıllı olun o akıl boşa verilmiyor.
Üstelik bize göre çocukların öldürülmesi katil olmanın hükmü cehennem oluşunu, bildiğin kıyamet alametidir. Çünkü yeni nesillerin oluşumu engelleniyor.
Bir soru sordun cevap verdim. Dikkat edersen şahsı fikrimi söylemedim
Ben şahsi fikrini merak ediyorum. Çocuklar neden öldürülür?
Özellikle çocuklar hedef alınmıyor, alınmaz da. Savaşta herkes ölebilir. Bizim de çocuklarımız öldü, özellikle hedef alındı hem de. Anne karnında, yeni doğan, emekleyen, evet çocuklar maalesef her iki tarafta da öldü, ama coxuk üzerinden duygu sömürüsu, hatta amazondan silikon bebek sipariş edip makyaj yapmaya kadar vardı. Videoları var bu duzenbazligin.
Bu yüzden zalimsin. Ölenlerin %99 sivil bilerek çocuklar hedef alınmıyor demek zalimliğin ta kendiliğidir. Bilerek alınmıyor olsaydı ölü 1-2 bin olurdu. İsrail kaybettiği asker kadar Hamas'lı öldürmemiştir hep sivilleri çocukları kadınları öldürdü. Senin çocuğun öldü diye her çocuğun ölmesi normal o zaman. IŞİD bile çocukları ve kadınları öldürmüyordu, savaş ahlakı sizde ne arar
Sen 1000 km uzaktan medyanın sana servis ettiği kadarını biliyor ve bu nedenle subjektif yorum yapıyorsun. Sana bir sahne söyleyeyim. Enkaz altından bir bebek annenin kucağında. Baba yaninda. Sadece kundak annen kucagunda. Annenin babanın üstü pırıl pırıl. Peki siz bu bebeği yalnız mı bırakıp dışarı çıktınız? makyajlanan silikon bebekler. Hepsinin görüntüsü mevcut. Pollywood. Zalim görmek istiyorsan o tarafa bakacaksın.
Yani %99 pollywood diyorsun onları gördün her şey sahte, kimse ölmedi yani. BM de yalan söylüyor, bazı Avrupa ülkeleri de bunlar sizden iyi bilmiyor yani oyuna dahiller öyle mi
Anlayışla ilgili sorunlar yaşadığın açık. Yanlı olduğun için provakatif saptırma lar yaşıyorsun. Ölenler elbet var bu bir savaş. Dedikleri kadar değil. Ben burada gobegindeyim. Çoğu pollywood
Yahu bende diyorum ki BMden daha mı iyi verilere sahipsin, tel Avivde İsrail medyasıyla bana cevap verene bak. BM bebek mezarlığına döndü diyor, daha iyi bir kurum var mı bilgi alacak?
burada bizden başka kimse yok. Görmedikleri yerin verisini nasıl veriyorlar?
50 tane BM çalışanı öldürüldü en az ama olsun, geçen de chicken mensuplarını da öldürdünüz 4-5 yardımcıydı. BM halen Gazze'de
İsteyen istedigine inansın. İnan hiç umurumuzda değil.
O yüzden zalimsiniz, soykırım diyemeyen bir kurum dahi bebek mezarlığına döndü diyor ama siz halen pollywood yaftalarıyla geçistiriyorsunuz. Bir bebeğin çocuğun öldürülme sebebi olamaz, kazara da öldürülemez bilmeyerekte. Sizin o terörist dediğiniz cihatçı örgütler çocuk ve kadın öldürmüyor sizden daha alâ terörist yok
Ölen çocuk, tecavüze uğrayıp yakılan kadınlar, gazze sokaklarında kamyonet kasasında ölü ve parçalanmış bedenleri gezdirenler de ruslar değil mi? Tevratta dediği gibi, onlarin gözleri bakacak görmeyecek, kulakları duyacak işitmeyecekler. İşte o anlatılanlar sizlersiniz.
Var mı kanıtın, ne güzel işinize geliyor bu yalanlar
Var. Videolar var. Sen dünyayı sadece el cezire ve a haberden mi takip ediyorsun
Sende kanal 13, israeli news muhtemelen.
Bak böyle şeyler olduysa bile biz lanet ettik, İslam'a uygun değil dedik her ordudan çürükler çıkar dedik ama sizin ordunuzun tümü çürük, sağlam yok. On binlerce çocuk öldürmek nerden 2-3 kadının aşağılıklar tarafından öldürülmesi nerde? Sen adil bir insan mısın kulakların işitiyor gözlerin görüyorsa tart bunu.
Bak %100ünüz çürük, sizde sivil yok sivilleriniz dahi katil potansiyelli sadece zarar gören o herşeyden bi haber turistlere üzülüyorum. Hiçbir Hamas'lı mücahid tek bir sivile bilerek dokunmadı İsrail'e girenlerin kask kameraları medyaya servis edildi onlar hep öldüler ama sizin ordunuz ve halkınız tamamen katil ve aşağılık. Şu konuşan bir Hamas'lı olsaydı dünya Gazze'ye atom bombası konusunda hemfikir olurdu ama maalesef
https://twitter.com/i/status/1740243511306588175
Kamyonet kasasında tevacuz edilip koku bacağı kırılan ve gazze sokaklarında masum siviller tarafından bedenine tukurulen Shani, yakılan tecavüz edilen kızlar. Onca çocuk. Militanlarin kendi kask kameralarından katliam görüntüleri. Biri senin namusuna el uzatırsa ne yapardın? Başına gelmeden cevap vermek zor değil mi? Umarım yasamazsin
O kamyonet arkasında ki kadına zaten biz de şaşırdık o kara lekeydi. Ama gelipte yakılan tecavüz edilen kızlar dersen gülerim aşağılık bir yalancı olursun. Bebeklerin kafası da kesilmişti festivalde kadınlara tecavüz edilmişti bunları unuttun mu
Tecavüz edilip yakılmış kadınların videoları da var. Bence kara leke konusunda bu kadar az olduğuna ihtimal verme
At videoları bu kadar eminsen, at haklıysan 10 binlerce çocuğun öldürülmesinin bedelini bunlar görüyorsan zaten zalimsin haklı olsan da zalimsin. Bir çocuğun öldürülmesi için hiçbir bahane sebep olmaz. Senin işlediğin suçtan çocuğun mu sorumlu olacak böyle mi işliyor sizin merhamet adalet teraziniz
Artık varlığımiza bir tehdit asla olmayacak. Ne hologost ne auchwist, ne de 7 ekim. T*ror ist olman için eline silah alman gerekmez, desteklemek, onlar adına baklava şeker dağıtıp kutlama yapmak da bir suçtur hem de en az o kadar.
Sizin öldürülmeniz Dünya'nın kötülüklerden temizlenmesi demek. Tüm dünya halkları Filistinli oldu. Sizin köpeğiniz ülkeler dışında hiçbir ülkede İsrail bayrağını açtıktan sonra Can güvenliğiniz olmicak ama bir Hamas yanlışı yüzünü kapattığında alkışlayacak. Bu katliamın gerçekleri ortaya çıkarması gibi bir olayı oldu gelecek nesillere İsrail'e nefret tohumu ekildi bundan 50 yıl sonra insanlar bugünü hatırlayıp çocuklarına anlatacak ve lanet edecekler. Filistin davasına şu an Hristiyanlar Müslümanlardan daha çok sahip çıkıyor.
Bak ben İsrael vatandaşıyım ama Hristiyanım. Ben bu davada senle aynı fikirde değilim ve Hristiyan alemi tanımadıkları için destek veriyor. Filistinli dediklerin 1916 yılında Şerif Hüseyin önderliğinde sana baş ksieio 30.000 Osmanlı askerini katmermis bir millet. Kıbrısi tanımamış, Gazzede Ermenistan caddesi diye Mahmud Abbas tarafından işim verilen cadde var. Ermeni yaşa tasarisinin geçmesi için Ermenistana destek veren. Uygur türklerini katleden cine destek veren bir milleti savunuyorsun
Filistin'i anca senin gibi cahiller ya da bizi kandırmaya çalışanlar Mahmut Abbas'tan ibaret görür. Biz, Mahmut Abbas'ın öldürülmesi tarafındayız. Senin gibi nadiren İsrail vatandaşları desteklemiyor olabilir Filistin'i ama dünyayı görüyorsun bunu da inkar edemezsin.
Halk desteği o da hepsi değil. Hem hepsi desteklese ne olur. Desteiyor da ne oluyor. Sence bu umurumuzda mı.
İnancım bana kalsın 🌸
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?