Elazığ'ın Sivrice ilçesinde 3 kişi, cin çarpması şikayeti ile toplum sağlığı merkezine başvurdu. Şahıslar sürekli farklı hareketlerde bulunurken, merkeze 3 ambulans, polis ve jandarma ekipleri sevk edildi. Sağlık merkezine imam ve hoca da getirildi, şahıslar hoca dua okudukça düzeldiklerini söyledi. Şahıslar hastaneye gitmeyi reddetti. Merkeze gelen ambulans, polis ve jandarma ekipleri bekletilirken aynı zamanda hoca da gelerek duaya başladı.
Korkarım
Korkmam
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Elazığ'da 3 kişi, cin çarpması şikayetiyle toplum sağlığı merkezine başvurdu! Siz böyle şeylerden korkar mısınız?
Ya inancım gereği inanıyorum tabiki. Ama durduk yere cin çarpması olmaz belli ki uğramışlar büyüyle falan bu bölgenin insanı bilgisiz ya. Bize niye çarpmıyorlar saçma sapan şeylerle uğraşmışlar. Büyüye de inanırım bir ara denemiştim oluyordu korktuğum için vazgeçtim çünkü benimle ugrascaklarini biliyordum
Cin çarpması gibi inançlara dayalı şikayetler, bazı toplumlarda hala varlığını sürdüren bir fenomen olabilir. Ancak, bilimsel bir bakış açısıyla bakıldığında, cin çarpması gibi durumların genellikle psikolojik veya fiziksel rahatsızlıkların semptomları olduğu bilinmektedir.
Bu tür durumlarla karşılaşmak, genellikle karmaşık bir toplumsal ve kültürel arka plana sahip olduğunu gösterir. Bazı insanlar için bu tür inançlar, yaşadıkları zorluklarla başa çıkmak için bir tür psikolojik destek sağlayabilirken, bilimsel bir yaklaşım ve profesyonel yardım genellikle daha etkili bir çözüm olabilir.
Bireylerin bu tür inançlara dayalı şikayetlerle başa çıkmasına yardımcı olmak için, eğitim, bilinçlendirme ve sağlık hizmetlerine erişim konusunda çaba gösterilmesi önemlidir. Bu, toplumun daha sağlıklı bir şekilde gelişmesine ve herkesin bilimsel temellere dayalı etkili sağlık hizmetlerine erişimine katkıda bulunabilir.
Harika bir kâinatta yaşıyoruz.. öyle mükemmel bir düzen ki.. hiçbir şey birbirinin yaşam sahasına giremiyor.. örneğin yırtıcı hayvanlar insanoğlunun hayat sınırını ihlal etmiyor.. muazzam bir döngü.. yerin altında ve üstünde ve daha bilmediğimiz ve hiçbir zaman da bilemeyeceğimiz nice yaşam alanlarında şu koskoca evrende her şey, herkes yalnızca kendi yaşam döngüsü içinde yaşıyor.. hayran olmamak elde değil..
🙄 işte ben de bunu söylüyorum.. sonuçta o yırtıcı hayvanlar senin yaşam alanına inemiyor.. insanlarin da aklı var sonuçta onların alanına girip canından olmuyor..
Ben sadece bir örneklem yaptım.. bunun dışında evrende daha nice varlığını bilmediğimiz varlıklar mutlaka vardır.. herkes kendi yaşam alanında yaşıyor.. atıyorum cinler uzaylılar ve daha nice varlıklar var.. ve hepsi de kendi sınırında , bizim algilayamadigimiz bir döngüde yaşıyor olmalı.. söylemek istedigim şey bu..
Biz yaşadığımız gezegen içinde.. duyu organlarımızın elverdiği ölçüde bir gerçeklikteyiz.. onlar nasıl bir ortamda bunu asla bilmiyoruz ve asla da öğrenmeyecegiz..
insanı durduk yere cin çarpmaz tamam inanırım varlardır her ne kadar gözle görünmeseler bile. cinler büyü define veya ormanda uygunsuz vaziyetler yapıldığı takdirde insana musallat olurlar. Ayrıca cin çarpması demek yüzünün gözünün yamulması değildir size bir hastalık olarakta yansıyabilir bu
Allah'tan korkarım yalnızca Cinler çarpmasi şeytan çarpması var evet kişiyi ele geçirmesini engelleme nin çözümü temizliğine dikkat etmeli kişi Allah'a ibadet etmeli Allah'a bağlı insana şeytan cinler yaklaşmaz
Cinlerin varlığı Kur'anda geçer ama cinlerin, insanlara zarar verme gibi bir durumu yoktur. -Ki Kur'anda da “Cinler ve Şeytanlar, kıyamete kadar insanlara zarar veremez.“ ayeti yer alır.
Küçüklüğümden bu yana rüyalar yüzünden psikolojik sorunlar yaşadım günlük olarak bazı olaylar yaşıyordum sadece kendimi teselli ediyordum ama bir ara o kadar ilerlediki bu rüyalarda görme mevzusu benimle konuşmaları o tipleri kafayı sıyıracaktım adı geçse ortamı terk ederim
Korkmam diyenlerin cevabı neden korkmam asıl onu sorsak mesela :)) yani cin çarpması kaç defa yaşamış da korkmam deme rahatına varmış 😁 bilmediğin herşeyden korkarsın niye çarpsın canım alala
Müslüman olmayan inanmaz, müslüman olan kişide cinlerin fiziksel zarar vermeyeceğini bilir. İmamsız hocasız üç İhlas bir Fatihalık işleri var. Çok takmamak lazım.