Türkiye Ekonomisine Genel bir bakış?

Arkadaşlar öncelikle herkese merhaba bugün günümüz haliyle ülkemizin ekonomik gidişatına ve modeline bir bakış atacağız, benim fark ettiğim özellikle asgari ücretin 17.002 tl olmasında sonra halkın bir kısmında tuhaf bir harcama modeli ve şekli görüyorum örneğin kısa seyahatlerde bile business uçak bileti ile storry atılması ( genellikle genç insanlarda ve asgari ücretin zor kazanılmasından dolayı) , lüks mekanlarda tuhaf kokteyller ve sushiler yiyen insanların ve aşırı lüks harcamaların çoğaldığını fark ettim fakat aynı ülkede birçok kepenk iniyor bunu anlamış değilim ekonomik olarak bu neyin yanlış yapıldığını göstermektedir? Para mı yanlış dağılıyor veya gelir dağılımı mı bozuk? Yoksa toplumsal olarak yeterli temel düzey finans ve tasarruf eğitiminizin az olması mı? Ekonomistlerin bazıları doların düşük tutulmasından dolayı daha bu ne ki Ferrari artışında bile ülkemizde patlama yaşanılacak diyor sizce temel olarak bunun sebebi nedir? Üretici ve yatırımcılar neden ülkemizde şu dönemde bu şekilde negatif ayrışıyor

Türkiye Ekonomisine Genel bir bakış?