Mustafa Destici:
İsrail'le ticaret kesilsin. Evet kesilsin. Biz de aynı kanaatteyiz. Fakat bu nasıl olmalı? Bütün İslam İşbirliği Teşkilatı toplu bir karar almalı. Arap Birliği toplu bir karar almalı ve farklı ülkeler, Türkiye'nin de etkileyebileceği ülkeler toplu bir karar almalı ki bu karşı tarafta bir yaptırım haline gelebilsin.
Bunu bir iç siyaset malzemesi haline getirenlerin doğru yolda olmadıklarını düşünüyorum.
İsrail'le ticaret kesilsin. Evet kesilsin. Biz de aynı kanaatteyiz. Fakat bu nasıl olmalı? Bütün İslam İşbirliği Teşkilatı toplu bir karar almalı. Arap Birliği toplu bir karar almalı ve farklı ülkeler, Türkiye'nin de etkileyebileceği ülkeler toplu bir karar almalı ki bu karşı tarafta bir yaptırım haline gelebilsin.
Bunu bir iç siyaset malzemesi haline getirenlerin doğru yolda olmadıklarını düşünüyorum.
Güncellemeler
+1 yıl
Birgün biter
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
3Cevap
Ülkelerin dostları veya düşmanları olmaz, çıkarları olur. Mısır'a kafa tutmanın bedelini bu halk yüzlerce milyar dolar ihracat yapamayarak yıllardır ödüyor, yeni kayıplara tahammül kalmadı. Ayrıca dini veya ideolojik bir sebeple bu saçmalık zaten yapılamaz, ben İsrail'i destekliyorum ve hamas terör örgütü ile ticaretin kesilmesini istiyorum onu ne yapacağız? İsrail ile ticaretin azaltılması veya kesilmesi bu ülkenin ortak kararı değil, birilerinin siyasette madara olmasından sonra aldıkları siyasi bir karar, göz boyama. Ayrıca bizden bir şey almamak İsrail'e koymaz ama onlar bize ithalatı keserse 1 yıla kalmaz aç kalırız, yamyam gibi millet birbirini yer, ekecek tohum bulamayız. Biz kimizzzz İsrail kim, onlar bizden 10 gömlek üstün. Biz samanı, buğdayı, kurbanlık Uruguay angusunu bile ithal ederken İsrail üretiyor ve global markaları var, tüm dünya İsrail mallarını tanıyor ve kalitesi sorgulanamaz. Bizim kaç tane global markamız var? Biz ne ile tanınıyoruz? Gazze'den hamas terör örgütünün hedef gözetmeksizin İsrailli sivillerin üzerine yağdırdığı " on binlerce " füze havadayken gülücükler saçıp sloganlar atan, AllahuAkbar diye sevinç çığlıkları koparan kişiler şimdi nerede? Ağlıyorlar mı yoksa? Eeee, tatlı tatlı yemenin acı acı sonuçları olur, atılacak füzen bittiğinde tamam hadi barışalım diye ağlayacaksan oynamayacaksın bu savaş oyununu, deviremeyeceğin ağacın altına yatmayacaksın, ezilirsin demişler. Neyse, 6 aydır hiçbir şey yapılmamış seçim kaybedilince birileri gazzeci olup ithalatı kısıtlayacakmış. Oynat bakalım.
İsrail desteklemiyorum ama biz birsey yaparsak kaybederiz onlar değil yinede beli seylerin satılması yasak olmalı
Herkesin görüşü kendinedir elbette, ben karşılıksız İsrail'i destekliyorum. Benim ekmeğimi suyumu vermiyorlar, bana alkış da tutmuyorlar aksine hakaret ettiğini sanıyorlar görüşüm yüzünden. Hamas bir siyasi parti, bu siyasi partinin silahlı kolu yani asıl terör örgütü Kassam Tugayları denen terörize oluşum, ne demiştik? Hamas bir siyasi parti. Bu terör partisine Gazze halkının %90'ı oy verdi, yani gidin İsrailli sivilleri vurun diye yetki verdi, canlı bomba olarak kendinizi patlatın diye emir verdi, halk füzelerin İsrailli sivillerin üzerine uçuşunu tasdikledi, o yüzden ben o Gazze halkının %90'ına acımıyorum kimse kusura bakmasın. Bizim ülkede Dem ve Hüdapar %90 oy alsa kim ne hisseder çıkıp söylesin delikanlı gibi, Hizbullah ve Pkk böylesine büyük bir destek bulursa o halka ne söylemek istersiniz herkes dürüstçe söylesin. Filistin meselesini bilmeyenler zulüm var diye ağlıyorlar, Filistin 2 parça biri Gazze diğer parçası Batı Şeria'dır, hani Batı Şeria'da doğru düzgün olay var mı? Bombalar havada uçuşuyor mu? Orada Hamas'a destek %10'un altında çünkü, terör kol geziyor mu orada? Üstelik Kudüs Batı Şeria tarafında kalıyor, Gazze de öyle kutsal görülen bir yer de yok, çöplükten ibaret. Batı Şeria'da olaylar yok gibi, arada bir Süleyman mabedi, ağlama duvarı, Mescidi Aksa ve haliyle Kudüs üzerine ufak tefek olaylar çıkıyor hepsi bu, füze atılmayı gerektirecek bir durum yıllardır olmuyor. Batı Şeria bile Gazze'ye destek vermiyor, gidelim orada savaşalım demiyorlar yani bize ne oluyor? Kendileri bile soydaşlarını düşünmüyor, biz niye onları kendilerinden çok düşünmek zorundayız. Güzel bir söz vardır, hain dostun olacağına namuslu düşmanın olsun diye. Ben namuslu İsrail'i namussz hamas terör örgütüne tercih ederim.
Var oralarda
Ticareti kesemezsin. Ocaktan beri 10 milyar doları geçti ticaret hacmin. Ayrıca sebze meyve tohumundan temizlik maddesine, bir çok ilaçtan teknolojik ürüne hatta intel işlemciye kadar İsrael menseili. Ayrıca ülke çıkarları her şeyin ötesindedir. Ekonomik sıkıntı çekilen şu dönemde mevcut akarın da kesilmesi mantıklı değil. Herkes seçimlerinin sonucunu yaşar.
nereye kadar bu zulüm
@uyanmakzorundayiz bu topraklarda 4000 yıldır savaş ve kan var. Ve kıyamete kadar da olacak. Kutsal kitaplarda açıkça yazılı. Zulüm karşılıklı. 7 ekim olaylarını yaşayan biri olarak sana net söylüyorum iki taraf da k@nlı ve kirli. Çamurda yürüyeni paçası kirlenir. Savaşta temiz kalan yoktur.
İsrail açıklama yapmıs karsılık verilecek diye arap ülkeleri petolu keserse bise olur belki
Arap ülkeleri hiç bir şeyi kesemez. Hatta ilişkileri daha da arttirirlar. Hangi Arap ülkesi bir şey yapabilecek konumda. Ancak birbirlerini vururlar ya da zarar verirler.
Görürüz
hepside kukla yöneticiler chabad siyonist tarikatı yönetiyor
Ticaret devam etmeli
Neden
Ulkeler once kendi vatandasini dusunmeli dicemde gelen parayi akp-chplier cukkaliyor
Hım
Kızlardan ilk cevabı sen paylaş ve
3 Xper puan fazladan kazan!