AI Persona’ya Sor
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer 
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
9Cevap
çünkü yamyam gib çiğ çiğ yerler adamı..
çok cahil inatçı değişik insanları vardır karadenizin..
iyi olanları tenzih ederim
Kimleri yerler, Yahudileri mi? Nereden biliyorsunuz?
çok gereksiz ve hırçınca savunurlar inançlarını.
kendi dinlerinden olmayanları, kendi takımını tutmayanları, kendi partisine oy vermeyenleri bir kaşık suda boğmak isterler.
nereden biliyorum? çünkü çook karadenizli tanıyorum.
çok samimi olduğum çok kıral adamlarda var dostlarım hatta..
ama dediğim gibi çoğunluğu sıkıntı.
Ben de Karadenizliyim. Evet, sıkıntılı insan çok ama iyileri de var. Karadeniz'de Türkler, Gürcüler, Lazlar ve Rumlar birbirleriyle uyum içinde yaşarlar. Rumların çoğu Müslüman olmuştur ama aralarında Ortodoks Hıristiyanlar da vardır ve kimse, onlara karışmaz. Ama Yahudi nüfus hiç duymadım.
dediğim gibi iyilerini zaten baştacı ederim..
barınmakla alakalı diye düşünüyorum
anlattığım sebeplerden dolayı yahudiler tercih etmemiş olabilir o bölgeyi.
barınamayacaklarını düşünmüşlerdir
Olabilir.
öyle işte
kuzey kora kabul etmiyormuş yahudileri. ne bk olduklarını bildikleri için risk almıyor akıllı adam : )
Aynen
Hristiyanlar ve yahudiler aslında düsman ondan almamıslardır Trabzon Ruma Yahudi koyarlar mı
Hmm olabilir ama şu anda Trabzon'un nüfusunun çoğu Müslüman
Şu anda ama
Hmm olabilir ama Trabzon, Türkler tarafından fethedilince bölge Müslümanlaştı. Bu fetihten 30 yıl kadar sonra İspanya'daki Yahudiler, Osmanlı topraklarına getirildi ama hiçbiri, Karadeniz'e yerleştirilmemiş demek ki.
Yahudiler Karadenizde napsın onlar tüccar İstanbul gibi başkente gelmişler kaldılar orada
Evet. İstanbul, İzmir ve Hatay gibi ticaret şehirlerinde yaşıyorlar.
Aslında bu yanlış bir bilgi çünkü Artvinin bazı ilçelerinde Gürcü kökenli Habat Yahudileri var
Hmm, bunu bilmiyordum. Bilgi için teşekkür ederim. Ama o zaman, Artvin'de neden hiç sinagog yok acaba?
Çünkü balıkların paşası kırmızı olsaydı, deniz altında lahana turşusu yetiştirmek zorunda kalırdık! 😄🐟🥒
O ne demek?
vardır ama bu ülkede kimse müslümanlıktan başka dini kabul etmediği için herkes gizliyor.
Yook, kabul ediyoruz. Ben, Karadeniz'de yaşıyorum ve Hıristiyan komşularımız var. Gayet iyi geçiniyoruz.
sadece sen. diğer insanlar kabul ediyor mu sence? oruç tutmayanları bile döven ülke burası
Sadece ben mi? Bir iki kişi yanlış yapmış olabilir ama çoğu Müslüman, diğer dinlere saygı duyar. Ama diğer dinler, bize saygı duymaz. Mesela başörtülü Müslüman kadınlara hakaret ederler. Oruç tutanların gözü önünde, sırf inat olsun diye göstere göstere alkol içenler var. Gitsinler, alkollerini başka yerlerde içsinler. Neden inadına, oruç tutanların gözünün önünde içiyorlar?
her din birbirine benzer. okuyup bilmeden boş yapma. asıl diğerleri daha saygılı. müslümanlıkta müslüman olmayanları öldürürler karılarının döverler küçük çocuklar evlenir. bu din mi daha saygılı boş yapma şimdi
oruç konusuna gelirsek , orucu sen allah ğiçin tutuyorsun başkaları için değil. sen oruç tutacaksın diye herkes mi aç kalsın isteyen istediğini yapar karışma millete. eğeer zorlanıyorsan çıkma evinden
Demek istediğimi anlamamışsın. Ben, herkes aç kalsın demiyorum. Benim gözümün önünde, inadına yiyip içmesin. Gitsin, başka yerde yiyip içsin, o da bana saygı duysun diyorum.
Rum ve Ermeni dönmeleri çoktur. Yahudi yoktur doğru.
Ne güzel bir şey, darısı tüm Türkiye'ye.
Aynen
ticaret yapabilecekleri bölgelerde yaşıyorlar muhtemelen
Sindirmişler demek ki
Nasıl yani?
Sen hiç karadenize gittin mi
Orada yaşıyorum.
Hoşgörülü insanlar mıdır karadenizliler
Pek değil
:D
Yani, demek istiyorsunuz ki: Aslında, Karadeniz'de Yahudiler yaşıyor ama çekindikleri için kendilerini gizliyorlar. Doğru mu anladım?
Yanlış anladın
Doğrusu ne?
Önemli değil
Yani, Karadenizliler, onlara hoşgörülü davranmazlar diye mi burada yaşamıyorlar?
Aynen
Keşke hiç olmasalar
Bu nasil bi merak aga..
bu saatte sorulurmu bacim
Şart mı
İstediğim için değil, merak ettiğim için soruyorum.