Van'da yaşanan olaylar gerçekten üzücü ve sinir bozucu geliyor bana. Olaylar bir konuya bağlanmış olsa da, ortalık biraz sakinleşti ve temizliklere başlandı. Bu konu hakkında sizin görüşleriniz nedir?

Van'da yaşanan olaylar gerçekten üzücü ve sinir bozucu geliyor bana. Olaylar bir konuya bağlanmış olsa da, ortalık biraz sakinleşti ve temizliklere başlandı. Bu konu hakkında sizin görüşleriniz nedir?

Olaylar şöyle; ''Pkka sizi tükürüyle boğar '' lafını söyleyip ceza alan ABULLAH ZEYDAN pkkalının mazbatası verilmedi ve olaylar böyle çıktı. AKP de geri adım atarak, mazbatasını teslim ettik. Aslında , seçime bile girmemesi gerekiyordu ama akp seçime girmesine izin vermiş. Peki AKP nin amacı ne? Yeni bir çözüm süreci mi?
Şimdi AKP ile CHP nin pkka ile olan yakınlığı arasında fark yok. Detaylı olarak şöyle izah etmek gerekirse AKP, pkka ile çözüm süreci yaptı. Ancak iktidarı kaybedince, geri adım attı. Lakin pkkanın şehirlere, HENDEK kazmasına ve özerklik ilan etmesine izin verdi. Şimdi de çözüm sürecinin adımları atılıyor.
Şöyle ki AKP ;Diyarbakır'da kürdüstan kurmak için ATATÜRKE baş kaldıran Şeyh saidin adını bulvara veriyor , Pkka kurucularına 1982-1984 Diyarbakır Cezaevinde işgence edip öldüren Şehit Binbaşı ESAT OKTAY YILDIRANIN ADINI okuldan kaldırıyor ve HDP yi de kapatmıyor. Hep tavizler veriyor ama HDP nin kendi kontrolüne girmesini istiyor ki seçmenine çözüm sürecini yutturabilsin. Amacı şeriat bazlı kürdüstanı kurmak ve böylece Akp seçmeni tepki vermez. Muhalefeti ise, susturur. şu an, bunun pazarlığı yapılıyor. Zira HÜDAPAR, şeriat kürdüstanı savunuyor ve akp nin ortağı. HDP (DEMİ DE) ŞERİAT kürdüstanı kabul ettirmeye zorluyor. tamam derse, olacak.. Şu linlkleri okusan, ne demek istediğimi anlarsın
Https://www.youtube.com/watch?v=2HbmShl37Ysçözüm sürecini buradan detaylı dinle.
https://www.voaturkce.com/a/diyarbakirda-sey-said-bulvari-tartismasi/7389576.html
https://www.karar.com/guncel-haberler/esat-oktay-yildiranin-adi-okuldan-kaldirildi-1822673
. Ancak kürdüstanın kurulmasına izin veremeyiz. Şöyle ki;
Şimdi Güney Doğuda halkın geneline yakını, pkkanın siyasi uzatısı DEM e oy veriyor. DEM'de pkka terör örgütünü destekliyor. Pkkaya destek verenler de açık ve net teröristtir. Pkkayı desteklemeyen, çok az kürt tanıdım ama bunlar da Hizbullahçı terörist. Atatürkü seven kürt, iki tane ancak tanıdım. Bize böyle kürt lazım ama sevmeyen pkkalısını çok tanıdım. Adana'da kürtlerin içinde okuğumdan, ciğerlerini iyi bilirim. Yoksa ; Arnavutlara, boşnaklara, Lazlara , Ukraynalılara vs vs bir öfkemiz yok. Zira hepsi Laik Türk devletine saygılılar, sizi gibi; yıkıcı tavır sergilemiyorlar. Ayrıca kürtler, osmanlıdan beri kürdüstan kurmak istiyor. Osmanlı özerkli vermiş uğraşmamış ama biz bu özerkliği Atatürk ellerinden alınca; topraklarımızda hak iddia etmeye başladılar ve sonuç ortada. Buralar da bizim topraklarımız. Şöyle ki kürtlerin geliş tarihi. m. ö 800 . Ancak kürtlerden önce sümerler vardı ve geliş tarihimiz m. ö 4000. Sümerlerin, Türk olduğuna ilişkin deliller ise bunlar olup pkkalılardan önce biz olduğumuzdan; kürdüstanı kurdurmamak hakkımız
Sümerlerin Türk olduğuna dair deliller
1. Sümerler, ülkelerine; Kenger derlerdi. Kengerler ise; Orhun Yazıtların' da Türk boyu olarak geçmektedir. Ayrıca; Orhun Yazıtlarında, Kengerise'de Kengerlerin, yaşadığı Türkmenistan olarak ifade edilmiştir. Kaynak: https://books.google.com.tr/books?id=B12oDQAAQBAJ&pg=PT16&lpg=PT16&dq=kengerise&source=bl&ots=IZmdNV9Hzl&sig=ACfU3U0hYYyCFIRof1CeJajpl96qYofLZQ&hl=tr&sa=X&ved=2ahUKEwiO4I2OgoLqAhVt8OAKHeWEDxoQ6AEwDHoECAQQAQ#v=onepage&q=kengerise&f=false
2. Bu linkte Sümerce-Türkçe karşılaştırması yapışmış
3. Ayrıca Sümerlerin başkenti; Uruk kelimesi de Türkçedir ve aile anlamına gelir. Kaynak: https://www.ismininanlaminedirx.com/uruk-isminin-anlami-nedir-3247/
Ayrıca Atatürkçü tarihçi Sinan Meydanın Atatürk ve Türklerin saklı tarihi kitabında çok daha detaylı kaynaklar bulunmakta.
Peki CHP iktidarda olsa, kürdüstanı kurdurmak konusunda bu kadar rahat olabilir miydi?
Bir Zafer partili olarak 28 Mayıs ve 31 Mart 'da seçimlerinde, AKP ye oy verip ölmek yerine;Chp ye oy verip sıtmayı tercih ettım. Çünkü sıtmayı iyileştirebilirsin.
maalesef CHP de eski Türk milliyetçisi chp değil. Şimdi akp, nasıl çözüm sürecini başlatacaksa;chp de başlatırdı. Ancak CHP orduyu yeniden kemalistlerin eline teslim edeceğinden; halk ile ordunun tepkisinden çekinip çözüm sürecinden geri adım atardı. Daha sonra chp, sığınmacıları gönderir... Bu yüzden Zafer partisi, 28 Mayıs ikinci tur seçimlerinde KEMAL KILIÇDAROĞLUNU destekledi.. Çünkü CHP yi kontrol etmek, mümkün. Zira CHP yaptığı hiç bir hatayı, dini kullanamadığından örtemez. Ancak AKp, rahat örtüyor. Bu yüzden CHP, kontrol edilebilir durumda.
AKP ise, hiç bir konuda geri adım atmazdı. Çünkü kontrol etmek, imkansız. Adam Allah diyor ve halk kanıyor.
İş bu anlatılan nedenlerden dolayı, 2028 de de bu halk chp yi seçtirip KEMALİST ordu eliyle kontrol edip şansını bir de CHP ile denemeli. Gönül ister Ümit Özdağ seçilsin. Ilk turda da Ümit Özdağı destekleyecem ama seçilmeyecek. Bu durumda ikinci turda, mecbur chp yi destekleyecem.
PKK yandaşı birisine seçme ve seçilme hakkı veriliyor, sonra belediye başkanı olması sağlanıyor ve koltuğuna oturabiliyor.
Şu tablo, ülkenin nereye doğru gittiğini açıkça ortaya koyuyor. Anlamak, görebilmek lazım.
Dem Parti'nin terör örgütü destekçisi olduğu, her şartta vurgulanıyor. Fakat devlet, bu partiyi kapatmaya çalışmıyor, böyle partilerin kurulmasının önüne geçemiyor.
Mesuliyet iktidara aittir.
YSK araştırılmalı teröristlere belediye başkanlığı onayı verirsen olacağı bu sonuçta adam kazanmış terörist olsada mecbur vereceksin demokrasi bundan itibare araştırmadan aday yapıyorlar sonra adam oranın parasını dağa bile götürür nasıl ülkede yaşıyoruz şaka gibi
Sevmiyorum onları ama haklı buluyorum adam aday olmuş seçmişler daha göreve başlamadan yapmak yanlış göreve başlar sonrası bir yanlış olursa o zaman icabına bak.
Cevap
2Cevap
üzücü ve sinir bozucu.. illa bu tür olaylar yaşanıyor bu ülkede
insanları kışkırtıyorlar işte abdnin oyunu
ilgilenmiyorum
Haklarını savundular
Hak ettiğin gibi yaşarsın
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?