2024 ile 2019 yerel secim sonuclarini kiyasladigimizda.
-MHP 2 yer kayip etmis. -Dem/HDP 2 il kazanmis -Iyi parti sonunda 1 ili kazandi -CHP mhpden 2 ili alip birde akpnin kazandigi yerlerin cogunu aliyor. -YRP ise 2 ili alarak iyi partinin beceremedigini ilk secimde yapip + cogu ilerde ücüncü parti seciliyor.
% oranlarinda bakincada YRP cok güclü bir sekilde oy topladigini görüyoruz.
Size YRPnin bu Yerel secimindeki etkisi nekadardi ve Akpnin bukadar oy kayip etmesinde faktör oldumu?
MHPlilerinde 2 ilde oylari chpye gitmesi bu secimde sizce nekadar etki oldu.
Düsüncelerinizi merak ediyorum
Sizce 2024 Yerel Secimde CHPnin bukadar OY Alma sebepi neydi?
En belirleyici diğer faktör ise aday konusunda çok büyük hata yapıldı. Bu son seçimi kazandı başka aday bakmaya gerek yok diyip nasıl yönettiğine bakmadan aynı adayı sürdüler sonuç hüsran oldu. Çoğu belediye de yönetimden memnun olmayan toplum vardı bizim ilçelerimize yansıdı hatta Akp den Chp'ye büyük farkla geçiş oldu hatta. Şanlı Urfa mitinginde Erdoğan adayı tanıtırken yuhalanmıştı aday hatta. Bu kişiyi yerel halk sevmiyordu ve seçime de yansıdı. Murat Kurum ise bambaşka konu geçmiş dosyası kabarık ve sürekli gaf yapan birisi için hezimet kaçınılmazdı. Çok daha iyi adaylar varken böyle kötü birini aday göstermek hezimeti getirir.
Son sebep ise gözümden kaçmadı Akp ve Mhp seçime ortak giriyorlar ama bazı illerde dikkat ettim 2 aday çıkıyor. Yozgay mesela burada Akp veya Mhpden biri adayını çekse Yrp alamazdı. Akp Mhp aday gösterince oylar bölündü Yrp de biraz farkla geçince belediyelerini almış oldu.
Her şeyin bittiği dediğimiz bir zamanda, halkın Atatürkçülük şuuru uyandı ve kemalistlerin yeniden ülkeyi yönetebileceği ve dincilerin şeriatı getirip laik cumhuriyeti yıkmanın ne kadar zor bir şey olacağı;net olarak anlaşıldı. Bir Zafer partili olarak 28 Mayıs ve 31 Mart 'da seçimlerinde, AKP ye oy verip ölmek yerine;Chp ye oy verip sıtmayı tercih ettım. Çünkü sıtmayı iyileştirebilirsin.
maalesef CHP de eski Türk milliyetçisi chp değil. Şimdi akp, nasıl çözüm sürecini başlatacaksa;chp de başlatırdı. Ancak CHP, orduyu yeniden kemalistlerin eline teslim edeceğinden; halk ile ordunun tepkisinden çekinip çözüm sürecinden geri adım atardı. Daha sonra chp, sığınmacıları gönderirdi
AKP ise, hiç bir konuda geri adım atmazdı. Artık Akp nin tek çaresi, tüm sığınmacıları vatandaş yapmak. Yaparsa, 2028 ve sonraki seçimlerde kazanır. Bu yüzden Türk halkı korkmayacak ve sığınmacıların gönderilmesi için, net iradesini koyacak. Aksi halde, ülke gidecek.
AKP NİN SEÇİMİ kaybetmesi nedeni: sığınmacıları göndermemesi ve daha fazlasını getirmesi, ekonomik çöküş, emekliyi mutsuz etmesi, yeterli sığınmacıyı vatandaş yapamaması , gençlerde deistleşme/ateistleşme ve Atatürkçülük oranın hızla yükselmesi gibi ana nedenler olmakta
Bu seçim, sadece bir umuttu ama Atatürk cumhuriyetini kurtarmamız için; daha çok uzun ve zorlu bir yolumuz var. Tanrı; TÜRK milletine güç, azim, cesaret ve akıl versin. TENGRİ BİZ MENEN. Yaşasın cumhuriyet, Yaşasın Atatürk ve Mustafa Kemal ATATÜRKÜN ASKERLERİYİZ
Millet artık gözünü açtı. Hem gencimizden hem emekliden vurdu. Gazze gazze suriye suriye diyeceği kadar milletim halkım deseydi alırdı. 2018 e kadar ben tutuyordum ama artık yeter. Zam üstüne zam her şeyde. Gençliğimiz heba oldu. Kendiside partisi altında çalışanlarda yaptığı şeylerin 10 katı kadarda milleti sömürdü, çaldı çırptı. Yenilikte iyidir, attığım oydanda hiiçç pişmaaann değilim. bu benim ikinci seçimimdi attığım oylardan da hiiiçççç pişmaann değilim şey çok güzel olucak 🫶🏻🫶🏻🫶🏻🫶🏻🫶🏻🫶🏻❤️❤️❤️❤️❤️